1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αρθρογραφία
  6. »
  7. Πόσο εύκολα μπορούν οι ασφαλιστικές εταιρείες να υιοθετήσουν την ιδέα του...

Πόσο εύκολα μπορούν οι ασφαλιστικές εταιρείες να υιοθετήσουν την ιδέα του Insurtech;

Πόσο εύκολα μπορούν οι ασφαλιστικές εταιρείες να υιοθετήσουν την ιδέα του Insurtech;
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Οι Insurtechs ανοίγουν το δρόμο για ένα μέλλον στον ασφαλιστικό κλάδο βασισμένο στα δεδομένα. Παρόλο που οι εταιρείες αναγνωρίζουν τη σημασία της εξατομίκευσης και της αξιοποίησης δεδομένων, πολλές φορές δυσκολεύονται να μετατρέψουν την αναγνώριση σε πράξη.

** Συνέντευξη του Marat Nevretdinov, Διευθύνοντα Συμβούλου της HDI Embedded

Πώς χρησιμοποιούν οι insurtechs τα μεγάλα δεδομένα στη διαδικασία ασφάλισης;

Οι πάροχοι Insurtech μπορούν να χρησιμοποιήσουν μεγάλα δεδομένα για να αποκτήσουν εξελιγμένες αναλύσεις των τάσεων των πελατών για να ενισχύσουν τις λύσεις και να προσφέρουν εξαιρετικά εξατομικευμένες λύσεις και διαδικτυακές εμπειρίες.

Ωστόσο, ενώ οι πάροχοι γενικά συνειδητοποιούν ότι η προσέγγιση «ένα μέγεθος για όλους» δεν πρόκειται να είναι καλή λύση μακροπρόθεσμα και ότι απαιτούνται δεδομένα για την πραγματική εξατομίκευση των ασφαλιστικών προσφορών για συγκεκριμένα τμήματα πελατών, σε πολλές περιπτώσεις, η ευαισθητοποίηση δεν έχει δεν έχει ακόμη μετατραπεί σε δράση.

Επιπλέον, πολύ συχνά οι insurtechs δυσκολεύονται να πείσουν τους επιχειρηματικούς εταίρους τους που κατέχουν πραγματικά πελατειακές σχέσεις να παρέχουν τα απαιτούμενα ποιοτικά δεδομένα και πληροφορίες πελατών, γεγονός που επηρεάζει την ικανότητα των insurtechs να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις και να βελτιώνουν σημαντικά τη διαδικασία ασφάλισης.

Η πληροφόρηση είναι το παν. Είναι θεμελιώδεις οι συνεργασίες μεταξύ επιχειρήσεων και ασφαλιστικών εταιρειών να βασίζονται στην εμπιστοσύνη και στη μακροπρόθεσμη αμοιβαία οικοδόμηση αξίας. Αυτό με τη σειρά του θα επιτρέψει στους παρόχους να δημιουργήσουν λύσεις που είναι πραγματικά ελκυστικές και καλύπτουν τις μοναδικές ανάγκες των πελατών του σήμερα και του αύριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία για νομικές υποθέσεις αυτοκινητιστικών ατυχημάτων ή δυστυχημάτων

Γιατί οι παλαιού τύπου ασφαλιστές είναι τόσο αργοί στην αποδοχή του insurtech, με δεξαμενές δεδομένων ανεκμετάλλευτες;

Οι παραδοσιακοί ασφαλιστές κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα και αξιολογούν προσεκτικά την αγορά ασφαλιστικών τεχνολογιών προτού υιοθετήσουν την ιδέα. Για μια επιχείρηση που βασίζεται στην τεχνολoγία παλαιού τύπου και είναι ήδη εδραιωμένη στην αγορά μεταξύ πελατών και συνεργατών, μια μετρημένη απόκριση είναι μια σοφή στρατηγική.

Αν και ο κλάδος είναι εξαιρετικά πολλά υποσχόμενος, η ενσωματωμένη ασφάλιση είναι ένας τομέας που απαιτεί χρόνο για να κατανοηθεί και να αποκτήσει δυναμική. Είναι ζωτικής σημασίας να γνωρίζουμε ποιες βιομηχανίες θα υιοθετήσουν πιο εύκολα την τεχνoλογία insurtech, πόση δέσμευση τεχνoλογίας απαιτείται και ποια τεχνογνωσία απαιτείται για να πετύχουμε έναντι των αναπτυσσόμενων ανταγωνιστών.

Με το να γίνουν όλο και πιο ενεργοί στον ενσωματωμένο ασφαλιστικό χώρο, οι ασφαλιστές θα κατανοήσουν τις απαντήσεις σε αυτά τα πολύ σημαντικά ερωτήματα και θα εντοπίσουν ποια κενά στην αγορά μπορούν να καλύψουν για να επιτύχουν ανάπτυξη σε αυτόν τον τομέα.

