1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Σε εξέλιξη διαβουλεύσεις για δημιουργία Εγγυητικού Ταμείου για τις Ασφαλίσεις Ζωής

Σε εξέλιξη διαβουλεύσεις για δημιουργία Εγγυητικού Ταμείου για τις Ασφαλίσεις Ζωής

Σε εξέλιξη διαβουλεύσεις για δημιουργία Εγγυητικού Ταμείου για τις Ασφαλίσεις Ζωής
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Σε εξέλιξη βρίσκονται το τελευταίο διάστημα διεργασίες αναφορικά με τη δημιουργία Εγγυητικού Ταμείου για τις Ασφαλίσεις Ζωής το οποίο θα αποτελεί ασφαλιστική δικλίδα σε περίπτωση που ασφαλιστική εταιρεία δεν θα είναι σε θέση να τηρήσει τις υποχρεώσεις της προς τους ασφαλισμένους.

Η όλη συζήτηση για τη δημιουργία Εγγυητικών ταμείων για διαφόρων ειδών ασφαλίσεις μεταξύ των οποίων και οι ασφαλίσεις ζωής, ξεκίνησε στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων για την αναθεώρηση της οδηγίας «Φερεγγυότητα ΙΙ» χωρίς όμως να υπάρξει συμφωνία για τέτοια συμπερίληψη, με το θέμα να είχε αφεθεί στην ευχέρεια κάθε χώρας.

Ως εκ τούτου, το τελευταίο διάστημα είναι σε εξέλιξη συγκεκριμένες διαβουλεύσεις μεταξύ της Υπηρεσία Ελέγχους Ασφαλιστικών Εταιρειών, του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου (ΣΑΕΚ) και των ασφαλιστικών εταιρειών του κλάδου ζωής με σκοπό τη συμφωνία για δημιουργία ενός τέτοιου ταμείου.

Πρόκειται για ένα πολύπλοκο εγχείρημα με τα θέματα που θα πρέπει τελικά να συμφωνηθούν, να ποικίλουν, όπως για παράδειγμα τον τρόπο που θα έχει έσοδα το συγκεκριμένο ταμείο, το πως θα λειτουργεί και άλλα νομικά ζητήματα.  Σκοπός είναι η κατάρτιση νομοσχεδίου το οποίο θα κατατεθεί για ψήφιση στη βουλή των αντιπροσώπων.

Στο συγκεκριμένο θέμα αναφέρθηκε και η αναπληρώτρια Έφορος Ασφαλίσεων κα. Τώνια Τσαγγαρη κατά τον χαιρετισμό της στο 18 Ασφαλιστικό Συνέδριο που διοργάνωσε το Ασφαλιστικό Ινστιτούτο Κύπρου. Όπως ανάφερε η κ. Τσαγγάρη, οι διαβουλεύσεις με τον σύνδεσμο ασφαλιστικών εταιρειών για το θέμα αυτό βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και ευχαρίστησε τις ασφαλιστικές εταιρείες του κλάδου ζωής για την προθυμία που έδειξαν στην υλοποίηση του ταμείου αυτού ενώ τόνισε ότι η δημιουργία του θα συμβάλει θετικά στην εμπιστοσύνη του κόσμου στον θεσμό της ασφάλισης ζωής.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.