1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Ο Elon Musk αναγκάζει τις ασφαλιστικές εταιρείες να μειώσουν τα ασφάλιστρα...

Ο Elon Musk αναγκάζει τις ασφαλιστικές εταιρείες να μειώσουν τα ασφάλιστρα των Tesla

Ο Elon Musk αναγκάζει τις ασφαλιστικές εταιρείες να μειώσουν τα ασφάλιστρα των Tesla
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Μείωση στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων της Tesla πέτυχε μέσω της δραστηριότητάς του στον κλάδο της ασφάλισης ο Elon Musk, ο οποίος παρέχοντας προγράμματα ασφάλισης στους οδηγούς της Tesla σε χαμηλότερες τιμές, ανάγκασε τις ασφαλιστικές εταιρείες να ασφαλίζουν τα οχήματα της εταιρείας του σε μειωμένες τιμές, προκειμένου να παραμείνουν ανταγωνιστικές.

Πιο συγκεκριμένα, ο εκκεντρικός Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, δήλωσε ότι η προσφορά ασφάλισης της εταιρείας του έχει κάνει ήδη σημαντική εντύπωση στην αγορά, με πολλές μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες αυτοκινήτων να προσφέρουν ασφάλιστρα σε καλύτερες τιμές για τα οχήματα της Tesla.

Στο λόγο του κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των οικονομικών αποτελεσμάτων του ομίλου της Tesla για το τέταρτο τρίμηνο του 2022, ο Musk αναφέρθηκε στο «αδικαιολόγητα υψηλό» κόστος επισκευής που η εταιρεία επιδιώκει να ελαχιστοποιήσει μέσω της εισβολής της στην ασφαλιστική βιομηχανία.

Η Tesla ανέφερε έσοδα 24,32 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το τέταρτο τρίμηνο, συμπεριλαμβανομένων εσόδων από την αυτοκινητοβιομηχανία 21,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αν και τα μικτά περιθώρια κέρδους της βρέθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε τριμήνων φτάνοντας στο 25,9%.

Επί του παρόντος, η εταιρεία δεν έχει προβεί σε κάποια επίσημη ανακοίνωση στην οποία να αναφέρονται συγκεκριμένα οικονομικά στοιχεία για την ασφαλιστική της επιχείρηση, η οποία ξεκίνησε από πέρυσι να χρησιμοποιεί δεδομένα οδηγικής συμπεριφοράς σε πραγματικό χρόνο για να καθορίσει τους όρους συμβολαίου για τους οδηγούς της Tesla.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Για τα ασφαλιστήρια συμβόλαια που αφορούν τις φυσικές καταστροφές μίλησε στον Alpha Κύπρου ο Παναγιώτης Σοφοκλέους

Ωστόσο, ο οικονομικός διευθυντής της Zach Kirkhorn επιβεβαίωσε ότι η ασφαλιστική εταιρία της Tesla στο τέλος του 2022 παρήγαγε ασφάλιστρα με ετήσιο ρυθμό 300 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πηγή: reinsurancene.ws

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

LEAVE YOUR COMMENT

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.