1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Οι κορυφαίες εταιρείες του Κλάδου Ζωής για το 2023

Οι κορυφαίες εταιρείες του Κλάδου Ζωής για το 2023

Οι κορυφαίες εταιρείες του Κλάδου Ζωής για το 2023
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Την ανοδική πορεία των τελευταίων χρόνων συνέχισε το 2023 ο Κλάδος Ζωής στη χώρα μας, καταφέρνοντας να αυξήσει την παραγωγή του κατά 17% συμπεριλαμβανομένων των συμβολαίων του Κλάδου Ατυχημάτων & Υγείας.

Οι Ασφαλιστικές Εταιρείες του Κλάδου Ζωής σημείωσαν το 2023 παραγωγή ύψους €623,1 εκατομμυρίων όσον αφορά μόνο τα συμβόλαια ζωής και τα ομαδικά συνταξιοδοτικά ενώ συμπεριλαμβανομένων και των ασφαλίστρων του Κλάδου Ατυχημάτων & Υγείας τα συνολικά ασφάλιστρα τους έφτασαν τα  €729,5 εκατομμύρια.

Στη χώρα μας σήμερα στον Κλάδο Ζωής δραστηριοποιούνται 11 ασφαλιστικές εταιρείας ενώ η συγκέντρωση της αγοράς από τις πρώτες 5 εταιρείες του κλάδου φτάνει το 84,4%.

Πιο κάτω παρουσιάζονται τα αποτελέσματα των 5 κορυφαίων σε παραγωγή Ασφαλιστικών Εταιρειών του κλάδου, συμπεριλαμβανομένων των συμβολαίων του Κλάδου Ατυχημάτων & Υγείας.

Ακόμη μια φορά στην πρώτη θέση η Eurolife

Για 5η συνεχόμενη χρονιά την πρωτιά του Κλάδου Ζωής κατέλαβε η Eurolife, εταιρεία μέλος του ομίλου της Τράπεζας Κύπρου.

Τα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα της εταιρείας για το 2023 ανήλθαν στα €207,65 εκατομμύρια παρουσιάζοντας αύξηση 18,9% σε σχέση με το 2022. Το συνολικό μερίδιο αγοράς της εταιρείας για τη χρονιά που μας πέρασε παρουσίασε οριακή αύξηση και διαμορφώθηκε στο 28,5%.

Η εταιρεία είχε παραγωγή €161,6 εκατομμυρίων στα συμβόλαια ζωής, €21,07 εκατομμύρια στον κλάδο ομαδικών συνταξιοδοτικών σχεδίων ενώ κατέγραψε εγγεγραμμένα ασφάλιστρα στον Κλάδο Ατυχημάτων & Υγείας, ύψους €25 εκατομμυρίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Νέα υπηρεσία της Universal Life: Θεραπεία εξωτερικού ασθενούς χωρίς μετρητά

Σταθερά στη δεύτερη θέση η CNP Cyprialife

Καταφέρνοντας να ενισχύσει τον κύκλο εργασιών της, η CNP Cyprialife παραμένει σταθερά στη 2η θέση για το 2023. Τα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα της εταιρείας για το 2023 ανήλθαν στα €164,7 εκατομμύρια σημειώνοντας αύξηση ύψους 19.2% ενώ το μερίδιο αγοράς της εταιρείας διαμορφώθηκε στο 22.6%.

Η εταιρεία του ομίλου της CNP Cyprus, είχε παραγωγή €147,7 εκατομμυρίων στα συμβόλαια ζωής, λίγο κάτω από €16 εκατομμύρια στον Κλάδο Ατυχημάτων & Υγείας ενώ στον κλάδο ομαδικών συνταξιοδοτικών σχεδίων η εταιρεία είχε παραγωγή λίγο πάνω από το €1 εκατομμύριο.

Παραμένει στην τρίτη θέση η Universal Life

Την πρώτη τριάδα των κορυφαίων ασφαλιστικών εταιρειών του Κλάδου Ζωής συμπληρώνει ακόμη ένας διαχρονικός πρωταγωνιστής του κλάδου, η Universal Life. Με εγγεγραμμένα ασφάλιστρα που ανήλθαν στα  €109,2 εκατομμύρια η εταιρεία παρουσίασε αύξηση 3.7% σε σχέση με το 2022 διατηρώντας τη θέση της. Το μερίδιο αγοράς της εταιρείας για το 2023 διαμορφώθηκε στο 15%.

Η Universal Life βρίσκεται σταθερά στην 1η θέση όσον αφορά τα ασφάλιστρα του Κλάδου Ατυχημάτων & Υγείας με κύκλο εργασιών που ανήλθε στα €40,5 εκατομμύρια το 2023 ενώ η παραγωγή στα συμβόλαια ζωής έφτασε τα 68,7 εκατομμύρια. Τέλος η παραγωγή της εταιρείας στον κλάδο των ομαδικών συνταξιοδοτικών σχεδίων έφτασε τα 3,1 εκατομμύρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  CNP Ασφαλιστική: Παγκύπριο Συνέδριο 2024 «Θωρακίζουμε το σήμερα...κτίζουμε το αύριο!»

Η Ancoria Insurance στην τέταρτη θέση!

Στην τέταρτη θέση της κατάταξης με βάση την παραγωγή του 2023, συναντάμε την Ancoria Insurance η οποία παραμένει για 2η συνεχόμενη χρονιά στη συγκεκριμένη θέση. Συγκεκριμένα, τα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα της εταιρείας για το 2023 ξεπέρασαν τα €72,7 εκατομμύρια σημειώνοντας αύξηση ύψους 73,1%, τη μεγαλύτερη της αγοράς για άλλη μία χρονιά με το μερίδιο αγοράς της εταιρείας να διαμορφώνεται στο 10%.

Η Ancoria Insurance ηγείται του κλάδου των Ομαδικών Συνταξιοδοτικών σχεδίων με την παραγωγή της να ξεπερνά τα €59,9 εκατομμύρια ενώ στα συμβόλαια ζωής η παραγωγή της εταιρεία ήταν €12,8 εκατομμύρια.

Η Metlife Cyprus συμπληρώνει την πρώτη πεντάδα

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει η Metlife Cyprus η οποία κατάφερε να ενισχύσει την παραγωγή της σημειώνοντας αύξηση 7.1%. Τα ασφάλιστρα της εταιρείας έφτασαν τα €61,2 εκατομμύρια διαμορφώνοντας έτσι το μερίδιο αγοράς της στο 8,4%.

Η εταιρεία είχε παραγωγή €36,3 εκατομμυρίων στα συμβόλαια ζωής και €24,9 εκατομμύρια στον Κλάδο Ατυχημάτων & Υγείας.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.