1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Συνεντεύξεις
  6. »
  7. Μύρια Μενελάου: «Στόχος μου να ξέρουν ότι είμαι πάντα δίπλα στον...

Μύρια Μενελάου: «Στόχος μου να ξέρουν ότι είμαι πάντα δίπλα στον πελάτη μου»!

Μύρια Μενελάου: «Στόχος μου να ξέρουν ότι είμαι πάντα δίπλα στον πελάτη μου»!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η σημερινή μας φιλοξενούμενη έχει υψηλούς στόχους θέλοντας να την γνωρίζουν και να την καλούν οι πελάτες από μόνοι τους ξέροντας ότι θα είναι πάντα δίπλα τους! Η Μύρια Μενελάου μπορεί να ξεκίνησε στο επάγγελμα μόλις πριν 2 χρόνια αλλά έχει θέσει υψηλούς στόχους για το μέλλον νιώθοντας χαρούμενη που επέλεξε τελικά το επάγγελμα αυτό.

Μαζί με την Μύρια μιλάμε για τα πρώτα της βήματα στο επάγγελμα, τις προκλήσεις που είχε να αντιμετωπίσει ενώ μας μιλά με τα καλύτερα λόγια για την ομαδάρχη της και μοιράζεται μαζί μας του υψηλούς στόχους που έθεσε για το μέλλον με κύριο την αναγνωσιμότητα της ανάμεσα στους πελάτες της.

Διαβάστε πιο κάτω ολόκληρη τη συνέντευξη!

Τώρα μπορείς να προβληθείς και εσύ στο Cyprus Insurance News αξιοποιώντας τις νέες υπηρεσίες προβολής για ανεξάρτητους ασφαλιστικούς συμβούλους και ομάδες! Μάθε περισσότερα εδώ.

Πως ήταν τα πρώτα σου βήματα στο επάγγελμα του ασφαλιστικού συμβούλου και με ποια συναισθήματα σε βρίσκει σήμερα η επιλογή σου να ακολουθήσεις το επάγγελμα αυτό;

Η αλήθεια είναι ότι δεν πίστευα ότι θα έκανα ποτέ αυτό το επάγγελμα και όμως τελικά το κάνω. Εντάξει, η αρχή είναι πάντα δύσκολη αλλά όταν βάλεις πείσμα και θέληση προχωράς, περνά ο καιρός χωρίς να το καταλάβεις και φθάνω σήμερα στα δύο χρόνια που βρίσκομαι στο επάγγελμα.

Στην πορεία κατάλαβα ότι είναι ένα επάγγελμα που όσο το τρέξεις, τόσο περισσότερο θα σε ανταμείψει και σε οικονομικό αλλά και σε ανθρώπινο επίπεδο. Συνηθίζεις αλλιώς. Δουλεύεις και το χαίρεσαι. Είσαι «ο κύριος του εαυτού σου», έχεις ελεύθερο ωράριο να αξιοποιήσεις όπως εσύ επιθυμείς την ημέρα σου και αυτό είναι σίγουρα κάτι που δεν το συναντάς στις πλείστες δουλείες. Όμορφη πορεία μπορώ να πω, πιο όμορφη από ότι περίμενα. Είμαι χαρούμενη που ακολουθώ αυτό το επάγγελμα για πολλούς λόγους που θα τους δούμε και στην πορεία.

Ποιες θα έλεγες ότι είναι οι προκλήσεις και οι δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει ένας νέος που ξεκινά στο επάγγελμα αυτό;

Καταρχήν για μένα, η πρόκληση στο συγκεκριμένο επάγγελμα είναι το παν. Πρόκληση συνεχώς με τον εαυτό σου κυρίως. Πρόκληση να σηκώσεις το τηλέφωνο και να καλέσεις έναν άγνωστο ή και γνωστό. Πρόκληση ακόμη και σε ένα οικείο σου άτομο. Πρόκληση να κάνεις όσα παραπάνω μπορείς , χωρίς να έχει «κάποιο ταβάνι». Χωρίς να έχει κάποιον να σε σταματήσει. Ο μόνος που μπορεί να σε σταματήσει είναι ο ίδιος σου ο εαυτός. Όταν όμως βάλεις στόχο να δουλέψεις σκληρά, δεν υπάρχει περίπτωση να μην έρθει το αποτέλεσμα που επιθυμείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Τελευταίες ημέρες για συμμετοχή στο αφιέρωμα για τις ασφαλίσεις Ζωής και Υγείας!

