1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Νόμιμη υπό προϋποθέσεις η παρακολούθηση και βιντεογράφηση προσώπου σε δημόσιο χώρο,...

Νόμιμη υπό προϋποθέσεις η παρακολούθηση και βιντεογράφηση προσώπου σε δημόσιο χώρο, από επαγγελματία ερευνητή!

Νόμιμη υπό προϋποθέσεις η παρακολούθηση και βιντεογράφηση προσώπου σε δημόσιο χώρο, από επαγγελματία ερευνητή!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Σε πρόσφατη ενδιάμεση απόφαση που εξασφάλισε το δικηγορικό γραφείο Marios Hartsiotis & Co LLC από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, επαναβεβαιώθηκε ότι η παρακολούθηση και βιντεογράφηση προσώπου σε δημόσιο χώρο, από επαγγελματία ερευνητή, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και για σκοπούς υπεράσπισης και προστασίας έννομων συμφερόντων τρίτου προσώπου, είναι επιτρεπτή και δεν παραβιάζει το Σύνταγμα, τον ΓΚΠΔ (GDPR), αλλά ούτε και τη νέα νομοθεσία που διέπει την προστασία προσωπικών δεδομένων (Ν.125(Ι)/2018).

Σύμφωνα με την ενδιάμεση απόφαση «Η εξασφάλιση και επεξεργασία ευαίσθητων δεδομένων του ενάγοντος κρίνεται αναγκαία από την αναγνώριση, άσκηση ή υπεράσπιση δικαιώματος ενώπιον του Δικαστηρίου, οπότε και η σχετική προστασία του υποκειμένου των δεδομένων υποχωρεί. Σκοπός της επεξεργασίας των δεδομένων του είναι η συλλογή πληροφοριών και χρήση τους για την υπεράσπιση των εναγόμενων στη δίκη που διεξάγεται».

Την απόφαση δημοσιοποίησε το δικηγορικό γραφείο Marios Hartsiotis & Co LLC μέσα από τον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ήταν ως αποτέλεσμα της εν εξελίξει εκδίκασης αγωγής μετά από τροχαίο ατύχημα και της αξίωσης αποζημιώσεων για σωματικές βλάβες.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την ενδιάμεση απόφαση εδώ.

hartiotis-decision

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.