1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Προβλέψεις ανάπτυξης έως και 3% για την αντασφάλιση μέχρι το 2024

Προβλέψεις ανάπτυξης έως και 3% για την αντασφάλιση μέχρι το 2024

Προβλέψεις ανάπτυξης έως και 3% για την αντασφάλιση μέχρι το 2024
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Παρά τις πολυάριθμες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος της αντασφάλισης, αναλυτές της Munich Re προβλέπουν ότι ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης του κλάδου μέχρι το 2024, θα κυμαίνεται γύρο στο 2-3%.

Οι προκλήσεις που επισημαίνονται από την Munich Re αφορούν την ακραία αύξηση του πληθωρισμού, τα αυξανόμενα επιτόκια και την πτώση των περιουσιακών στοιχείων των εταιρειών πάντα παράλληλα με τα προβλήματα και τα βάρη που προσθέτει ο πόλεμος στην Ουκρανία.  

Την ίδια στιγμή, οι Ευρωπαίοι αντασφαλιστές αναμένουν χαμηλότερα επίπεδα κεφαλαίων για φέτος ενώ έχουν να αντιμετωπίσουν και την άνοδο του δολαρίου έναντι του ευρώ. Ακόμη ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κλάδος είναι το γεγονός ότι η ενναλακτική αγορά μεταφοράς κινδύνων δεν παρουσιάζει επίσης ανάπτυξη, με τον όγκο των κεφαλαίων που επενδύθηκαν να παραμένει σταθερός, περίπου στα 100 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ως αποτέλεσμα, η Munich Re προειδοποιεί ότι θα υπάρξουν βραχυπρόθεσμες ελλείψεις σε ορισμένους κλάδους αντασφάλισης, με ορισμένους αντασφαλιστές να έχουν ήδη μειώσει την ικανότητα κάλυψης ή ακόμη να έχουν αποσυρθεί εντελώς.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή, η εταιρεία υποστηρίζει ότι η ζήτηση για αντασφάλιση αυξάνεται, κάτι που θα επιτρέψει στην παγκόσμια αγορά αντασφάλισης στον κλάδο Περιουσίας και Ατυχημάτων να αυξηθεί τουλάχιστον εξίσου έντονα με την κύρια αγορά ασφάλισης έως το 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Munich Re: Πώς αντιμετωπίζει τους κινδύνους που ενέχει η AI

Ως εκ τούτου, το Τμήμα Οικονομικών Ερευνών της Munich Re εκτιμά ανάπτυξη του αντασφαλιστικού τομέα έως και 3% τα επόμενα δύο χρόνια, με μεγαλύτερη ανάπτυξη της τάξης του  4-5% να προβλέπετε για τη Λατινική Αμερική.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.