1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τεχνολογία
  6. »
  7. Μπορεί η τεχνητή νοημοσύνη να επηρεάσει την απασχόληση στον ασφαλιστικό κλάδο;

Μπορεί η τεχνητή νοημοσύνη να επηρεάσει την απασχόληση στον ασφαλιστικό κλάδο;

Μπορεί η τεχνητή νοημοσύνη να επηρεάσει την απασχόληση στον ασφαλιστικό κλάδο;
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Σε σχόλιο που κοινοποίησε πριν από κάποιες ημέρες ο οργανισμός αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας AM Best, ανέφερε πως είναι πολύ νωρίς ακόμα για να αποδώσουμε τον κύκλο απολύσεων που παρατηρείται σε πολλές ασφαλιστικές επιχειρήσεις παγκοσμίως, στην τεχνητή νοημοσύνη «τουλάχιστον σε αυτό το εξελισσόμενο στάδιο».

Όπως σχολίασε, οι απολύσεις έχουν να κάνουν πολύ περισσότερο με κυκλικές και όχι δομικές ανακατατάξεις. Το φαινόμενο της κυκλικής ανεργίας, εξηγεί, οφείλεται σε διακυμάνσεις στην απασχόληση στον ασφαλιστικό κλάδο.

Εταιρείες όπως η Liberty Mutual, η American Family και η GEICO έχουν ανακοινώσει τους τελευταίους μήνες σημαντική μείωση των θέσεων εργασίας, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει πως από μόνο του θα επηρεάσει τις αξιολογήσεις τους, αναφέρει η AM Best.

Υπενθυμίζουμε πως η Liberty Mutual από τον Ιούλιο του φετινού έτους έως και τον Νοέμβριο, έχει προβεί σε 1.220 απoλύσεις, ενώ ταυτόχρονα η GEICO έχει μειώσει το προσωπικό της κατά 6%.

Ο προσωπικές γραμμές επηρεάζονται περισσότερο από τις τελευταίες απoλύσεις, καθώς οι αναλογίες ζημιών και τα περιθώρια αναδοχής πιέζονται από τον πληθωρισμό του κόστους ζημιών, την ικανότητα αντασφάλισης, την τιμολόγηση και τον αυξανόμενο κλιματικό κίνδυνο.

Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα καθορίσει μελλοντικά την απασχόληση στον ασφαλιστικό κλάδο

Αναμφιβόλως η Τεχνητή Νοημoσύνη παίζει έναν σημαντικό ρόλο σε όλους του κλάδους της οικονομίας και του επιχειρείν. Στο μέλλον ο εργασιακός τομέας πρόκειται να αλλάξει αισθητά χάρη στη χρήση νέων τεχνολογιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Δωρεάν διαδικτυακή συνάντηση για την τεχνητή νοημοσύνη

Στην περίπτωση του ασφαλιστικού κλάδου, η AI μπορεί να αναδιαμορφώσει σταδιακά τις προοπτικές απασχόλησης, δηλώνει η AM Best. Ήδη πολλές ασφαλιστικές επιχειρήσεις «πειραματίζονται» με την χρήση τέτοιων τεχνολογιών, κυρίως στην εξυπηρέτηση πελατών.

Με την ταχύτητα που εξελίσσεται η τεχνητή νοημoσύνη και με το χαρακτηριστικό της να εισέρχεται σε κάθε επιχειρηματικό κλάδο, είναι βέβαιο πως θα καθορίσει σε σημαντικό βαθμό τις διακυμάνσεις στην απασχόληση στην ασφαλιστική αγορά.

Ωστόσο, νέοι (κυρίως) εργαζόμενοι έρχονται σε καθημερινή επαφή με τέτοιες τεχνολογίες και μαθαίνουν να αξιοποιούν την δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης, γεγονός το οποίο τους κάνει ανταγωνιστικούς στην αγορά εργασίας.

Επομένως, είναι φανερό πως η χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης στον κλάδο, είναι ένα κομμάτι που αναπόφευκτα στο άμεσο μέλλον θα έρθουμε όλοι σε επαφή. Το πώς θα δραστηριοποιηθούμε σε έναν κλάδο αλληλένδετο με την χρήση νέων τεχνολογιών, είναι στο χέρι μας.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

insuranceforum.gr

To Insuranceforum.gr είναι μια κλαδική ιστοσελίδα που απευθύνεται σε επαγγελματίες και στελέχη του ασφαλιστικού κλάδου. Είναι online από το 2010 και είναι το μοναδικό κλαδικό site για τον Ασφαλιστικό Κλάδο με έδρα την Βόρεια Ελλάδα. Με ρεπορτάζ, συνεντεύξεις και αποκαλυπτικό περιεχόμενο ενημερώνει καθημερινά πάνω από 2.500 μοναδικούς επισκέπτες.

Από τον Νοέμβριο του 2021 το insuranceforum.gr και το Cyprus Insurance News συνεργάζονται στενά μέσω της δημιουργίας και ανταλλαγής πρωτογενούς περιεχομένου για την Ασφαλιστική αγορά σε Ελλάδα και Κύπρο.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.