Οι δυσκολίες σίγουρα δεν σταματούν τόσο στα αρχικά, όσο και στη μετέπειτα καριέρα σου σαν Ασφαλιστικός Σύμβουλος, διότι κάθε μέρα είναι μια «πάλη». Δεν ξέρεις τι θα εξελιχθεί σε κάθε ραντεβού. Έχεις να κάνεις συνεχώς με κόσμο που σίγουρα ο καθένας είναι ξεχωριστός. Δεν μπορείς να μιλάς και να εκφράζεσαι σε όλους το ίδιο. Είσαι πανέτοιμος για το ραντεβού, συμβαίνει κάτι απρόοπτο και το ραντεβού αναβάλλεται. Καταλαβαίνεις. Είναι συνεχώς από την αρχή. Και σίγουρα χρειάζεσαι συνεχώς καινούργιους υποψήφιους πελάτες για να μπορέσεις να επιβιώσεις και να παραμείνεις στο επάγγελμα.

myria-menelaou

Πόσο απαιτητικό είναι το επάγγελμα που έχεις επιλέξει και τι είναι αυτό που εσένα προσωπικά σε παρακινεί να συνεχίζεις καθημερινά;

Είναι πιο απαιτητικό από όσα νόμιζα. Όμως όσο πιο απαιτητικό είναι, τόσο αυτό με ιντριγκάρει και μου δίνει δύναμη να συνεχίσω. Τι είναι αυτό που με παρακινεί να συνεχίζω καθημερινά; Πολύ ωραία ερώτηση. Ο κόσμος, οι πελάτες μου που πίστεψαν σε εμένα. Που με άκουσαν, που με στήριξαν και τους ευχαριστώ μέσα από τη καρδία μου. Όταν είσαι ευθύς και ειλικρινής με τον πελάτη σου, δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα.

Επίσης, οι συστάσεις που παίρνω καθημερινά από τους πελάτες μου είναι ένα πολύ δυνατό «όπλο» για να συνεχίζω καθημερινά και αυτό με χαροποιεί πολύ. Ο κόσμος για να σε συστήσει παρακάτω, σημαίνει πολλά, σημαίνει πως σε έχει ψηλά και θα προσπαθεί πάντα να σε συστήνει σε περισσότερο κόσμο ξανά και ξανά. Κάπως έτσι ξεκινά ο κύκλος και αυξάνεται και αυξάνεται. Αυτό είναι το «μαγικό» στη δουλειά μας, αν μου επιτρέπεις για τη λέξη.

Σε συζητήσεις μας με άλλους συναδέλφους σου μας τόνισαν τη σημασία ενός σωστού ομαδάρχη στα πρώτα τους βήματα. Πως ήταν για εσένα τα πράγματα και πόσο συμφωνείς με το πιο πάνω;

Καλά, τι να σου πω τώρα; Καταρχάς αν δεν είχα την ομαδάρχη που έχω, δεν θα έμενα καν στο επάγγελμα. Η κυρία Αλεξία Αλεξάνδρου που έχω την τιμή να είναι «η μαστόρισσα μου» όπως την αποκαλώ, με στήριξε πολλές φορές και με βοήθησε και με βοηθά σε οτιδήποτε και να χρειαστώ. Θα με συμβουλέψει, θα μου μιλήσει όπως μιλά και στη κόρη της. Έχουμε διαμορφώσει μια πολύ όμορφη σχέση, την εκτιμώ, την αγαπώ γιατί είμασταν αληθινές από την αρχή. Με ξέρει και την ξέρω. Την ευχαριστώ μέσα από την καρδία μου που με ακούει όταν γκρινιάζω, όταν τα βλέπω όλα μαύρα, όταν ενθουσιάζομαι αλλά και όταν της λέω μετά ξέρεις, εντάξει κλάψαμε. Προχωράμε τώρα. Φτάνει!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ο ΟΠΑΠ Διεθνής Μαραθώνιος Λεμεσού «τρέχει» με τη Δύναμη Ασφάλειας της CNP Ασφαλιστική

Ποιους επαγγελματικούς στόχους έχεις θέσει για το δικό σου μέλλον;

Οι δικοί μου επαγγελματικοί στόχοι. Να φτάσω πολύ ψηλά. Να ακούνε το όνομα μου και να με γνωρίζουν, να με καλέσουν και από μόνοι τους. Να ξέρουν ότι είμαι πάντα δίπλα στον πελάτη μου για να τον βοηθήσω αλλά και να είμαι πρόθυμη να βοηθήσω κάποιον που δεν είναι πελάτης μου και ίσως γίνει στη πορεία. Σίγουρα, δεν στο κρύβω και το οικονομικό κομμάτι είναι πολύ σημαντικό, όμως πάνω από όλα θέλω να ονομάζομαι άνθρωπος και όλα θα γίνουν, θα έρθουν στην ώρα τους.

Τι πρέπει να χαρακτηρίζει έναν ασφαλιστικό σύμβουλο σήμερα;

Ένας Ασφαλιστικός Σύμβουλος καταρχήν, όπως έχω ήδη πει πιο πάνω, πρέπει να είναι πάνω από όλα Άνθρωπος. Η ανθρωπιά για μένα είναι από τα πιο ποιοτικά χαρακτηριστικά, όχι μόνο στη δική μας τη δουλειά αλλά και γενικά. Μετά έρχονται τα υπόλοιπα. Να είσαι επικοινωνιακός, θετικός και έτοιμος για οτιδήποτε μπορεί να συμβεί. Πρέπει επίσης να έχεις επιμονή & υπομονή, να είσαι φιλόδοξος και να πιστεύεις στον εαυτό σου.

