1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Μπορεί η Tesla να παραγκωνίσει τους παραδοσιακούς ασφαλιστές; Τι λέει ο...

Μπορεί η Tesla να παραγκωνίσει τους παραδοσιακούς ασφαλιστές; Τι λέει ο οίκος Moody’s;

Μπορεί η Tesla να παραγκωνίσει τους παραδοσιακούς ασφαλιστές; Τι λέει ο οίκος Moody’s;
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η δραστηριότητα της Tesla του Elon Mask στον ασφαλιστικό χώρο, δείχνει ότι υπάρχει δυνατότητα για τους τεχνολογικούς κολοσσούς να παραγκωνίσουν τους παραδοσιακούς ασφαλιστές. Η Αμερικανική εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων αυτή την στιγμή προσφέρει ασφαλιστική κάλυψη σε μερικές πολιτείες των ΗΠΑ, χρησιμοποιώντας δεδομένα οδήγησης σε πραγματικό χρόνο για την αξιολόγηση του κινδύνου ενός ατυχήματος, γεγονός που εντείνει τις προκλήσεις στον ασφαλιστικό κλάδο για αναδοχή κινδύνων στην βάση δεδομένων. Αυτά αναφέρει σε πρόσφατη αναφορά του ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody’s.

Η Tesla αποτελεί επί του παρόντος μία μικρή απειλή για τους παραδοσιακούς ασφαλιστές, αφού προσφέρει κάλυψη κυρίως στα δικά της οχήματά, ωστόσο η απειλή είναι πιθανό να αυξηθεί με την πάροδο του χρόνου, καθώς η Tesla κερδίζει μερίδιο αγοράς και θα επιταχυνθεί περεταίρω εάν και άλλοι κατασκευαστές αυτοκινήτων εισέλθουν στην ασφαλιστική αγορά.

Η Moody’s σημείωσε επίσης ότι μακροπρόθεσμα οι παραδοσιακοί ασφαλιστές ενδέχεται να  εξετάσουν τρόπους προσαρμογής των επιχειρηματικών τους μοντέλων εάν αποφασίσουν να ανταγωνιστούν άμεσα τους κατασκευαστές αυτοκινήτων.

Η τεχνολογία δίνει στους κατασκευαστές «έξυπνων» αυτοκινήτων πολλά πλεονεκτήματα, καθώς η Tesla χρησιμοποιεί δεδομένα που παράγονται από τα αυτοκίνητά της για την παρακολούθηση της συμπεριφοράς του οδηγού, επιτρέποντάς της να μετρά τον κίνδυνο ατυχήματος με υψηλό βαθμό ακρίβειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Moody's: Τι προβλέπει για τον ασφαλιστικό κλάδο το 2024

Ως αποτέλεσμα, η Moody’s ανέφερε ότι η Tesla μπορεί να προσφέρει κάλυψη με χαμηλότερα ασφάλιστρα κατά 20-40% σε σχέση με την ασφαλιστικές εταιρείες.

Παρά το γεγονός ότι η Tesla δεν αποκάλυψε ακόμη τα έξοδα διεκπεραίωσης απαιτήσεων και μάρκετινγκ, αναμένεται να είναι χαμηλότερα από ό, τι για τους παραδοσιακούς ασφαλιστές χάρη στις κάμερες και τους αισθητήρες που υπάρχουν στο αυτοκίνητο και την καθιερωμένη σχέση της εταιρείας με τους πελάτες.

Η Moody’s πιστεύει επίσης ότι ο άμεσος ανταγωνισμός είναι περιορισμένος καθώς η Tesla προσφέρει ασφάλιση αυτοκινήτων κυρίως στους οδηγούς οχημάτων Tesla, μειώνοντας την ανταγωνιστική απειλή τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μεσοπρόθεσμα.

Παρόλα αυτά σημειώνει ότι ο ανταγωνισμός μπορεί να αυξηθεί αισθητά στο πιο μακρινό μέλλον εάν το επιχειρηματικό μοντέλο της Tesla υιοθετηθεί ευρέως και από άλλους μεγάλους κατασκευαστές «έξυπνων» αυτοκινήτων. Όπως αναφέρετε καθώς επιταχύνεται η διείσδυση των «έξυπνων» αυτοκινήτων στην αγορά, οι κατασκευαστές αυτοκινήτων θα μπορούσαν να επεκτείνουν το μερίδιό τους στην ασφαλιστική αγορά χάρη στο πιο πάνω μοντέλο αναδοχής και τις ισχυρές σχέσεις με τους πελάτες.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.