1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. PensionPLUS: Το νέο συνταξιοδοτικό σχέδιο της Universal Life

PensionPLUS: Το νέο συνταξιοδοτικό σχέδιο της Universal Life

PensionPLUS: Το νέο συνταξιοδοτικό σχέδιο της Universal Life
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

H Universal Life ανακοίνωσε πρόσφατα το PensionPLUS, ένα πρωτοποριακό και σύγχρονο επαγγελματικό συνταξιοδοτικό σχέδιο, όπου ο εργοδότης ή/και ο εργαζόμενος συνεισφέρουν με στόχο τη κάλυψη των συνταξιοδοτικών αναγκών του εργαζομένου κατά την αφυπηρέτηση, μέσω συστηματικής αποταμίευσης και επένδυσης.

Οι ανάγκες των περισσότερων ανθρώπων για έγκαιρο συνταξιοδοτικό προγραμματισμό είναι πλέον πιο επιτακτικές από ποτέ. Για τον εργοδότη, αποτελεί μια πρόκληση αλλά και ταυτόχρονα ευκαιρία να προσφέρει αυτή την ιδιαίτερα σημαντική παροχή και δυνατότητα ενός ομαδικού συνταξιοδοτικού σχεδίου προς τους εργαζομένους του.

O Πρώτος Εκτελεστικός Διευθυντής της Universal Life κ. Έβαν Γαβάς, ανέφερε σε συνέντευξή του στο InBusiness TV, ότι απώτερος στόχος του PensionPLUS είναι να αποτελέσει μια ευέλικτη λύση για τη συνταξιοδοτική επάρκεια των εργαζομένων, η οποία να ανταποκρίνεται τόσο στις δικές τους ανάγκες, όσο και σε αυτές των εργοδοτών. 

Τι προσφέρει το νέο Σχέδιο Επαγγελματικών Συντάξεων Universal Life  “PensionPLUS” και σε ποιους απευθύνεται;
Το Σχέδιο Επαγγελματικών Συντάξεων “PensionPLUS” ανήκει στον  Κλάδο 7, που αφορά τη διαχείριση ομαδικών συνταξιοδοτικών κεφαλαίων ή ταμείων. Το σχέδιο προσφέρεται σε ομαδική βάση και οι συμμετέχοντες/μέλη σχετίζονται μεταξύ τους επαγγελματικά, είτε ως υπάλληλοι σε μια επιχείρηση/οργανισμό, είτε ως συνέταιροι/εργοδότες, είτε ως μέλη ενός επαγγελματικού συνδέσμου. Είναι ένα σχέδιο εφάμιλλο ενός Ταμείου Προνοίας αλλά και ταυτόχρονα ένα σύγχρονο συνταξιοδοτικό σχέδιο όπου ο εργοδότης ή/και ο εργαζόμενος, συνεισφέρουν για τη κάλυψη των συνταξιοδοτικών αναγκών του εργαζομένου κατά την αφυπηρέτηση, μέσω συστηματικής αποταμίευσης και επένδυσης.

Πόσο σημαντικό είναι για τον εργαζόμενο να είναι μέλος ενός συνταξιοδοτικού σχεδίου;
Ο συνταξιοδοτικός προγραμματισμός έχει πλέον καταστεί άκρως απαραίτητος. Οι κυριότεροι λόγοι γι’ αυτό είναι η ανεπάρκεια των συστημάτων Κοινωνικής Ασφάλισης, καθώς και η έλλειψη σωστής παιδείας και οικονομικού προγραμματισμού. Επιπρόσθετα, οι δημογραφικές αλλαγές του πληθυσμού, όπως αυτές της αύξησης στο προσδόκιμο ζωής και της υπογεννητικότητας, έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση στον αριθμό των συνταξιούχων αλλά και τη μείωση στον αριθμό των εργαζομένων που συνεισφέρουν.  Είναι, λοιπόν, αναγκαίο για τον εργαζόμενο, να διασφαλίσει τη συνταξιοδοτική του επάρκεια και τo “PensionPLUS” έρχεται να προσφέρει μια έξυπνη και ευέλικτη λύση τόσο για τον εργαζόμενο, όσο και για τον εργοδότη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Νέα υπηρεσία της Universal Life: Θεραπεία εξωτερικού ασθενούς χωρίς μετρητά

Ποια χαρακτηριστικά κάνουν το “PensionPLUS” να ξεχωρίζει έναντι άλλων συνταξιοδοτικών λύσεων;
Το “PensionPLUS” λειτουργεί με απόλυτη διαφάνεια, προσφέροντας απλές διαδικασίες ένταξης μελών και παρέχοντας συνεχή υποστήριξη αλλά και τακτική ενημέρωση της αξίας των επενδύσεων, προς τον εργοδότη και προς τα μέλη.

Το σχέδιο προσφέρει τη δυνατότητα εξατομικευμένης επένδυσης για κάθε μέλος ξεχωριστά, σύμφωνα με το δικό του επενδυτικό προφίλ, μέσω των συνταξιοδοτικών Επενδυτικών Ταμείων της Universal Life, που προσφέρονται αποκλειστικά για το “PensionPLUS” και είναι διαχωρισμένα από τα επενδυτικά ταμεία που προσφέρονται στους υπόλοιπους Κλάδους Ζωής. Περαιτέρω, το σχέδιο προσφέρει τη δυνατότητα στα μέλη του να διαφοροποιούν τις επιλογές των επενδυτικών ταμείων, χωρίς χρέωση και χωρίς περιορισμό στον αριθμό των συναλλαγών. Όλα αυτά με πολύ ανταγωνιστικά έξοδα διαχείρισης των επενδυτικών ταμείων, χαμηλό κόστος διαχείρισης σχεδίου και χωρίς άλλες επιπρόσθετες χρεώσεις.