Πόσο σημαντική είναι η αξιοποίηση της τεχνολογίας στην καθημερινότητα σου; Κάποιοι την θεωρούν απειλή και κάποιοι ευκαιρία. Τι ισχύει για εσένα;

Σίγουρα η τεχνολογία είναι πλέον μέρος της ζωής μας που δύσκολα μπορεί να εξαλειφθεί από τη καθημερινότητα μας. Η τεχνολογία είναι ένα τεράστιο εργαλείο που αν το αξιοποιήσεις σωστά, θα σου φέρει και τα κατάλληλα αποτελέσματα που χρειάζεσαι για να εξελίξεις τη δουλειά σου. Προς το παρόν, την αξιοποιώ όσο χρειάζεται, χωρίς υπερβολή αλλά σίγουρα έχω πολλά πλάνα για το μέλλον και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα την αξιοποιήσω ακόμη περισσότερο.

Τη θεωρώ μεγάλη ευκαιρία, γιατί όπως έγινε η ζωή μας, είναι πολύ σημαντικό να γίνεις γνωστή στο τομέα που ασχολείσαι, ο καθένας μπορεί να σε ψάξει ανά πάσα στιγμή και να σε βρει μέσα από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Εύκολα μπορεί να έρθει από μόνος του ο πελάτης σε επαφή μαζί σου για οτιδήποτε μπορεί να σε χρειαστεί ή και να σε ρωτήσει κάτι που τον ενδιαφέρει και εσύ να του δώσεις τις λύσεις. Από την άλλη, η τεχνολογία είναι ταυτόχρονα και απειλή μπορώ να πω καμιά φορά, διότι αν δεν την χρησιμοποιήσεις σωστά, ίσως φέρει και αντίθετα αποτελέσματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οι κορυφαίες εταιρείες του Κλάδου Ζωής για το 2023

Κλείνοντας πες μας μία συμβουλή για ένα νέο που σκέφτεται να μπει στο επάγγελμα αυτό.

Τον συμβουλεύω να έχει «γερό στομάχι» γιατί είναι μια δουλειά ναι μεν πολύ καλή, με ανέλιξη και ευκαιρίες, είναι όμως και μια δουλειά πολύ απαιτητική, είναι μια δουλειά θα έλεγα αν μου επιτρέπεις, για «δυνατούς παίχτες». Δεν μπορεί να την κάνει όλος ο κόσμος, αλλά αυτός που θα αποφασίσει να την κάνει και έχει σκοπό να παραμείνει στη βιομηχανία της Ασφάλισης, πρέπει να δώσει περισσότερο από το 100% του εαυτού του. «Μπήκες στο χορό, πρέπει να χορέψεις». Δεν έχεις άλλη επιλογή.

Με τα χρόνια θα ανταμειφθείς πολύ για το έργο που επιτελείς γιατί, αν μου επιτρέπεις, ο Ασφαλιστικός Σύμβουλος επιτελεί μεγάλο και πολύ σημαντικό έργο στην αγορά. «Δυνατέ παίχτη», προχώρα! Μην φοβηθείς, πίστεψε στον εαυτό σου και δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι θα πετύχεις. Απλά πίστεψε το, ονειρέψου το και απλά, θα γίνει!

myria-menelaou

Ποια είναι η Μύρια Μενελάου;

Πότε ξεκίνησες: Πριν δύο χρόνια

Κλάδοι που ασχολείσαι: Κλάδος Ζωής, Ατυχημάτων & Υγείας, ΑποΚλάδο Ζωής κυρίως, Αποταμιευτικά, Σπουδαστικά Παιδιών, Συνταξιοδοτικά, Φόρος, Προσωπικό Ατύχημα, Medical, Απώλεια Ζωής (Δευτερεύων: Γενικό Κλάδο – όλα τα προϊόντα– αυτοκίνητα, ευθύνη εργοδότη, αστική, για δάνεια σπιτιού κ.α)

Αγαπημένο Προϊόν: Προσωπικό Ατύχημα, Κάρτα Νοσηλείας

Μέντορας: Αλεξία Αλεξάνδρου

Επαγγελματίες που θαυμάζεις: Νίκος Σταυρινίδης, Ανδρεανή Καλλιμάχου

Συνεργαζόμενες Εταιρείες: CNP Cyprialife

Έδρα: Λευκωσία

Αγαπημένο Motto: «Να ακούς πάντα το ένστικτό σου. Σπάνια θα βγει ψεύτης»

Αγαπημένο Βιβλίο: Συλλέκτης Στιγμών – Γιάννης Πολίτη

Πιο παράξενη ερώτηση/απορία που δέχτηκες από πελάτη: Δεν υπάρχουν παράξενες ερωτήσεις, κάθε ερώτηση είναι αποδεκτή!

Email: [email protected]

Τηλέφωνο: +357 99 01 11 11

Διεύθυνση Γραφείου: Δημήτρη Καρατάσου 15, 3ος όροφος, 2024, Στρόβολος, Λευκωσία

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.