1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Ο Ηλίας Τσακίρης νέος πρόεδρος της Επιτροπής Ocean Hull της Διεθνούς...

Ο Ηλίας Τσακίρης νέος πρόεδρος της Επιτροπής Ocean Hull της Διεθνούς Ένωσης Ναυτασφάλισης

Ο Ηλίας Τσακίρης νέος πρόεδρος της Επιτροπής Ocean Hull της Διεθνούς Ένωσης Ναυτασφάλισης
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Για πρώτη φορά Έλληνας ναυτασφαλιστής θα βρεθεί στο τιμόνι της Επιτροπής, εκπροσωπώντας την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου

Νέος Πρόεδρος της Επιτροπής Ocean Hull της Διεθνούς Ένωσης Ναυτασφάλισης (IUMI) εξελέγη ο Ηλίας Τσακίρης, Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Hull Management, διαχειρίστριας εταιρείας του American Club Europe στη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στο Σικάγο.

Για πρώτη φορά ένας Έλληνας ναυτασφαλιστής θα βρεθεί στο τιμόνι της Επιτροπής OceanHull της IUMI, εκπροσωπώντας την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου, γεγονός που επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά την εξέχουσα θέση της ελληνικής και της κυπριακής ναυτιλίας στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία.

«Είναι ιδιαίτερη τιμή που ηγούμαι της επιτροπήςOceanHull», επισημαίνει ο κ. Τσακίρης. «Δεσμεύομαι να συνεχίσω το εξαιρετικό έργο του προκατόχου μου κ. Rama Chandran και να υποστηρίξω τις πρωτοβουλίες του νεοεκλεγμένου Προέδρου του IUMI, κ. Frédéric Denèfle».

Ο Ηλίας Τσακίρης διαθέτει περισσότερα από 30 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας στον κλάδο των ναυτασφάλισης. Είναι πτυχιούχος της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού της Ύδρας, της παλαιότερης στην Ευρώπη και κάτοχος πτυχίου Ναυτιλιακών Σπουδών από το Πανεπιστήμιο John Moores του Λίβερπουλ.

Άρχισε  την καριέρα του στη θάλασσα ως εκπαιδευόμενος Αξιωματικός Καταστρώματος, όπου και είχε εξαιρετικά γρήγορη ανέλιξη στις  στην ιεραρχία, προτού αρχίσει να εργάζεται ως διακανονιστής ζημιών στο Λονδίνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Εξαιρετικές αποδόσεις στα επενδυτικά ταμεία τον Ιανουάριο του 2024

Το 1995 εντάχθηκε στο δυναμικό της Hellenic Hull Management, διαχειρίστριας εταιρείας της ναυτασφαλιστικής Hellenic Hull Mutual Association Plc. Έγινε Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Hull Management το 2005. Μεταξύ 2015-2016, για λογαριασμό του American P&I Club, ίδρυσε την American Hellenic Hull Insurance Company, η οποία μετονομάστηκε, από τον Φεβρουάριο του 2022 σε American Club (Europe).

Είναι θερμός υποστηρικτής των καινοτόμων προγραμμάτων που υιοθέτησε το IUMI και αφορούν  τους περιβαλλοντικούς, κοινωνικούς και διακυβερνητικούς κινδύνους (ESG), καθώς και την εκπαίδευση, γεγονός που επιβεβαιώνεται από το εκτεταμένο δίκτυο συνεργασιών που έχει αναπτύξει προς την κατεύθυνση αυτή.

Η Hellenic Hull Management, πρωτοπόρος στα ζητήματα βιωσιμότητας στη ναυτασφάλιση, ήταν η πρώτη αμιγώς ναυτασφαλιστική εταιρεία μέλος των Αρχών για τη Βιώσιμη Ασφάλιση, του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον (UNEPFIPSI) και της πρωτοβουλίας για τη Βιώσιμη Γαλάζια Οικονομία (UNEPFISBEFI), ενώ αποτελεί μέλος της πρωτοβουλίας για την επίτευξη μηδενικών εκπομπών στην ασφαλιστική αγορά (Net Zero Insurance Alliance), της πρωτοβουλίας για τη Διαφάνεια στην Ανακύκλωση Πλοίων (SRTI), του UN Global Compact και των Αρχών Poseidon για τη ναυτασφάλιση.

Ο Ηλίας Τσακίρης είναι επισκέπτης λέκτορας σε διάφορα ακαδημαϊκά ιδρύματα, μεταξύ των οποίων το Παγκόσμιο Ναυτικό Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Πειραιά.

tags:

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.