Εξηγήστε τη σχέση μεταξύ μεγάλων δεδομένων, μηχανικής εκμάθησης και τεχνητής νοημοσύνης. Ποιοι είναι οι πιο καινοτόμοι τρόποι χρήσης μεγάλων δεδομένων;

Τα ίδια τα δεδoμένα είναι αυτά που ενώνουν τα μεγάλα δεδoμένα, τη μηχανική μάθηση και την τεχνητή νοημοσύνη και τη χρήση και των τριών σε διάφορα στάδια της ασφαλιστικής διαδικασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία για νομικές υποθέσεις αυτοκινητιστικών ατυχημάτων ή δυστυχημάτων

Τα Big Data είναι τα παλαιότερα από τα τρία, τα οποία εμφανίστηκαν πριν από περίπου δέκα χρόνια, όταν οι επιχειρήσεις συνειδητοποίησαν την αξία που προσφέρουν τα μαζικά δεδoμένα πελατών όταν προσπαθούσαν να κατανοήσουν τις απαιτήσεις και τις προσδοκίες των πελατών και να προσαρμόσουν τις προσφορές της αγοράς σε αυτές. Δέκα χρόνια αργότερα, αυτή η ιδέα παραμένει πιο αληθινή από ποτέ.

Μόλις συγκεντρωθούν δεδoμένα, οι ασφαλιστές μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιήσουν νέες τεχνολογίες όπως η μηχανική εκμάθηση και η τεχνητή νοημοσύνη για την αυτοματοποίηση σύνθετων εργασιών.

Η μηχανική εκμάθηση χρησιμοποιείται ήδη ευρέως σε λειτουργίες back-office, αποτρέποντας την απάτη και βελτιώνοντας τις μηχανές τιμολόγησης, αλλά οι ασφαλιστές μπορούν να προχωρήσουν ακόμη περισσότερο συμπληρώνοντάς το με AI για να προβλέψουν τη συμπεριφορά των πελατών και τις τάσεις για να δημιουργήσουν ιδέες για το μέλλον.

Με απλά λόγια, η μηχανική εκμάθηση χρησιμοποιεί δεδoμένα για να «μάθουν από το παρελθόν» και η τεχνητή νοημοσύνη βοηθά στη «μάθηση και πρόβλεψη» – και μόνο με τη χρήση μεγάλων δεδομένων οι ασφαλιστές μπορούν να επωφεληθούν από αυτές τις καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις.

Τα δεδoμένα δείχνουν μια αλλαγή στα δημογραφικά στοιχεία και τις προτιμήσεις των πελατών;

Ο κλάδος απέχει μερικά χρόνια από τον εντοπισμό της σχέσης μεταξύ των δημογραφικών στοιχείων και των δεδομένων των πελατών, αλλά οι επιτυχημένες αλληλεπιδράσεις μεταξύ δεδομένων και προτιμήσεων των πελατών γίνονται ήδη ο νέος κανόνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία για νομικές υποθέσεις αυτοκινητιστικών ατυχημάτων ή δυστυχημάτων

Παραδείγματα επιτυχημένων επιχειρηματικών μοντέλων που έχουν κατακτήσει την τέχνη των πελατοκεντρικών λύσεων δεν είναι δύσκολο να βρεθούν. Οι αγαπημένες μου εικονογραφήσεις είναι οι Uber, Netflix και Amazon για να αναφέρουμε μερικές. Όταν δούμε αναλυτικά τις ομοιότητές τους, διαπιστώνουμε ότι:

  • Ολόκληρη η ψηφιακή τους οικονομία βασίζεται σε δεδoμένα
  • Οι πελάτες τους είναι περισσότερο από πρόθυμοι να μοιραστούν τα δεδoμένα τους, καθώς βλέπουν σαφή οφέλη από μια τέτοια κοινή χρήση δεδομένων
  • Ως αποτέλεσμα, οι πελάτες λαμβάνουν εξαιρετικές και απρόσκοπτες εμπειρίες χρήστη

Τέλος, οι πελάτες περιμένουν παρόμοιες εμπειρίες από όλες τις άλλες επιχειρήσεις τους – συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών παρόχων.

Πώς μπορούν τα μεγάλα δεδoμένα να αξιοποιηθούν με ακόμη πιο καινοτόμους τρόπους στο μέλλον;

Η τεχνητή νοημοσύνη διαταράσσει ήδη πολλούς κλάδους που εμπλέκονται στην καθημερινή μας ζωή και ο ασφαλιστικός κλάδος μπορεί να το χρησιμοποιήσει για να αξιοποιήσει περαιτέρω τα μεγάλα δεδoμένα. Επιτρέπει στους παρόχους insurtech να συγκεντρώσουν περισσότερες πληροφορίες για τους πελάτες, τις συμπεριφορές τους, τις αγοραστικές προτιμήσεις και την τάση για αγορά, όλα αυτά μέσα σε λίγα λεπτά.

Και με αυτό το επίπεδο αποτελεσματικότητας, οι πάροχοι insurtech μπορούν να αυξήσουν τα έσοδά τους και να ενισχύσουν το εμπόριο παγκοσμίως.

Πηγή: insurtechdigital.com

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.