1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Οι 10 κορυφαίες εταιρείες του Γενικού Κλάδου το 2023

Οι 10 κορυφαίες εταιρείες του Γενικού Κλάδου το 2023

Οι 10 κορυφαίες εταιρείες του Γενικού Κλάδου το 2023
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Συνέχισε για ακόμη μια χρονιά την ανοδική του πορεία ο Γενικός Κλάδος ασφαλίσεων στη χώρα μας με ασφάλιστρα που ξεπέρασαν τα €474 εκατομμύρια! Σύμφωνα με τα αποτελέσματα ολήκληρης της ασφαλιστικής αγοράς για το 2023 τα ασφάλιστρα της Κυπριακής αγοράς ξεπέρασαν τα €1,2 δις. γεγονός που αποτελεί απόδειξη της συνεχούς ευημερίας του κλάδου στη χώρα μας.

Τα αποτελέσματα αφορούν τις 21 ασφαλιστικές εταιρείες γενικού κλάδου που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας και είναι μέλη του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου (ΣΑΕΚ).

Οι επιμέρους κλάδοι που ξεχώρισαν

Όσον αφορά τους επιμέρους κλάδους και ξεκινώντας από τον μεγαλύτερο κλάδο της Ασφάλισης Μηχανοκίνητων Οχημάτων, αυτός παρουσίασε αύξηση 10,6% φτάνοντας τα €219,2 εκατομμύρια, ο κλάδος Ασφαλίσεων Πυρός σημείωσε τη μεγαλύτερη αύξηση της τάξης του 13,5% αγγίζοντας τα €139,4 εκ. σε σχέση με τα €122,7 του 2022, ο κλάδος συμβολαίων ευθύνης είχε αύξηση 8,9% με παραγωγή €69,6 εκ., ενώ ο κλάδος Ατυχημάτων & Υγείας (από εταιρείες Γενικού Κλάδου) ανέβηκε στο 2,7% (2023:€33,2 εκ. – 2022:€32,3 εκ.).

Οι κορυφαίες ασφαλιστικές εταιρείες

Πιο κάτω σας παρουσιάζουμε τις 10 κορυφαίες εταιρείες για το 2023 με βάση τα συνολικά μικτά εγγεγραμμένα τους ασφάλιστρα.

Για ακόμη μια φορά στην πρώτη θέση η CNP Ασφαλιστική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ξεπερνούν τα €2 δις τα κέρδη της Munich Re για το πρώτο τρίμηνο

Για άλλη μια χρονιά στην κορυφή των ασφαλιστικών εταιρειών του κλάδου συναντάμε τη CNP Ασφαλιστική, η οποία ηγείται του κλάδου σταθερά από το 2015.  Τα συνολικά μικτά ασφάλιστρα για την εταιρεία το 2022 έφτασαν τα €69 εκατομμύρια σημειώνοντας ετήσια αύξηση ύψους 9,9% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Το μερίδιο αγοράς της εταιρείας το 2023 έφτασε το 14,9%.

Ο κλάδος μηχανοκίνητων οχημάτων πρωτοστατεί σε παραγωγή ξεπερνώντας τα €29 εκατομμύρια.

Η δεύτερη θέση ανήκει στις Γενικές Ασφάλειες

Με κύκλο εργασιών που ξεπέρασε τα €65 εκατομμύρια, οι Γενικές Ασφάλειες διατήρησαν για άλλη μια χρονιά την πρωταγωνιστική τους θέση στις ασφαλίσεις γενικού κλάδου σημειώνοντας αύξηση ύψους 10,1% ενώ το μερίδιο αγοράς της εταιρείας διαμορφώθηκε στο 13,7%.

Ο κλάδος Ασφαλίσεων Πυρός στις Γενικές Ασφάλειες σημείωσε παραγωγή που ξεπέρασε τα €32 εκατομμύρια!

Και πάλι στην τρίτη θέση η Trust Insurance Cyprus

Την πρώτη τριάδα των κορυφαίων εταιρειών του κλάδου συμπληρώνει η εταιρεία Trust Insurance Cyprus, με τα ασφάλιστρα της να ξεπερνούν τα €48 εκατομμύρια παραμένοντας στη συγκεκριμένη θέση για 7η συνεχόμενη χρονιά. 

Η εταιρεία κατάφερε να αυξήσει τον κύκλο εργασιών της κατά 15,4% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά ενώ το μερίδιο της εταιρείας έφτασε το 10,2%. Ο κλάδος μηχανοκίνητων οχημάτων της Trust σημείωσε παραγωγή που ξεπέρασε τα €26 εκατομμύρια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Εντυπωσιακή αύξηση κερδοφορίας για την Atlantic Insurance το 2023

Πανκυπριακή και AIG συμπληρώνουν την πεντάδα

Παγκυπριακή Ασφαλιστική βρίσκεται στην τέταρτη θέση με την παραγωγή της για το 2023 να ξεπερνά τα €40 εκατομμύρια. Η Παγκυπριακή ενίσχυσε το χαρτοφυλάκιο της κατά 7,4% και κατέχει σήμερα το 8,6% της αγοράς. 

Στην πέμπτη θέση η AIG της οποίας η παραγωγή ξεπέρασε τα €34 εκατομμύρια με τον κλάδο συμβολαίων ευθύνης να έρχεται πρώτος στην AIG με παραγωγή άνω των €14 εκατομμυρίων.

Η AIG σημείωσε τη μεγαλύτερη αύξηση παραγωγής ανάμεσα στις εταιρείες της πρώτης πεντάδας (15,7%), ενώ ακολούθησε η Trust (15,4%).

Η πρώτη δεκάδα συμπληρώνεται με την ακόλουθη σειρά:

Στην έκτη θέση η Atlantic Insurance με παραγωγή €24 εκατομμυρίων και μερίδιο 5,1%

Έβδομη θέση για την Altius Insurance με παραγωγή €21 εκατομμυρίων και μερίδιο 4,5% 

Όγδοη θέση για την Εθνική Ασφαλιστική που ανέβηκε μία θέση με παραγωγή €20 εκατομμυρίων και μερίδιο 4,3%

Η ένατη θέση ανήκει στην YPERA (πρώην Υδρόγειο Ασφαλιστική) με παραγωγή €18,8 εκατομμυρίων και μερίδιο 4%

Και τέλος στη δέκατη θέση βρίσκεται για το 2023 η  Κόσμος Ασφαλιστική με παραγωγή €17,9 εκατομμυρίων και μερίδιο 3,8%.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.