1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Οι απώλειες της αεροπορικής βιομηχανίας λόγο του πολέμου της Ουκρανίας θα...

Οι απώλειες της αεροπορικής βιομηχανίας λόγο του πολέμου της Ουκρανίας θα μπορούσαν να είναι 7 φορές περισσότερες από τις απώλειες της 11ης Σεπτεμβρίου

Οι απώλειες της αεροπορικής βιομηχανίας λόγο του πολέμου της Ουκρανίας θα μπορούσαν να είναι 7 φορές περισσότερες από τις απώλειες της 11ης Σεπτεμβρίου
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Αναλυτές του παγκόσμιου ασφαλιστικού και αντασφαλιστικού μεσίτη Gallagher, ανέφεραν ότι η συνεχιζόμενη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας θα μπορούσε να οδηγήσει την αεροπορική βιομηχανία σε απώλειες που θα είναι επτά φορές μεγαλύτερες από τις συνολικές απώλειες που είχε ο κλάδος από τις επιθέσεις στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου (WTC), στις 11 Σεπτεμβρίου 2001.

Στην έκδοση της δημοσίευσης Plane Talking που αφορούσε το 2ο τρίμηνο του έτους, η εταιρεία σημείωσε ότι η αξία των αεροσκαφών που είναι σε κίνδυνο παγκοσμίως φτάνει περίπου τα 1,1 τρισεκατομμύρια δολάρια με την Ρωσία να κατέχει περίπου το 3% αυτής της αξίας που αντιστοιχεί στα 32 δισεκατομμύρια δολάρια.

Επιπλέον, η επίσης μεσιτική εταιρεία WTW προειδοποίησε πρόσφατα ότι η συνολική αξία των αεροπλάνων που έχουν καθηλωθεί στο ρωσικό έδαφος μετά την εισβολή της χώρας στην Ουκρανία θα μπορούσε να ξεπεράσει το κόστος των αξιώσεων λόγο της 11ης Σεπτεμβρίου.

Η Gallagher δήλωσε επίσης ότι ο αριθμός των αεροσκαφών που μισθώνουν οι ρωσικές αεροπορικές εταιρείες είναι δυσανάλογα υψηλός σε σχέση με τα αεροσκάφη που χρησιμοποιούν. Σε παγκόσμιο επίπεδο το 51% των αεροσκαφών είναι μισθωμένα, ενώ η Ρωσία μισθώνει το 86% του συνόλου των αεροσκαφών, σε σύγκριση με τις ΗΠΑ (27%), την Κίνα (63%), τη Μεγάλη Ευρώπη (61%) και την Ινδία/Βραζιλία (και οι δύο 85%).

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.