1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Οι κορυφαίες εταιρείες του Κλάδου Ζωής για το 2022

Οι κορυφαίες εταιρείες του Κλάδου Ζωής για το 2022

Οι κορυφαίες εταιρείες του Κλάδου Ζωής για το 2022
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Την ανοδική πορεία των τελευταίων χρόνων συνέχισε το 2022 ο Κλάδος Ζωής στη χώρα μας, καταφέρνοντας να αυξήσει την παραγωγή του κατά 15,7%. Οι Ασφαλιστικές Εταιρείες του κλάδου ζωής σημείωσαν το 2022 παραγωγή ύψους €520 εκατομμύριων για τα συμβόλαια ζωής και τα ομαδικά συνταξιοδοτικά ενώ συμπεριλαμβανομένων και των ασφαλίστρων του Κλάδου Ατυχημάτων & Υγείας τα συνολικά ασφάλιστρα τους έφτασαν τα  €623,6 εκατομμύρια με την αύξηση να διαμορφώνεται στο 12,6%.

Στη χώρα μας σήμερα δραστηριοποιούνται 13 ασφαλιστικές εταιρείας στον Κλάδο Ζωής ενώ η συγκέντρωση της αγοράς από τις πρώτες 6 εταιρείες του κλάδου φτάνει το 87%.

Δείτε πιο κάτω τις κορυφαίες σε παραγωγή ασφαλίστρων εταιρείες του κλάδου για το 2022 (δεν συμπεριλαμβάνονται τα ασφάλιστρα του Κλάδου Ατυχημάτων & Υγείας).

Ξανά στην πρώτη θέση η Eurolife

Για 4η συνεχόμενη χρονιά την πρωτιά του Κλάδου Ζωής κατέλαβε η Eurolife, εταιρεία μέλος του ομίλου της Τράπεζας Κύπρου.

Τα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα της εταιρείας για το 2022 ανήλθαν στα €150,5 εκατομμύρια παρουσιάζοντας αύξηση 17% σε σχέση με το 2021. Το μερίδιο αγοράς της εταιρείας για τη χρονιά που μας πέρασε ήταν στο 28,9% ενώ στον κλάδο ομαδικών συνταξιοδοτικών σχεδίων κατέγραψε ασφάλιστρα ύψους €12,8 εκατομμυρίων.

Τέλος, τα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα που κατέγραψε το 2022 η Eurolife  στον Κλάδο Ατυχημάτων & Υγείας, ανήλθαν στα €24,2 εκατομμύρια σημειώνοντας αύξηση 1%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Νέα Παγκύπρια Αιμοδοσία από τη CNP CYPRIALIFE

Σταθερά στη δεύτερη θέση η CNP Cyprialife

Καταφέρνοντας να ενισχύσει τον κύκλο εργασιών της, η CNP Cyprialife παραμένει σταθερά στη 2η θέση για το 2022. Τα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα της εταιρείας για το 2022 ανήλθαν στα €121,6 εκατομμύρια σημειώνοντας αύξηση ύψους 9% ενώ το μερίδιο αγοράς της εταιρείας διαμορφώθηκε στο 23,4%.

Τα μικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα της εταιρείας στον Κλάδο Ατυχημάτων & Υγείας, ανήλθαν στα €16,5 εκατομμύρια σημειώνοντας ελαφριά μείωση της τάξης του -1,6%.

Παραμένει στην τρίτη θέση η Universal Life

Την πρώτη τριάδα των κορυφαίων ασφαλιστικών εταιρειών του Κλάδου Ζωής συμπληρώνει ακόμη ένας διαχρονικός πρωταγωνιστής του κλάδου, η Universal Life. Με εγγεγραμμένα ασφάλιστρα που ανήλθαν στα  €65.8 εκατομμύρια η εταιρεία παρουσίασε ελαφριά αύξηση 1,5% σε σχέση με το 2021 διατηρώντας όμως τη θέση της. Το μερίδιο αγοράς της εταιρείας για το 2021 ήταν στο 12,6% ενώ κατέγραψε ασφάλιστρα ύψους €2,4 εκατομμυρίων στον κλάδο ομαδικών συνταξιοδοτικών σχεδίων.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η εταιρεία βρίσκεται σταθερά στην 1η θέση όσον αφορά τα ασφάλιστρα του Κλάδου Ατυχημάτων & Υγείας με κύκλο εργασιών που ανήλθε στα €39,6 εκατομμύρια το 2022 σημειώνοντας ελαφριά μείωση ύψους -0,8%.

Η Ancoria Insurance ανέβηκε στην τέταρτη θέση!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ο ΟΠΑΠ Διεθνής Μαραθώνιος Λεμεσού «τρέχει» με τη Δύναμη Ασφάλειας της CNP Ασφαλιστική

Στην τέταρτη θέση της κατάταξης με βάση την παραγωγή του 2022, συναντάμε την Ancoria Insurance η οποία κατάφερε να ανέβει δύο θέσεις σε σχέση με την περσινή χρονιά. Συγκεκριμένα, τα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα της εταιρείας για το 2022 ξεπέρασαν τα €42 εκατομμύρια σημειώνοντας αύξηση ύψους 67,1%, τη μεγαλύτερη της αγοράς για πέρσι. Το μερίδιο αγοράς της εταιρείας διαμορφώθηκε στο 8,1% ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία ηγείται του κλάδου των Ομαδικών Συνταξιοδοτικών σχεδίων με παραγωγή που ξεπερνά τα €39 εκατομμύρια.

Hellenic Life & Metlife Cyprus συμπληρώνουν την εξάδα

Την πρώτη εξάδα συμπληρώνουν η Hellenic Life και η Metlife Cyprus.

Η Hellenic Life με μερίδιο αγοράς 7,5% και παραγωγή ασφαλίστρων €39,1 εκατομμύρια βρίσκεται στην 5η θέση. Η εταιρεία σημείωσε επίσης εντυπωσιακή αύξηση τη χρονιά που μας πέρασε αφού ενίσχυσε την παραγωγή της κατα 45,8%.

Στην 6η θέση συναντάμε την Metlife Cyprus η οποία κατάφερε να ενισχύσει την παραγωγή της σημειώνοντας αύξηση 8,3%. Τα ασφάλιστρα της εταιρείας στον κλάδο ζωής έφτασαν τα €34,4 εκατομμύρια διαμορφώνοντας έτσι το μερίδιο αγοράς της στο 6,6%. Στον Κλάδο Ατυχημάτων & Υγείας τα ασφάλιστρα έφτασαν τα €22,7 εκατομμύρια σημειώνοντας μικρή μείωση -2,4% ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι συμπεριλαμβανομένων των ασφαλίστρων του Κλάδου Ατυχημάτων και Υγείας, η εταιρεία βρίσκεται στην 4η θέση της κατάταξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Κόσμος Ασφαλιστική: Με θεαματική αύξηση κερδοφορίας έκλεισε το 2023

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.