1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Σάβια Ορφανίδου: Ο ασφαλιστικός τομέας έχει σημαντικό αντίκτυπο στην οικονομία και...

Σάβια Ορφανίδου: Ο ασφαλιστικός τομέας έχει σημαντικό αντίκτυπο στην οικονομία και την κοινωνία της χώρας μας!

Σάβια Ορφανίδου: Ο ασφαλιστικός τομέας έχει σημαντικό αντίκτυπο στην οικονομία και την κοινωνία της χώρας μας!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Την πεποίθηση της ότι ο ασφαλιστικός τομέας έχει, χωρίς αμφιβολία, σημαντικό αντίκτυπο στην οικονομία και την κοινωνία εξέφρασε στον χαιρετισμό της κατά τη διάρκεια του Ασφαλιστικού Συνεδριου, η εκπρόσωπος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα. Σάβια Ορφανίδου.  

Η κα. Ορφανίδου αρχικά εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά της για την παρουσία της στο 18ο ασφαλιστικό συνέδριο το οποίο διοργάνωσε για άλλη μια φορά με επιτυχία το Ασφαλιστικό Ινστιτούτο Κύπρου ενώ με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 50 χρόνων από την ίδρυση του Ασφαλιστικού Ινστιτούτου Κύπρου απεύθυνε τα θερμά της συγχαρητήρια για τη συνεχή επιτυχημένη δράση του ινστιτούτου στην προώθηση και αναβάθμιση του ασφαλιστικού επαγγέλματος στη χώρα μας.

Είναι γενικά παραδεκτό, όπως είπε, ότι το ασφαλιστικό ινστιτούτο στην πολύχρονη παρουσία του αποτελεί το κατεξοχήν ηγετικό φορέα κατάρτισης στον τομέα της ασφάλισης παρέχοντας εκπαίδευση σε υψηλά επαγγελματικά πρότυπα ενώ η διοργάνωση των ετήσιων συνεδρίων έχει καταστεί θεσμός, ο οποίος προσφέρει μία μοναδική ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων των μελών του γύρω από τις εξελίξεις του συγκεκριμένου κλάδου.

Στη συνέχεια η κα. Ορφανίδου, τόνισε ότι αδιαμφισβήτητα ο ασφαλιστικό τομέας έχει σημαντικό αντίκτυπο στην οικονομία της χώρας μας αλλά και στην κοινωνία ευρύτερα αφού πρόκειται για ένα τομέα ο οποίος είναι άμεσα συνδεδεμένος με ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων της οικονομίας, με σημαντική συνεισφορά στο ΑΕΠ της χώρας, ενώ πολλαπλή είναι και η συμβολή του στην κοινωνική ζωή του τόπου, στη μείωση της οικονομικής ανασφάλειας και στην αύξηση της απασχόλησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  ΠΣΕΑΔ: Έτοιμος να αναλάβει την εποπτεία των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών

Στους δύσκολους καιρούς που διανύει στις μέρες μας ολόκληρος ο πλανήτης, συμπλήρωσε η κα. Ορφανίδου, ο ασφαλιστικός κλάδος βρίσκεται αντιμέτωπος με πολύ σημαντικές προκλήσεις αφού η απαράδεκτη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, πέραν από το τραγικό του ανθρώπινου δράματος προκαλεί αλυσιδωτές συνέπειες στις Ευρωπαϊκές Οικονομίες οι οποίες διέρχονται περίοδο αυξημένης αβεβαιότητας.

Επιπρόσθετα είπε, η γεωπολιτική αστάθεια, η ενεργειακή κρίση, η επανεμφάνιση δυστυχώς του πληθωρισμού και το κύμα αυξήσεων έχουν αρνητικό αντίκτυπο στις επιχειρήσεις και αναμένεται να επηρεάσουν το κόστος των ασφαλίσεων ενώ είναι ακόμη γεγονός ότι η κλιματική αλλαγή αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες κρίσεις της εποχής μας, οι επιπτώσεις της οποίας γίνονται ολοένα πιο αισθητές και στην πατρίδα μας.

