1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αυτοκινηση
  6. »
  7. Πώς να χρησιμοποιείς σωστά το GPS στο αυτοκίνητο

Πώς να χρησιμοποιείς σωστά το GPS στο αυτοκίνητο

Πώς να χρησιμοποιείς σωστά το GPS στο αυτοκίνητο
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Kακά τα ψέματα, οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής έχουν καταστήσει τα συστήματα πλοήγησης GPS (Global Positioning System) απαραίτητα εργαλεία για τους οδηγούς. Η εποχή που ξεφυλλίζαμε τεράστιους χάρτες ή βασιζόμασταν σε αόριστες οδηγίες από αγνώστους έχει περάσει. Με την τεχνολογία GPS οι οδηγοί μπορούν να προσανατολίζονται εύκολα σε άγνωστους δρόμους και να φτάνουν αποτελεσματικά στους προορισμούς τους.

Ωστόσο, η μη ορθή χρήση του GPS μπορεί να οδηγήσει σε περισπασμούς και κινδύνους για την ασφάλειά μας. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να ξέρουμε πώς να χρησιμοποιούμε το GPS σωστά για να απολαμβάνουμε ασφαλείς διαδρομές.

Ρυθμίζουμε το GPS πριν ξεκινήσουμε

Αρχικά, πρέπει να βεβαιωθούμε ότι η συσκευή GPS ή η εφαρμογή στο smartphone μας έχει ρυθμιστεί πριν ξεκινήσουμε την οδήγηση. Εισαγάγουμε τη διεύθυνση προορισμού μας ή την επιλέγουμε από τις αποθηκευμένες τοποθεσίες μας. Στη συνέχεια κάνουμε τις απαραίτητες ρυθμίσεις, όπως να επιλέξουμε τη συντομότερη διαδρομή ή αυτή με τη λιγότερη κίνηση.

Τοποθετούμε τη συσκευή σε σωστό σημείο

Σημαντικό είναι πριν ξεκινήσουμε να τοποθετήσουμε τη συσκευή GPS ή το smartphone σε μια ασφαλή βάση, η οποία δεν θα εμποδίζει την ορατότητά μας και δεν θα μας δυσκολεύει στην οδήγηση. Η τοποθέτησή της στο ταμπλό ή στο παρμπρίζ είναι ιδανική. Σίγουρα δεν είναι καλό να κρατάμε τη συσκευή ή να προσαρμόζουμε τις ρυθμίσεις κατά τη διάρκεια της οδήγησης, εφόσον κάτι τέτοιο μπορεί να μας αποσπάσει την προσοχή και να αυξήσει τον κίνδυνο ατυχήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Η σημαντικότητα της κάμερας οπισθοπορείας
GPS

Έχουμε τον νου μας στον δρόμο

Ενώ ακολουθούμε τις οδηγίες GPS πρέπει ταυτόχρονα να έχουμε τον νου μας στα οδικά σήματα, τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και φυσικά στα άλλα οχήματα. Τα συστήματα GPS δεν είναι αλάνθαστα και μπορεί περιστασιακά να παρέχουν εσφαλμένες οδηγίες. Εμπιστευόμαστε, λοιπόν, το ένστικτό μας και χρησιμοποιούμε την κοινή λογική όταν ακολουθούμε τις οδηγίες του GPS, ειδικά σε άγνωστες περιοχές.

Δεν αλλάζουμε ρυθμίσεις/διαδρομές ενώ οδηγούμε

Εάν πρέπει να κάνουμε προσαρμογές στη διαδρομή ή τον προορισμό μας ενώ οδηγούμε, θα πρέπει πρώτα να σταματήσουμε προσωρινά στην άκρη του δρόμου, όπου αυτό είναι εφικτό. Η προσπάθεια επαναπρογραμματισμού του GPS ενώ οδηγούμε μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα επικίνδυνη για την ασφάλειά μας.

Τέλος, πρέπει να θυμόμαστε ότι η πλοήγηση με GPS είναι ένα εργαλείο που μας βοηθά, αλλά είναι δική μας ευθύνη να οδηγούμε με ασφάλεια. Επομένως, καλό θα ήταν να μην βασιζόμαστε σε μεγάλο βαθμό στο GPS, αλλά να το χρησιμοποιούμε ως συμπλήρωμα στις δικές μας δεξιότητες πλοήγησης.

Πηγή: Anytime Blog

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.