1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τεχνολογία
  6. »
  7. Πως να χρησιμοποιείτε το Messenger με περισσότερη ασφάλεια!

Πως να χρησιμοποιείτε το Messenger με περισσότερη ασφάλεια!

Πως να χρησιμοποιείτε το Messenger με περισσότερη ασφάλεια!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Στις μέρες μας, οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν κάποια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων για να μείνουν σε επαφή με τους φίλους και την οικογένειά τους. Μια από τις πιο δημοφιλείς είναι και το Facebook Messenger.

Δυστυχώς, για τους χρήστες της συγκεκριμένης εφαρμογής τα προσωπικά μηνύματα που αποστέλλουν μπορεί να μην είναι αρκετά ασφαλή. Η διασφάλιση των συνομιλιών σας στο Facebook απαιτεί περισσότερα από την απλή χρήση ενός ισχυρού κωδικού πρόσβασης και έλεγχο αυθεντικοποίησης δύο παραγόντων. To πρόβλημα είναι ότι τα μηνύματα στην εφαρμογή δεν είναι κρυπτογραφημένα από άκρο σε άκρο εκθέτοντας έτσι τις συνομιλίες των χρηστών σε κακόβουλους παράγοντες.

Η Αρχή Ψηφιακής Ασφάλειας (ΑΨΑ) προτείνει:
– Να μην συνδέεστε στον facebook λογαριασμό σας από δημόσια δίκτυα (wi-fi)
– Να μην μοιράζεστε ποτέ τις συσκευές σας με κανέναν και να αποσυνδέεστε από τον λογαριασμό σας όταν τελειώνετε με τη συνομιλία.
– Τέλος οι συνομιλίες σας να είναι σε λειτουργία μυστικής συνομιλίας (secret conversation)

Πηγή: csirt.cy

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.