1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αφιέρωμα Ασφάλιση Κατοικίας 2022
  6. »
  7. Smart Home Οφέλη: γιατί να επενδύσετε στο έξυπνο σπίτι

Smart Home Οφέλη: γιατί να επενδύσετε στο έξυπνο σπίτι

Smart Home Οφέλη: γιατί να επενδύσετε στο έξυπνο σπίτι
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ο κόσμος γύρω μας συνεχώς αλλάζει και γίνεται όλο και πιο έξυπνος. Η τεχνολογία κάνει θαύματα, αφού με ένα μόνο κλικ μπορούμε να έχουμε το αγαπημένο μας φαγητό στην πόρτα, να οδηγούμε αυτόματα το αυτοκίνητο μας και δίνουμε φωνητικές εντολές στις συσκευές μας. Μέσα σε αυτή την αλλαγή ήρθε και το έξυπνο σπίτι, για να φέρει τα πάνω κάτω!

Τα 7 βασικά οφέλη του έξυπνου σπιτιού

Η τεχνολογία smart δημιούργησε τα έξυπνα σπίτι, τα οποία προσαρμόζουν τις λειτουργίες τους στις δικές μας ανάγκες. Αυτή η νέα καινοτομία, όπως όλα δείχνουν, ήρθε για να μείνει, προσφέροντας τεράστιες ευκολίες σε όσους αποφασίσουν να επενδύσουν σε αυτή. Αν αναρωτιέστε λοιπόν, ποια smart home οφέλη έχετε να περιμένετε στο μέλλον, ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω και αλλάξτε τη ζωή σας!

Smart Home Οφέλη Νο1: Εξοικονόμηση χρημάτων & ενέργειας

Το βασικότερο όφελος που θα κερδίσετε αν αποφασίσετε να επενδύσετε σε ένα έξυπνο σπίτι είναι η εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων. Στο έξυπνο σπίτι, μπορείτε να ρυθμίσετε τις έξυπνες συσκευές σας να λειτουργούν συγκεκριμένες ώρες της ημέρας και να κλείνουν αυτόματα μόνες τους. Ακόμη, μπορείτε να παρακολουθείτε την κατανάλωση ενέργειας για κάθε ξεχωριστή συσκευή σας, μειώνοντας ακόμη περισσότερο τους μηνιαίους λογαριασμούς σας. 

Smart Home Οφέλη Νο 2: Απόλυτος έλεγχος από απόσταση

Με την τεχνολογία smart έχετε τον απόλυτο έλεγχο του σπιτιού σας από όπου και αν βρίσκεστε. Μπορείτε, για παράδειγμα, να ανάψετε το κλιματιστικό πριν πάτε στο σπίτι σας και όταν φθάσετε να μπείτε σε ένα δροσερό περιβάλλον. Επίσης, αν έχετε ένα προγραμματισμένο δείπνο και έχετε πήξει στην κίνηση μπορείτε να προθερμάνετε το φούρνο, ώστε όταν γυρίσετε να είναι έτοιμος. Αυτές και πολλές ακόμη διευκολύνσεις προσφέρει το έξυπνο σπίτι, κάνοντας τα όλα πιο απλά.

Smart Home Οφέλη Νο 3: Μεγαλύτερη ασφάλεια

Όταν μιλάμε για τα οφέλη του έξυπνου σπιτιού σίγουρα η ασφάλεια είναι μέσα σε αυτά. Εγκαθιστώντας ένα καλό smart home σύστημα ασφαλείας με ανιχνευτές κίνησης, κάμερες παρακολούθησης, έξυπνες κλειδαριές και συναγερμούς, μπορείτε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο. Συνδέοντας τις έξυπνες συσκευές σας σε ένα κοινό ασφαλές δίκτυο, μπορείτε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις σε περίπτωση που κάποιος προσπαθήσει να παραβιάσει το σπίτι σας.

Smart Home Οφέλη Νο 4: Εξαιρετική άνεση

Ένα εξίσου σημαντικό όφελος που κερδίζετε με το έξυπνο σπίτι είναι η άνεση. Με τους αυτοματισμούς του έξυπνου σπιτιού μπορείτε να ανοιγοκλείνετε τις ηλεκτρικές συσκευές σας με ένα απλό κουμπί ή μια φωνητική εντολή. Ρυθμίζοντας τις έξυπνες συσκευές σύμφωνα με τις ανάγκες σας, εξοικονομείτε χρόνο και απολαμβάνετε περισσότερες στιγμές άνεσης με τους αγαπημένους σας.

Smart Home Οφέλη Νο 5: Εξοικονόμηση χρόνου

Ο χρόνος είναι πολύτιμος και επομένως δεν θα πρέπει να τον ξοδεύετε σε άσκοπες και κοπιαστικές εργασίες. Στο smart home τα περισσότερα πράγματα λειτουργούν αυτόματα, χωρίς καν να είναι απαραίτητη η δική σας παρουσία. Οι έξυπνες συσκευές λειτουργούν με φωνητικές εντολές, γεγονός που σας γλιτώνει πολύτιμό χρόνο. Ακόμη και ο χρόνος που ξοδεύετε για να κλειδώσετε το σπίτι σας φεύγοντας μπορεί να μειωθεί εγκαθιστώντας ένα αυτόματο σύστημα κλειδώματος. 

Smart Home Οφέλη Νο 6: Ηρεμία και ζωή χωρίς άγχος

Στο έξυπνο σπίτι δε χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως ξεχάσατε την καφετιέρα στην πρίζα ή αφήσατε την πόρτα ανοιχτή. Όλα μπορούν να ρυθμιστούν γρήγορα και απλά από μακριά. Το γεγονός αυτό μειώνει το άγχος, προσφέροντας σας περισσότερη ξεγνοιασιά και ανεμελιά. Η ζωή σε ένα smart home κυλάει ήρεμα, ευχάριστα χωρίς ανησυχίες και προβληματισμούς.

Smart Home Οφέλη Νο 7: Προστασία του περιβάλλοντος

Πέρα από το ατομικό σας όφελος επενδύοντας σε ένα έξυπνο σπίτι φροντίζετε και για την προστασία του περιβάλλοντος. Βελτιώνοντας την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού σας συμβάλλετε σε έναν βιωσιμότερο κόσμο και σε ένα καθαρότερο περιβάλλον. Αλλάξτε τις συνήθειες σας και επωφεληθείτε τόσο εσείς όσο και ο πλανήτης στον οποίο ζείτε.

Smart Home: Σπουδαία επένδυση

Τα οφέλη που κερδίζετε με το smart home είναι άπειρα και θα μπορούσαμε να μιλάμε με τις ώρες για αυτά. Αυτό που είναι σημαντικό να κρατήσετε και να έχετε υπόψη είναι ότι με την έξυπνη οικιακή τεχνολογία απολαμβάνετε ένα πιο εύκολο και ευχάριστο τρόπο ζωής, που σας δίνει συνεχώς νέες δυνατότητες. Αν αρχίσετε να σκέφτεστε το μελλοντικό σας σπίτι ως επένδυση και όχι ως μία απλή στέγη, θα καταλάβετε πόσο σημαντικό είναι να ζήσετε σε ένα smart home. 

Πηγή: smarterhome.gr
tags:

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.