Επίσης, μέσω της βραβευμένης διαδικτυακής πύλης και εφαρμογής πελατών της Universal Life «U connect», τα μέλη μπορούν να παρακολουθούν και να διαχειρίζονται τον προσωπικό τους λογαριασμό διαδικτυακά, ανά πάσα στιγμή, εύκολα και γρήγορα, απ’ όπου κι αν βρίσκονται. Μπορούν, επίσης, μέσων έξυπνων διαδικτυακών εργαλείων που είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε ειδικά για το “PensionPLUS”, το https://pensionplus.universallife.com.cy, να αξιολογήσουν το δικό τους επενδυτικό προφίλ βρίσκοντας το συνδυασμό των επενδυτικών ταμείων που τους ταιριάζει, καθώς επίσης και να υπολογίσουν την απόδοση του συνταξιοδοτικού τους σχεδίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οι κορυφαίες εταιρείες του Κλάδου Ζωής για το 2023

Την επίβλεψη της λειτουργίας και διαχείρισης των επενδύσεων, αναλαμβάνει η πλήρως καταρτισμένη και έμπειρη ομάδα της Universal Life,  με πρόσβαση σε διεθνείς οίκους διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων, απαλλάσσοντας, έτσι, την κάθε επιχείρηση και τα μέλη της από την ανάγκη σύστασης και διορισμού Διαχειριστικής Επιτροπής.

Γιατί κάποιος εργοδότης να προτιμήσει το “PensionPLUS” αντί ενός παραδοσιακού Ταμείου Προνοίας/ ΙΕΣΠ (Ιδρύματα Επαγγελματικών Συνταξιοδοτικών Παροχών);
Η πρόσφατη εναρμόνιση με τη νομοθεσία τον Φεβρουάριο του 2020, επιβάλλει αρκετές αλλαγές στα Υφιστάμενα ΙΕΣΠ οι οποίες αφορούν, μεταξύ άλλων,  θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης, λειτουργίες διαχείρισης κινδύνων και λειτουργίες εσωτερικού ελέγχου. Οι εν λόγω αλλαγές, αυξάνουν το κόστος λειτουργίας των Ταμείων Προνοίας και επιφέρουν νέες υποχρεώσεις και ευθύνες στις διαχειριστικές επιτροπές. Συνεπώς, προκαλούν τους εργοδότες να αναθεωρήσουν τα θέματα που αφορούν τη συνταξιοδότηση του ανθρώπινου δυναμικού του αναζητώντας πιο συμφέρουσες και αποδοτικές λύσεις.

Όλη αυτή την επίβλεψη της λειτουργίας και της διαχείρισης, μπορεί να την αναλάβει η πλήρως καταρτισμένη και έμπειρη ομάδα της Universal Life, έναντι ανταγωνιστικού κόστους διαχείρισης. Με αυτό τον τρόπο, απαλλάσσεται η κάθε επιχείρηση  από την ευθύνη εναρμόνισης με το εκάστοτε νομοθετικό πλαίσιο, όπως και την ευθύνη συνετής διαχείρισης των επενδύσεων.

Με την δημοσίευση πρόσφατης Οδηγίας, επιτρέπονται οι μεταφορές των Ταμείων Προνοίας σε συνταξιοδοτικά σχέδια ασφαλιστικών εταιρειών του Κλάδου 7. Η νέα Οδηγία, καθορίζει τους όρους και προυποθέσεις των μεταφορών και διασφαλίζει τα δικαιώματα των μεταφερόντων μελών, επί ίσοις όροις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Νέα υπηρεσία της Universal Life: Θεραπεία εξωτερικού ασθενούς χωρίς μετρητά

Γιατί να προτιμήσει κάποιος οργανισμός την Universal Life για το ομαδικό συνταξιοδοτικό σχέδιο των υπαλλήλων του;
Η Universal Life διαθέτει μια πολυετή αξιοπιστία και εμπειρογνωμοσύνη, τόσο στον τομέα της Ομαδικής ασφάλισης, όσο και στη διαχείριση επενδύσεων, η οποία πραγματοποιείται από εξειδικευμένη και καταρτισμένη ομάδα επαγγελματιών. Τα Ομαδικά Ασφαλιστικά Προγράμματα της Universal Life, ανταποκρίνονται με τον καλύτερο τρόπο, τόσο στις ανάγκες των ανθρώπων, όσο και στις ανάγκες του οικονομικού σχεδιασμού της κάθε επιχείρησης ή οργανισμού.  

Η πελατοκεντρική μας αντίληψη, αποτελεί διαχρονική μας αξία και αποτυπώνεται σε κάθε μας υπηρεσία και προϊόν, αλλά ακόμη εντονότερα στο νέο Σχέδιο Επαγγελματικών Συντάξεων “PensionPLUS”.  Το “PensionPLUS” αποτελεί για εμάς έναν φάρο κοινωνικής ευαισθησίας, αλλά και ένα δείγμα πρόνοιας και έμπρακτης υποστήριξης για τους εργοδότες και τους εργαζόμενους, σε μια προσπάθεια ζωτικής σημασίας για τη διασφάλιση και ενίσχυση της συνταξιοδοτικής επάρκειας κατά την αφυπηρέτηση.

Απώτερος στόχος μας στην Universal Life, είναι να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες της νέας εποχής και να δημιουργούμε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες μας.

Πηγή: Inbusinessnews

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.