1. Home
 2. »
 3. Blog
 4. »
 5. Τοπικα Νεα
 6. »
 7. Σεμινάριο Terramedia: Ασφάλιση Περιβαλλοντικής Ευθύνης

Σεμινάριο Terramedia: Ασφάλιση Περιβαλλοντικής Ευθύνης

Σεμινάριο Terramedia: Ασφάλιση Περιβαλλοντικής Ευθύνης
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η Terramedia Interactive διοργανώνει το σεμινάριο Ασφάλιση Περιβαλλοντικής Ευθύνης, το οποίο η Αρχή Ανάπτυξης Ανθρωπινού Δυναμικού (ΑΝΑΔ) ενέκρινε ως ζωτικής σημασίας και επιχορηγεί στο 100% του κόστους συμμετοχής.

Σε εφαρμογή της Κοινοτικής Οδηγίας 2004/35/ΕΚ με απώτερο στόχο την ενεργό προστασία του περιβάλλοντος, ένα μεγάλο φάσμα επιχειρηματικών δραστηριοτήτων καθίσταται υπεύθυνο για την πρόληψη και την αποκατάσταση σε περίπτωση περιβαλλοντικής ζημίας στη βάση της πανευρωπαϊκής αρχής «ο ρυπαίνων πληρώνει». Τόσο η προσφορά εξειδικευμένων προϊόντων ασφάλισης για την περιβαλλοντική ευθύνη όσο και η αξιολόγηση της περιβαλλοντικής επισφάλειας από τους τραπεζικούς οργανισμούς, συνθέτουν πλέον μια νέα πραγματικότητα, η οποία και στην Κύπρο παρουσιάζει σημαντική προοπτική ανάπτυξης. Στόχος του προγράμματος είναι η προσφορά της εξειδικευμένης γνώσης και των απαραίτητων δεξιοτήτων ώστε να δίδεται η δυνατότητα σε  εντεταλμένους επαγγελματίες να αναλύουν, αξιολογούν και διαχειρίζονται αποτελεσματικά περιπτώσεις αιτημάτων ασφάλισης περιβαλλοντικών κινδύνων προσφέροντας καινοτόμες λύσεις στο πλαίσιο των υλοποιούμενων πρακτικών των οργανισμών που εκπροσωπούν.

Σε ποιους απευθύνεται;

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε στελέχη ασφαλιστικών επιχειρήσεων, underwriters, claims managers, ανώτερα στελέχη ασφαλιστικών επιχειρήσεων με ευθύνη ανάπτυξης & υλοποίησης προϊοντικής πολιτικής ή/και διαχείρισης κινδύνου (Risk Management) αλλά και στελέχη επιχειρήσεων ασφαλιστικής διαμεσολάβησης (μεσίτες, πράκτορες ασφαλίσεων), ανώτερους τραπεζικούς υπάλληλους που διαχειρίζονται και αξιολογούν την περιβαλλοντική επισφάλεια στον τομέα της επιχειρηματικής τραπεζικής. Επίσης, απευθύνεται σε μηχανικούς πραγματογνώμονες που παρέχουν υπηρεσίες επιθεωρήσεων (Surveyors) ή/και αδειοδότησης επιχειρήσεων αλλά και σε διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων επιφορτισμένα με την ευθύνη παραγωγής ή/και περιβαλλοντικής συμμόρφωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο εκπαιδευτικό συνέδριο Coaching & Leadership της ΕΣΑΠΕ-GAMA Global Hellas

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι καταρτιζόμενοι θα είναι σε θέση να:

 • Γνωρίζουν το θεσμικό πλαίσιο για την περιβαλλοντική ευθύνη και την εφαρμογή του στην Κύπρο
 • Προσαρμόζουν τις νομοθετικές και κανονιστικές παραμέτρους για την περιβαλλοντική ευθύνη στις ανάγκες του οργανισμού που εκπροσωπούν
 • Να αναπτύσσουν και να προωθούν προϊόντων για τη θωράκιση των επιχειρήσεων από την περιβαλλοντική επισφάλεια
 • Γνωρίζουν τα βασικά στοιχεία για την περιβαλλοντική ζημία στο έδαφος, στα ύδατα και στη βιοποικιλότητα που είναι απαραίτητα για την αξιολόγηση της περιβαλλοντικής επισφάλειας
 • Γνωρίζουν τα βασικά κριτήρια αξιολόγησης και τους παράγοντες περιβαλλοντικού κινδύνου
 • Γνωρίζουν τη δομή των προσφερόμενων ασφαλιστικών καλύψεων έναντι περιβαλλοντικών κινδύνων και τις βασικές προϋποθέσεις & εξαιρέσεις κάλυψης
 • Γνωρίζουν την οργάνωση και διαχείριση αιτημάτων ασφάλισης/αξιολόγησης περιβαλλοντικών κινδύνων, τόσο στον ασφαλιστικό οργανισμό όσο και στη διαμεσολάβηση
 • Γνωρίζουν βασικές παραμέτρους αξιολόγησης και διαχείρισης του περιβαλλοντικού κινδύνου στην επιχειρηματική τραπεζική

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος και την επιτυχή συμμετοχή στις τελικές εξετάσεις, οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης στο οποίο θα αναγράφεται ότι το πρόγραμμα έχει εγκριθεί από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΑνΑΔ).

Θέματα που θα καλυφθούν στο σεμινάριο:

 • Κυπριακό και Ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο για την περιβαλλοντική ευθύνη
 • Επιχειρηματικές και λειτουργικές παράμετροι στην απόδοση της περιβαλλοντικής ευθύνης & χρηματοοικονομική ασφάλεια
 • Περιβαλλοντικός κίνδυνος, περιβαλλοντική ζημιά και η αξιολόγησή τους
 • Πρόληψη και αποκατάσταση της περιβαλλοντικής ζημίας
 • Ασφαλιστικές καλύψεις έναντι περιβαλλοντικών κινδύνων, βασικές προϋποθέσεις & εξαιρέσεις
 • Διανομή ασφαλιστικών προϊόντων περιβαλλοντικής ευθύνης
 • Βέλτιστες πρακτικές στην ασφάλιση περιβαλλοντικής ευθύνης
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Νέο σεμινάριο ΑΙΚ: Ασφάλιση Ευθύνης Εργοδότη

Διδάσκει ο κ. Γιώργος Κωνσταντινόπουλος

Ημερομηνίες: 15, 16 Μαΐου δια ζώσης, 20, 23 & 24 Μαΐου εξ αποστάσεως (5 συναντήσεις)

Ώρες: 09:00 – 15:30 (15 & 16/5), 09:00 – 13:15 (20, 23 & 24/5)

Διεύθυνση: Προδρόμου 24, Έγκωμη 2406, Λευκωσία

Δήλωση συμμετοχής: Ασφάλιση Περιβαλλοντικής Ευθύνης

Αναλυτικές πληροφορίες: Ασφάλιση Περιβαλλοντικής Ευθύνης

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.