1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Παγκόσμιο Συνέδριο Ασφαλιστικής Εποπτείας: Προκλήσεις σε έναν ταχύτατα εξελισσόμενο κόσμο!

Παγκόσμιο Συνέδριο Ασφαλιστικής Εποπτείας: Προκλήσεις σε έναν ταχύτατα εξελισσόμενο κόσμο!

Παγκόσμιο Συνέδριο Ασφαλιστικής Εποπτείας: Προκλήσεις σε έναν ταχύτατα εξελισσόμενο κόσμο!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων (EIOPA) σε συνεργασία με το Διεθνές Ινστιτούτο Ασφαλιστικής Ρύθμισης (ICIR) και το Ερευνητικό Κέντρο Leibniz SAFE (Βιώσιμη Αρχιτεκτονική για τις Οικονομικές στην Ευρώπη) ήταν οι φιλοξενούντες της 8ης Διεθνούς Διάσκεψης για την Ασφαλιστική Εποπτεία στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου 2023.

Με κεντρικό θέμα την «Εποπτεία ασφαλίσεων σε έναν κόσμο που μετασχηματίζεται», η διάσκεψη φιλοξένησε κανονιστικούς φορείς, αντιπροσώπους της ασφαλιστικής αγοράς και επιστήμονες από περίπου 35 χώρες. Οι συζητήσεις εστίασαν σε κεντρικά ζητήματα που αφορούν τον ασφαλιστικό τομέα, όπως η προσανατολισμένη προς τον κίνδυνο εποπτεία, η συμβολή των ασφαλίσεων στη μείωση των κενών προστασίας και οι επιπτώσεις των καινοτόμων επιχειρηματικών δομών στη μελλοντική ασφαλιστική εποπτεία.

Σε εισαγωγικές παρατηρήσεις της, η πρόεδρος της EIOPA, Petra Hielkema, τόνισε ζητήματα που σχετίζονται με την ανταγωνιστικότητα, την Φερεγγυότητα II και τις ελλείψεις στην προστασία. Επίσης, η κ. Hielkema υπογράμμισε την αναγκαιότητα της διεθνούς συνεργασίας, λαμβάνοντας υπόψη τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν ο τομέας, οι εποπτικές οργανώσεις και η κοινωνία: «Η συνεργασία είναι ζωτικής σημασίας για μια αποτελεσματική εποπτεία. Γεγονότα όπως το παρόν μας επιτρέπουν να αλληλομαθαίνουμε. Το να ενημερωνόμαστε για τις αγοραστικές εξελίξεις και τις αποφάσεις εποπτείας είναι καίριας σημασίας. Στην EIOPA, εκτιμούμε τη στενή συνεργασία που έχουμε με τις εθνικές εποπτικές μας αρχές, τα μέλη του διοικητικού μας συμβουλίου και με τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές και Διεθνείς εποπτικές οργανώσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οδηγία IRRD: Οι ασφαλιστικές ζητούν χρονοδιαγράμματα για την εφαρμογή της

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.