1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. ΠΣΕΑΔ: Ένας θεσμός που γράφει και θα συνεχίσει να γράφει ιστορία

ΠΣΕΑΔ: Ένας θεσμός που γράφει και θα συνεχίσει να γράφει ιστορία

ΠΣΕΑΔ: Ένας θεσμός που γράφει και θα συνεχίσει να γράφει ιστορία
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Στην εκπομπή του Insurance Talks φιλοξενήθηκαν ο νέος και απερχόμενος Πρόεδρος του ΠΣΕΑΔ σε μια αποκαλυπτική συζήτηση εφ΄όλης της ύλης!

Για τον απολογισμό της θητείας του μίλησε στο πλατό του Insurance Talks ο Κυριάκος Ανδρέου και στη συνέχεια ο νέος πρόεδρος του ΠΣΕΑΔ, Πάνος Τσιολής, μοιράστηκε μαζί μας τη νέα στρατηγική του Συνδέσμου.

Κατά την αναδρομή στην εκλογή του 6 χρόνια πριν, το Μάρτιο του 2018, ο απερχόμενος πρόεδρος αναφέρθηκε στην τεταμένη κατάσταση που επικρατούσε εκείνη την περίοδο με τις ασφαλιστικές εταιρείες και στην πρόκληση που αντιμετώπισε από την αρχή κιόλας της θητείας του στο να ξεπεραστεί αυτή η συνθήκη.

Στους στόχους που είχαν τότε τεθεί, ώστε να αναβαθμιστεί ο επαγγελματίας διαμεσολαβητής για να φτάσει σε ένα πολύ καλό σημείο και να δώσει μια νέα δυναμική στο επάγγελμα με υψηλό επίπεδο αξιοπιστίας και προσφορά στην κοινωνία, αναφέρθηκε αναλυτικά στη συνέχεια ο Κυριάκος Ανδρέου. Τόνισε ότι ακρογωνιαίος λίθος που ενίσχυσε την εσωτερική και εξωτερική εικόνα του Συνδέσμου ήταν τα καλύτερα κανάλια επικοινωνίας τόσο με τα ίδια τα μέλη τους αλλά και τους φορείς της βιομηχανίας!

Ακολούθως, συμπλήρωσε το καλύτερο επίπεδο οργάνωσης του Συνδέσμου με ισχύ ικανή να επηρεάζει στον επιτρεπτό βαθμό πράγματα που αφορούν τους διαμεσολαβητές. Ο Σύνδεσμος είναι πλέον ισότιμο μέλος της βιομηχανίας έχοντας λόγο και ρόλο στα τεκταίνομενα αυτής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ideal Insurance: Συμμετείχε στην Έκθεση Καριέρας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου

Σύμφωνα με τον απερχόμενο πρόεδρο το μεγαλύτερο επίτευγμα κατά τη διάρκεια της θητείας του ήταν το πώς κατάφερε ο Σύνδεσμος να διαχειριστεί την κατάσταση στην περίοδο του COVID και τη μάχη που δόθηκε σχετικά με τα μέτρα στήριξης του επαγγέλματος και την άσκηση πίεσης στην πολιτεία για να εντάξει στα μέτρα αυτά και το επάγγελμα του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή.

Ο Σύνδεσμος, ακόμη, την περίοδο του COVID συνέχισε τις εκπαιδεύσεις του μέσα από τηλεδιασκέψεις κάτι που αποτέλεσε πρωτοπορία και επιδοκιμάστηκε και από τον Πρόεδρο του Πανευρωπαϊκού Συνδέσμου – BIPAR.

Στο σημείο αυτό ο νέος πρόεδρος, Πάνος Τσιολής σχολίασε χαρακτηριστικά: «Εκεί που οι συνάδελφοι προτιμούσαν τη φυσική παρουσία στα μαθήματα καταφέραμε σήμερα να προτιμούν το διαδίκτυο για τη δική τους διευκόλυνση. Ταυτόχρονα στην ανάπτυξη των μελών επαιξαν σημαντικό ρόλο όσα ανέφερε ο Κυριάκος καθώς και τα νέα συνέδρια που αναπτύχθηκαν πολύ τα τελευταία χρόνια. Όλες αυτές οι ενέργειες, οι δράσεις και η πολιτική με τους φορείς της βιομηχανίας προσέλκυσε περισσότερα μέλη.»

