1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Ο ΠΣΕΑΔ συμπλήρωσε 21 χρόνια ένδοξης ιστορίας

Ο ΠΣΕΑΔ συμπλήρωσε 21 χρόνια ένδοξης ιστορίας

Ο ΠΣΕΑΔ συμπλήρωσε 21 χρόνια ένδοξης ιστορίας
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Χθες, 14 Μαρτίου 2024, συμπληρώθηκαν 21 χρόνια ένδοξης ιστορίας του Παγκύπριου Συνδέσμου Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (ΠΣΕΑΔ)!

Ο ΠΣΕΑΔ στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε στα πλαίσια της ημέρας αυτής αναφέρει «Μαζί, ανυψώνουμε το κύρος του επαγγελματία ασφαλιστή αλλά και όλης της ασφαλιστικής βιομηχανίας. Όπως και κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, τιμούμε τα ιδρυτικά μέλη του Συνδέσμου μας που ένωσαν τις δυνάμεις τους ώστε ο ΠΣΕΑΔ σήμερα να αποτελεί ένα οργανωμένο σύνολο που αντιπροσωπεύει την πλειοψηφία των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών της Κύπρου. Είμαστε περήφανοι για το Σύνδεσμο μας και όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε ακόμη περισσότερα.»

Η ιστορικότητα του ΠΣΕΑΔ

Οι πρώτες προσπάθειες των Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, για οργάνωση ξεκίνησαν το 1984 όπου είχαν ιδρύσει την Παγκύπρια Συντεχνία Αντιπροσώπων Ασφαλειών Π.Σ.Α.Σ. Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες των Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, ο σύνδεσμος είχε διάρκεια μόνο 3 χρόνια, αφού ορισμένες ασφαλιστικές εταιρείες αντιμετώπισαν με «επιφύλαξη» και «καχυποψία» την τότε προσπάθεια των Διαμεσολαβητών.

Παρόλο το αρνητικό κλίμα της τότε εποχής, είχε ξεκινήσει να δίδεται το μήνυμα στους Επαγγελματίες Διαμεσολαβητές ότι η αναβάθμιση και κατοχύρωση του Επαγγέλματος προϋποθέτει την οργάνωση τους κάτω από ένα Σύνδεσμο, που θα μπορεί να προστατεύει τα συμφέροντα τους.

Στη συνέχεια έγιναν και άλλες προσπάθειες οργάνωσης των Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, με αποκορύφωμα το 2003 όπου αριθμός Διαμεσολαβητών, με βοήθεια και καθοδήγηση της Π.Ο.Β.Ε.Κ., δημιούργησαν τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (Π.Σ.Ε.Α.Δ.)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Στην τελική ευθεία το 9ο Συνέδριο του ΠΣΕΑΔ - Ρεκόρ χορηγών

Σημαντική ημερομηνία σταθμός αποτελεί η 14η Μαρτίου του 2003 όπου έγινε επίσημα η εγγραφή του Π.Σ.Ε.Α.Δ ως επαγγελματικός σύνδεσμος, κάτω από το καταστατικό της Π.Ο.Β.Ε.Κ. Τον ίδιο μήνα έγιναν δημοσιεύσεις μέσω του Τύπου για τη δημιουργία του συνδέσμου και παράλληλα κλήθηκαν όλοι οι Επαγγελματίες Ασφαλιστές να εγγραφούν ως μέλη του συνδέσμου.

Στη συνέχεια τον Απρίλιο του 2003, η δωδεκαμελής Παγκύπρια προσωρινή Επιτροπή, οργάνωσε επισκέψεις με Διαμεσολαβητές σε όλες τις Επαρχίες, αναλύοντας τους σκοπούς δημιουργίας του συνδέσμου καλώντας ταυτόχρονα όλους τους επαγγελματίες να γίνουν μέλη.

Τον Μάιο του 2003 είχαν εκλέγει οι πρώτες προσωρινές επιτροπές και δημιουργήθηκε η πρώτη Επιτροπή Νομικών που είχε ως πρώτο στόχο την μελέτη των Ευρωπαϊκών Οδηγιών.

Τον Σεπτέμβριο του 2003 είχαν εκλεγεί μέσω επαρχιακών συνελεύσεων, οι τακτικές Επαρχιακές Επιτροπές, καθώς και το πρώτο Παγκύπριο Διοικητικό συμβούλιο που αποτελείτο από 17 μέλη, με πρώτο πρόεδρο τον αείμνηστο συνάδελφο Δώρο Δρουσιώτη.

Την 17η Σεπτεμβρίου του 2003 το νέο Διοικητικό Συμβούλιο οργάνωσε την πρώτη δημοσιογραφική διάσκεψη, με σκοπό την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τους στόχους και σκοπούς του Π.Σ.Ε.Α.Δ. και στις 25 Σεπτεμβρίου του ιδίου έτους πραγματοποιήθηκε η Πρώτη Παγκύπρια Γενική Συνέλευση με εκλογή Πειθαρχικής και Ελεγκτικής Επιτροπής και με ταυτόχρονη έγκριση του πρώτο καταστατικό και κώδικα δεοντολογίας του Συνδέσμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Η Metlife Μέγας Χορηγός στο 9ο συνέδριο ΠΣΕΑΔ

Το 2008 ο ΠΣΕΑΔ προχώρησε με αίτηση ένταξης του στην Επαγγελματική Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (BIPAR). Η συμμετοχή στον BIPAR έχει βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό στην αναβάθμιση του συνδέσμου αφού η συνεχής ενημέρωση που λαμβάνει για τα τεκταινόμενα στην Ευρώπη, βοηθά τα μέγιστα στον καταρτισμό θέσεων και απόψεων σχετικά με την Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση

Από την ίδρυση του το 2003 μέχρι σήμερα και μέσα από τις άοκνες προσπάθειες των μελών του και των εκάστοτε Διοικητικών Συμβουλίων, ο ΠΣΕΑΔ έχει καταφέρει να αποτελεί ένα ισότιμο μέλος της Ασφαλιστικής Βιομηχανίας του τόπου και να τυγχάνει αναγνώρισης από όλους τους φορείς που την απαρτίζουν αφού λαμβάνει πλέον μέρος σε όλες τις διαβουλεύσεις που γίνονται όσον αφορά τα δρώμενα στην βιομηχανία ιδιαίτερα στους τομείς που σχετίζονται με την Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση διαδραματίζοντας σημαντικό και καθοριστικό ρόλο.

Συνέντευξη ΠΣΕΑΔ στο Cyprus Insurance TV

Μπορείτε να δείτε τη συνέντευξη με την ευκαιρία των 20 χρόνων από την ίδρυση του Παγκύπριου Συνδέσμου Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών που παραχώρησαν πέρσι στο Cyprus Insurance TV και στον Παναγιώτη Σοφοκλέους, τρεις άνθρωποι που διετέλεσαν προέδροι του συνδέσμου την τελευταία 20ετία!

Στην κάμερα του Cyprus Insurance TV, μίλησαν οι κ. Γιώργος Λιόλης, Πρόεδρος ΠΣΕΑΔ για την περίοδο 2003 με 2014, κ. Μάριος Παυλίδης, Πρόεδρος ΠΣΕΑΔ για την περίοδο 2014 με 2018 και ο πρώην πρόεδρος του συνδέσμου από το 2018, κ. Κυριάκος Ανδρέου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Δείτε τις δηλώσεις από τη διάσκεψη τύπου για το συνέδριο του ΠΣΕΑΔ (βίντεο)
tags:

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.