Τα ακραία περιβαλλοντικά φαινόμενα προκαλούν ένα συνεχώς αυξανόμενο κόστος, η ασφαλιστική βιομηχανία καλείτε να λάβει ενεργό ρόλο στην παροχή  καλύψεων έναντι φυσικών καταστροφών ενώ σημαντική είναι και η τεχνογνωσία που επιδεικνύει στη στήριξη των επιχειρήσεων όσον αφορά τη διαχείριση του περιβαλλοντικού τους ρίσκου, συμπλήρωσε η βουλευτής.

Αναφορικά με τον ρόλο της Ιδιωτικής Ασφάλισης στους κλάδους Ζωής και Υγείας η κα. Ορφανίδου τόνισε ότι η ιδιωτική ασφάλιση εξακολουθεί να διαδραματίζει καίριο ρόλο προσφέροντας στους πολίτες υπηρεσίες συμπληρωματικές στο Γενικό Σύστημα Υγείας. Στο πλαίσιο αυτό σημείωσε την ικανοποίηση της για το γεγονός ότι μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης το αίτημα των συνανθρώπων μας με ιστορικό καρκίνου, για ίση πρόσβαση σε ασφαλιστικές καλύψεις και κατ’ επέκταση στις χρηματοοικονομικές διευκολύνσεις με τις ασφαλιστικές εταιρείες να αποδεικνύουν, όπως είπε, για ακόμη μια φορά ότι έχουν κοινωνικές ευαισθησίες και αφουγκράζονται τις ανάγκες των πολιτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  ΠΣΕΑΔ: Έτοιμος να αναλάβει την εποπτεία των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών

Συνέχισε ότι η ψηφιακή αναβάθμιση της ασφαλιστικής βιομηχανίας αποτελεί ακόμη μία πρόκληση της εποχής για τον κλάδο και η επένδυση σε σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία είναι απαραίτητη, ούτως ώστε οι εταιρείες να συνδεθούν με τη νέα γενιά καταναλωτών η οποία απαιτεί ενισχυμένες δομές εξυπηρέτησης και ποιοτικές υπηρεσίες και έχει αυξημένες προσδοκίες από τα ασφαλιστικά προϊόντα.

Ακόμη η κα. Ορφανίδου αναφέρθηκε και στις προκλήσεις της κυβερνοσφάλειας που δημιουργεί ο ραγδαίος ψηφιακός μετασχηματισμός και η εξάπλωση του ηλεκτρονικού εγκλήματος με την ασφάλιση κινδύνου στον κυβερνοχώρο να καθίσταται αναγκαία για την προστασία κάθε επιχείρησης έναντι του κινδύνου της οικονομικής απώλειας καθώς και της παραβίασης προσωπικών δεδομένων, η διασφάλιση των οποίων αναγνωρίζεται ως θεμελιώδους σημασίας.

Ακολούθως αναφέρθηκε στην πορεία της Ευρώπης προς ένα βιώσιμο σύστημα κινητικότητας εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι ο ασφαλιστικός κλάδος θα κληθεί να προσαρμοστεί και σε αυτή τη νέα εποχή που αφορά τον τομέα της ασφάλισης οχημάτων. Η Κύπρος, είπε, παραμένει προσηλωμένη στην υλοποίηση της πράσινης Ευρωπαϊκής Συμφωνίας, έχει ήδη ξεπεράσει τους στόχους της στην εγγραφή ηλεκτρικών οχημάτων για το 2022 ενώ αναμένεται πως μελλοντικά η ηλεκτροκίνηση θα αποκτήσει ακόμη πιο πρωταγωνιστικό ρόλο στην καθημερινότητα των πολιτών.

Κλείνοντας τον χαιρετισμό της η κα. Ορφανίδου, διαβεβαίωσε ότι η βουλή των αντιπροσώπων στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, είναι πάντα πρόθυμη να στηρίξει τις δράσεις του ασφαλιστικού τομέα μέσω νομοθεσιών  ή άλλων μέτρων με στόχο τη συνέχιση και εξέλιξη του ασφαλιστικού κλάδου. Η ενίσχυση του θεσμού της ασφάλισης, η προστασία των ασφαλισμένων και η στήριξη της οικονομίας και της κοινωνίας, μας βρίσκει συνοδοιπόρους και αποτελεί διαχρονικά κοινό μας στόχο, είπε καταληκτικά η κα. Ορφανίδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  ΠΣΕΑΔ: Έτοιμος να αναλάβει την εποπτεία των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.