Ο Κυριάκος Ανδρέου συμπλήρωσε στο σχόλιο του νέου προέδρου ότι τα Συνέδρια κάθε χρόνο έπαιρναν νέα μορφή και προσέλκυαν μέλη, διαμεσολαβητές, πυλώνες βιομηχανίας με αποκορύφωμα το τελευταίο συνέδριο υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και με τη συμμετοχή του προέδρου του Πανευρωπαικού Συνδέσμου, κάτι που ανεβασε ψηλά τον Κύπρο και έδωσε μεγάλη αξία σε όλους τους παρευρισκόμενους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Η Στέλλα Ζουλινάκη στο 9ο συνέδριο ΠΣΕΑΔ

«Η παρουσία του προέδρου BIPAR ήταν σημαντικο γεγονός για το Σύνδεσμο, τη διαμεσολάβηση της χώρας μας και όλη τη βιομηχανία», πρόσθεσε ο Παναγιώτης Σοφοκλέους συμφωνώντας με τους προλαλήσαντες.

«Ο ΠΣΕΑΔ είναι ένας θεσμός που γράφει και θα συνεχίσει να γράφει ιστορία. Η νέα μας φιλοσοφία είναι ότι πορευόμαστε όλοι μαζί.» μας είπε ο νέος Πρόεδρος του ΠΣΕΑΔ σκιαγραφόντας τους στόχους και τις επιδιώξεις του νέου διοικητικού συμβουλίου για τη νέα διετία.

Συγκεκριμένα, οι στόχοι αυτοί διακατέχονται από 3 πυλώνες που αφορούν το όραμα, την εσωτερική διακυβέρνηση και την εξωτερική πολιτική.

Το όραμα του ΠΣΕΑΔ φέρνει τον παλμό της ανέλιξης και εξέλιξης του επαγγελματία ασφαλιστικού διαμεσολαβητή. Εκεί έρχεται και ακουμπά η εσωτερική διακυβέρνηση και η εξωτερική πολιτική του Συνδέσμου.

Όσον αφορά την εσωτερική διακυβέρνηση, ο νέος Πρόεδρος ανέφερε ότι υπάρχει ένα νέο μοντέλο σύμφωνα με το οποίο έχουν ενδυναμωθεί οι επαρχιακές επιτροπές, έχουν εμπλακεί περισσότερα άτομα και έχει γίνει διαμοιρασμός εξουσιών και καθηκόντων με ad hoc επιτροπές σε Παγκύπρια βάση.

Ο πυλώνας της εξωτερικής πολιτικής αφορά κάποιες κοινές ατζέντες με τους διάφορους φορείς της βιομηχανίας με σκοπό την άσκηση στρατηγικής σε βάθος χρόνου.

Η ομαλή κι εύρυθμη λειτουργία του συνδέσμου με ευελιξία στο διαμοιρασμό καθηκόντων, η αύξηση του κύρους και της ισχύος του επαγγελματία ασφαλιστικού διαμεσολαβητή και φυσικά η αύξηση των μελών είναι μερικά από τα πράγματα που ανέφερε ο κ. Τσιολής στην ερώτηση του Παναγιώτη Σοφοκλέους σχετικά με το πού βλέπει τα επόμενα χρόνια την εξέλιξη του Συνδέσμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Έρχεται στις 21 Μαΐου το 9ο Παγκύπριο Συνέδριο του ΠΣΕΑΔ

«Μέσα σε αυτή την προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από 21 χρόνια θέλουμε να ανεβάσουμε περισσότερο το επίπεδο και το κύρος του επαγγελματία ασφαλιστικού διαμεσολαβητή» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Πάνος Τσιολής προτρέποντας τους συναδέλφους να ενταχθούν στο Σύνδεσμο και να συμμετέχουν στα κοινά.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή εδώ:

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.