1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Ο ασφαλιστικός όμιλος Chubb εξαγοράζει τις επιχειρήσεις της Cigna σε Ασία...

Ο ασφαλιστικός όμιλος Chubb εξαγοράζει τις επιχειρήσεις της Cigna σε Ασία και Τουρκία έναντι 5,8 δισ. δολαρίων

Ο ασφαλιστικός όμιλος Chubb εξαγοράζει τις επιχειρήσεις της Cigna σε Ασία και Τουρκία έναντι 5,8 δισ. δολαρίων
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ο αμερικανικός ασφαλιστικός όμιλος Chubb Ltd προχώρησε στην εξαγορά των επιχειρήσεων της αμερικανικής πολυεθνικής εταιρίας υγειονομικής περίθαλψης και ασφάλισης Cigna Corp στην Ασία και την Τουρκία έναντι 5,75 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πηγή: insuranceforum.gr

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργά την Πέμπτη, η Chubb δήλωσε ότι θα αποκτήσει τις επιχειρήσεις της Cigna στη Νότια Κορέα, την Ταϊβάν, τη Νέα Ζηλανδία, την Ταϊλάνδη, το Χονγκ Κονγκ και την Ινδονησία, και το 51% της Cigna σε μια κοινοπραξία στην Τουρκία.

Η απόκτηση των δραστηριοτήτων της Cigna, θα εξισορροπήσει το παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο μας προς αυτήν τη σημαντική αγορά“, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Chubb, Evan Greenberg.

Ο Chubb τονίζει ότι η εξαγορά αυτή θα αυξήσει το μερίδιο της εταιρεία στην αγορά της Ασίας κατά 4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Υπενθυμίζεται ότι η συναλλαγή έρχεται σε μια εποχή με σημαντικές ανακατατάξεις στην ασφαλιστική βιομηχανία της Ασίας, καθώς τον Αύγουστο, η HSBC Holdings (HSBA.L) αγόρασε τα περιουσιακά στοιχεία της γαλλικής ασφαλιστικής Axa’s (AXAF.PA) στη Σιγκαπούρη έναντι 575 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πέρυσι, η Singapore Life, μία νέα ασφαλιστική εταιρεία που υποστηρίζεται από επενδυτές, συμπεριλαμβανομένου του ομίλου εξαγοράς TPG, εξαγόρασε τις επιχειρήσεις της βρετανικής ασφαλιστικής εταιρείας Aviva (AV.L) στη Σιγκαπούρη για σχεδόν 2 δισεκατομμύρια δολάρια,  στο πλαίσιο επέκτασης των δραστηριοτήτων της στην Νοτιοανατολική Ασία.

Ο όμιλος Cigna δήλωσε ότι η επιχείρηση της στη Νότια Κορέα θα συνεχίσει να τη λειτουργεί με το σήμα LINA Korea.

Παράλληλα, στην ανακοίνωσή της η Cigna τονίζει ότι θα επικεντρωθεί στο παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών υγείας της, καθώς και στις υπηρεσίες τοπικής αγοράς στη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη, το Χονγκ Κονγκ, τη Σιγκαπούρη και στις κοινοπραξίες της στην Αυστραλία, την Κίνα και την Ινδία.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.