1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Προσωπική Ανάπτυξη
  6. »
  7. Ο ρόλος των επικοινωνιακών skills στις πωλήσεις. Αυτό έλειπε, να μην...

Ο ρόλος των επικοινωνιακών skills στις πωλήσεις. Αυτό έλειπε, να μην πιστεύεις πως θα κερδίσεις…

Ο ρόλος των επικοινωνιακών skills στις πωλήσεις. Αυτό έλειπε, να μην πιστεύεις πως θα κερδίσεις…
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

*Γράφει η Δήμητρα Λεμούσια, Marketing Consultant

Στις μέρες μας, η επικοινωνία αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την επίτευξη επιτυχημένων πωλήσεων.

Τα επικοινωνιακά skills αποδεικνύονται αναντικατάστατα εργαλεία για τους πωλητές, επιτρέποντάς τους να δημιουργήσουν στενές σχέσεις με τους πελάτες, να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους και να προσφέρουν λύσεις που θα ικανοποιήσουν τις προσδοκίες τους.

Ρωτάω συχνά «Ξέρεις να πουλάς;»

Τι σημαίνει ακριβώς όμως το ότι ξέρω να πουλάω…; Είναι ένα μείγμα επικοινωνίας και marketing όπου θα πρέπει να ξέρεις πότε και που θα πες τι και με ποιόν τρόπο!

Που πρέπει να δώσουμε την προσοχή μας εάν θέλουμε να κατακτήσουμε τους πελάτες μας – φυσικά – δίνοντας τους το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα;

  1. Επικοινωνία και εμπιστοσύνη: Οι πωλήσεις βασίζονται στην εμπιστοσύνη, και η καλή επικοινωνία είναι ο βασικός τρόπος για να χτίσετε εμπιστοσύνη με τους πελάτες. Οι πωλητές με ισχυρά επικοινωνιακά skills μπορούν να απεικονίσουν με σαφήνεια τα πλεονεκτήματα του προϊόντος ή της υπηρεσίας τους και να εξηγήσουν πώς αυτά μπορούν να βοηθήσουν τον πελάτη. Με μια ανοιχτή και ειλικρινή επικοινωνία, οι πωλητές μπορούν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των πελατών και να δημιουργήσουν μια θετική εικόνα για την εταιρεία τους.
  2. Ακρόαση και κατανόηση: Οι καλοί πωλητές δεν απλά μιλούν, αλλά και ακούν. Η ικανότητα να ακούσουν προσεκτικά τους πελάτες τους επιτρέπει στους πωλητές να κατανοήσουν τις ανάγκες, τις ανησυχίες και τις προσδοκίες των πελατών. Μέσω της ακρόασης, οι πωλητές μπορούν να προσαρμόσουν το μήνυμά τους και να παρέχουν εξατομικευμένες λύσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πελατών.
  3. Επικοινωνία μη-γλωσσικής φύσης: Στις πωλήσεις, η μη-γλωσσική επικοινωνία παίζει σημαντικό ρόλο. Περιλαμβάνει τον τρόπο που εκφράζουμε τον εαυτό μας μέσω της σωματικής γλώσσας, των χειρονομιών και της φωνητικής μας προβολής. Οι πωλητές με ισχυρά μη-γλωσσικά skills μπορούν να δημιουργήσουν μια θετική εντύπωση και να επικοινωνήσουν αποτελεσματικά ακόμα και χωρίς λόγια.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο πλαίσιο του UGC: Η Δύναμη του κοινού
communication-skills

Τα επικοινωνιακά skills αποτελούν κρίσιμο παράγοντα για την επιτυχημένη πώληση προϊόντων και υπηρεσιών. Οι πωλητές που διαθέτουν ισχυρές επικοινωνιακές ικανότητες μπορούν να δημιουργήσουν στενές σχέσεις με τους πελάτες, να εμπνεύσουν εμπιστοσύνη και να προσφέρουν εξατομικευμένες λύσεις που θα ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους.

Μέσω της καλής επικοινωνίας, οι πωλητές μπορούν να αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και να συμβάλλουν στην ανάπτυξη μιας επιτυχημένης επιχείρησης. Μείνετε alert για να συζητήσουμε tips & μυστικά για τις αγαπημένες μας πωλήσεις!

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.