1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τεχνολογία
  6. »
  7. Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: η έκθεση Global Cybersecurity Outlook 2022

Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: η έκθεση Global Cybersecurity Outlook 2022

Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: η έκθεση Global Cybersecurity Outlook 2022
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Toυ Δρ. Γιώργου Κασάπη, Ασφαλιστικός Πράκτορας

Επίκαρη έκθεση του WEF

Σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών (International Telecommunication Union) η ψηφιοποίηση προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς, και αυτό θέτει τον κυβερνοχώρο αντιμέτωπο με νέες προκλήσεις. Υπό αυτή την έννοια, αποκτά ιδιαίτερη σημασία η έρευνα του Κέντρου του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για την Κυβερνοασφάλεια (World Economic Forum Centre for Cybersecurity) διεξήγαγε έρευνα, τα αποτελέσματα/συμπεράσματα της οποίας παρουσιάζονται στην έκθεση Global Cybersecurity Outlook 2022(INSIGHT REPORT JANUARY 2022).

Στα πλαίσια της έρευνας που διεξήχθη με τη συνδρομή της Accenture, ρωτήθηκαν 120 ειδικοί του κυβερνοχώρου από 20 χώρες για τις εξελίξεις στους τομείς της κυβερνοασφάλειας και της κυβερνοανθεκτικότητας.

Κομβικά σημεία της έρευνας:

1. Πσοστό 81% των ερωτηθέντων θεωρεί, ότι ο ψηφιασκός μετασχηματισμός αποτελεί τον κύριο μοχλό για τη βελτίωση της κυβερνοανθεκτικότητας.

2. Καταγράφεται διάσταση σπόψεων μεταξύ CEOs και CIOs σε τρία επίπεδα

-στο βαθμό ενσωμάτωσης των προβλημάτων του κυβερνοχώρου στη στρατηγική διαχείρισης κινδύνων

-στο βαθμό προτεραιοποίησης των προβλημάτων του κυβερνοχώρου από πλευράς διοίκησης

-στο βαθμό προτεραιοποίησης της αναζήτησης ταλέντων εξειδικευμένων σε θέματα κυβερνοασφάλειας

3. Η απειλή του ransomware αποτελεί τον υπ. αριθμό 1 κίνδυνο, και ακολουθούν η κοινωνική μηχανική (social engineering) και οι κακόβουλες δραστηριότητες εκ των έσω (malicious insider activity).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Κυβερνοασφάλεια: Βασικές έννοιες και πρακτικές

4. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θεωρούνται ως βασική απειλή για τις εφοδιαστικές αλυσίδες, τα συνεργατικά δίκτυα και τα οικοσυστήματα εν γένει. Ποσοστό 88% των ερωτηθέντων δήλωσε προβληματισμένο σχετικά με την κυβερνοανθεκτικότητα των συγκεκριμένων επιχειρήσεων.

5. Οι ερωτηθέντες θεωρούν στη πλειοψηφία τους ότι είναι αναγκαίο να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει ένα σαφές κσνονιστικό πλαίσιο, το οποίο θα διευκολύνει και θα ενισχύσει την ανταλλαγή πληροφοριών και τη συνεργασία, ενώ ποσοστό 90%+ θεωρεί παράγοντα μοναδικής αξίας την ενδυνάμωση των συνεργασιών διαφορετικών κλάδων.

Πηγή: Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ / Κέντρο για την Κυβερνοασφάλεια (Ιανουάριος 2022)

Δείτε την έκθεση εδώ

Πηγή: www.giorgoskassapis.com

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.