1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Οικονομια
  6. »
  7. Σε νέο ρεκόρ 19 ετών ο εναρμονισμένος πληθωρισμός

Σε νέο ρεκόρ 19 ετών ο εναρμονισμένος πληθωρισμός

Σε νέο ρεκόρ 19 ετών ο εναρμονισμένος πληθωρισμός
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Στο 5,8% διαμορφώθηκε ο ετήσιος εναρμονισμένος Δείκτης Τιμών Καταναλωτή τον Φεβρουάριο, φτάνοντας στο ψηλότερο σημείο από τον Απρίλιο του 2003, ωθούμενος κυρίως από τις συνεχιζόμενες ανατιμήσεις στις τιμές της ενέργειας.

Σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, για την περίοδο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2022, σημειώθηκε αύξηση 5,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2021, οι κατηγορίες Στέγαση, Ύδρευση, Ηλεκτρισμός και Υγραέριο και Μεταφορές παρουσίασαν τις μεγαλύτερες μεταβολές με ποσοστά 13,4% και 11,2% αντίστοιχα.

Όσον αφορά τις οικονομικές κατηγορίες, συγκριτικά με τον Φεβρουάριο του 2021 η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφηκε στην κατηγορία Ενέργεια  με 26,2%.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.