1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αρθρογραφία
  6. »
  7. Σε πόσα χρόνια θα κατάφερνες να μιλήσεις με 20,000 υποψήφιους πελάτες;

Σε πόσα χρόνια θα κατάφερνες να μιλήσεις με 20,000 υποψήφιους πελάτες;

Σε πόσα χρόνια θα κατάφερνες να μιλήσεις με 20,000 υποψήφιους πελάτες;
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Σε μια εποχή όπου η τεχνολογία κυριαρχεί και οι τάσεις της επικοινωνίας εξελίσσονται με ταχύτητα φωτός, τα Social Media και ειδικότερα η παραγωγή σύντομων – κάθετων βίντεο, αποτελούν δυναμικά εργαλεία για επαγγελματίες και επιχειρήσεις. Πώς, όμως, μπορεί κάποιος να αξιοποιήσει αυτές τις πλατφόρμες για να επικοινωνήσει με χιλιάδες ανθρώπους μέσα σε μόνο 1 λεπτό;

Εμείς προσωπικά, πήραμε την απάντηση μας, σε ένα πρόσφατο απόσπασμα της εκπομπής «Insurance Talks» που δημιουργήσαμε και ανεβάσαμε στο Tik Tok για το πολύ δικό μας Cyprus Insurance News.

Συγκεκριμένα σε αυτό το βίντεο, η Καίτη Φωτιάδου Αλεξάνδρου, Head of Interamerican (Cyprus Branch), αναδεικνύει μέσα από μία προσωπική της ιστορία τις απαιτήσεις που έχει η νέα γενιά και συγκεκριμένα η Gen Z, όσον αφορά την επικοινωνία με τις εταιρείες.

Το αποτέλεσμα του βίντεο αυτού; Πάνω 20,000 προβολές και εκατοντάδες likes, αποδεικνύοντας περίτρανα τη δύναμη των σύντομων βίντεο στη δημιουργία ενός σταθερού και αφοσιωμένου κοινού.

Πέρα από την επιτυχία του συγκεκριμένου βίντεο, ένα αντίστοιχο απόσπασμα από το podcast «The Insurance Pod» κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερες από 13,500 προβολές και δεκάδες σχόλια, επιβεβαιώνοντας την τάση αυτή.

Αυτά τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης όπως το TikTok και το Instagram δεν είναι απλώς «παιχνίδια» αλλά αποτελούν σημαντικές επιχειρηματικές ευκαιρίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ποιος είναι ο κατάλληλος τύπος λογαριασμού στο Instagram για τους ασφαλιστές;

Αντιμέτωποι με αυτό το νέο τοπίο, οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές πρέπει να προσαρμοστούν και όλο και περισσότεροι επαγγελματίες να μπουν στον «χορό» των Short Video. Προσοχή όμως σε μια λεπτομέρεια! Η εστίαση τους δεν πρέπει να είναι στην πώληση, αλλά στην παροχή αξίας και ψυχαγωγίας μέσω αυθεντικών ιστοριών και περιεχομένου που θα τραβήξει το ενδιαφέρον του κοινού.

Ένα κοινό λάθος που κάνουν πολλές επιχειρήσεις ή επαγγελματίες στα Social Media είναι η υπερβολικά πωλησιακή προσέγγιση, πράγμα που χωρίς υπερβολή μπορούμε να πούμε ότι ο κόσμος σιχάθηκε. Ακόμη ένα κοινό λάθος είναι η έλλειψη συνέπειας και οι υπερβολικές προσδοκίες των επαγγελματιών στην αρχή που ξεκινούν τη δημιουργία βίντεο, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στην απογοήτευση και την εγκατάλειψη της προσπάθειας.

Εδώ κάνει την εμφάνισή του το Insurance Media Lab. Ως ένα digital agency εξειδικευμένο στον ασφαλιστικό κλάδο, προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες προώθησης και επικοινωνίας, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης των επαγγελματιών για να παράγουν σύντομα αλλά και μεγαλύτερης διάρκειας βίντεο, λαμβάνοντας υπόψιν τις ιδιαιτερότητες της ασφαλιστικής αγοράς.

Το κλειδί; Καινοτομία, αυθεντικότητα και η δημιουργία στρατηγικών που δίνουν βάση στο περιεχόμενο, αντί να επικεντρώνονται αποκλειστικά στην πώληση. Μέσα από την ανάπτυξη της προσέγγισης αυτής και με την απαιτούμενη συνέπεια και υπομονή, οι επαγγελματίες του κλάδου μπορούν όχι μόνο να φτάσουν σε χιλιάδες πιθανούς πελάτες αλλά και να καταφέρουν να συνδεθούν μαζί τους σε ένα πιο ανθρώπινο επίπεδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  3 Ασφαλιστές που μεταδίδουν την αξία της ασφάλισης στο Tik-Tok

Όσοι επαγγελματίες ή εταιρείες θέλουν να μάθουν περισσότερα για το πως μπορούμε να συνεργαστούν με το Insurance Media Lab μπορούν απλά να να επικοινωνήσουν στο [email protected]

Περισσότερες πληροφορίες για το νέο αυτό Digital Agency μπορείτε να βρείτε εδώ https://www.insurancemedialab.com

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.