1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. ΠΣΕΑΔ: Οι νομικοί σύμβουλοι του BIPAR επέστησαν τη προσοχή των διαμεσολαβητών...

ΠΣΕΑΔ: Οι νομικοί σύμβουλοι του BIPAR επέστησαν τη προσοχή των διαμεσολαβητών για το θέμα των Κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας

ΠΣΕΑΔ: Οι νομικοί σύμβουλοι του BIPAR επέστησαν τη προσοχή των διαμεσολαβητών για το θέμα των Κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (ΠΣΕΑΔ), ενημερώνει τα μέλη του ότι ο Πανευρωπαϊκός Σύνδεσμος Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (BIPAR) έχει ασχοληθεί εκτεταμένα με το ζήτημα των Ευρωπαϊκών κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας και συγκεκριμένων φυσικών και νομικών προσώπων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΠΣΕΑΔ, οι νομικοί σύμβουλοι του BIPAR επέστησαν την προσοχή των διαμεσολαβητών στα πιο κάτω.

  • Όλα ανεξαρτήτως τα κράτη μέλη καθώς και οι επιχειρήσεις που εδρεύουν σε αυτές τις χώρες είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να εφαρμόζουν τους Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς για τις Κυρώσεις.
  • Οφείλουμε, πριν τη σύναψη οποιασδήποτε ασφαλιστικής σύμβασης να κάνουμε τους δικούς μας ελέγχους (due diligence) ως προς το κατά πόσον τα άτομα (φυσικά και νομικά) με τα οποία θα συναλλασσόμαστε δεν περιλαμβάνονται στις λίστες κυρώσεων.
  • Στις περιπτώσεις που υφιστάμενοι πελάτες μας περιλαμβάνονται στις λίστες κυρώσεων οφείλουμε να τερματίσουμε άμεσα το ασφαλιστήριο συμβόλαιο και να μην πληρώσουμε οποιεσδήποτε αποζημιώσεις.
  • Στις περιπτώσεις νομικών προσώπων πρέπει να διασφαλίζουμε ότι ο τελικός δικαιούχος (UBO) της εταιρείας δεν περιλαμβάνεται στη λίστα κυρώσεων της ΕΕ. Αν για παράδειγμα, έχουμε ασφαλισμένη μια κυπριακή εταιρεία αλλά ο τελικός δικαιούχος είναι Ρώσσος ο οποίος βρίσκεται στη λίστα κυρώσεων τότε δεν μπορούμε να παρέχουμε οποιαδήποτε κάλυψη.
  • Στις περιπτώσεις όπου ασφαλιστήρια συμβόλαια δεν περιλαμβάνουν εξαίρεση για δραστηριότητες στη Ρωσία και τη Λευκορωσία, πρέπει να ζητήσουμε τέτοιου είδους εξαίρεση αφού στη περίπτωση απαίτησης οι οποιεσδήποτε αποζημιώσεις δεν θα μπορούν να καταβληθούν σε ρωσικούς τραπεζικούς λογαριασμούς.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ο Γιώργος Γιωργάκης ομιλητής στο 9ο συνέδριο ΠΣΕΑΔ

Κλείνοντας την ανακοίνωση του ο ΠΣΕΑΔ ενημερώνει ότι θα παρακολουθεί στενά το θέμα και θα σας ενημερώνει για οποιεσδήποτε εξελίξεις.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.