1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Insurance TV
  6. »
  7. Γιάννα Ταλιώτη: «Μια εταιρεία για να έχει αποτελέσματα πρέπει να έχει...

Γιάννα Ταλιώτη: «Μια εταιρεία για να έχει αποτελέσματα πρέπει να έχει προτεραιότητα τον άνθρωπο»

Γιάννα Ταλιώτη: «Μια εταιρεία για να έχει αποτελέσματα πρέπει να έχει προτεραιότητα τον άνθρωπο»
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Το 6ο επεισόδιο του The Insurance Pod που έρχεται κοντά σας με τη στήριξη της Κόσμος Ασφαλιστικής, είχε καλεσμένους τον Άγγελο Λούη, Διευθυντή στην RED HR Solutions και την Γιάννα Ταλιώτη, HR Manager της Κόσμος Ασφαλιστικής, σε μία εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για θέματα σχετικά με τη Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού!

Η HR Manager της Κόσμος Ασφαλιστικής, αναφέρθηκε σε πολλά ενδιαφέροντα και σημαντικά ζητήματα που αφορούν τη Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού στον ασφαλιστικό κλάδο.

Ξεκινώντας από το τι μπορεί να είναι διαφορετικό στον τομέα της Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού στον ασφαλιστικό κλάδο, η κα Ταλιώτη απάντησε ότι σε γενικές γραμμές δε διαφέρει πάρα πολύ σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο κλάδο. «Ωστόσο, μια ιδιαιτερότητα που παρουσιάζει είναι ότι κάποιες θέσεις εργασίας στον ασφαλιστικό τομέα θέλουν κάτι ιδιαίτερο κι εκεί εντοπίζεται κάποια δυσκολία αναφορικά με το κομμάτι της προσέλκυσης, αλλά και σε όλη τη διαδικασία της πρόσληψης. Παράδειγμα αυτού αποτελεί μια εξειδικευμένη θέση όπως αυτή της αξιολόγησης κινδύνου. Σε αυτή την περίπτωση ο Recruiter αναζητά άτομο με εμπερία, το οποίο να είναι μάλιστα σε θέση να ξεκινήσει άμεσα την ανάληψη των ευθυνών όλου του φάσματος της θέσης» συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο κομμάτι της εκπαίδευσης ενός νέου ατόμου που προσλαμβάνεται στην εταιρεία και τη διατήρησή του στην εταιρεία περισσότερα χρόνια.

Τόνισε τη σημαντικότητα του να γνωρίζει η εταιρεία τις ανάγκες που υπάρχουν για το προσωπικό αλλά και στο ίδιο το προσωπικό. Η κα Ταλιώτη δε θα μπορούσε να παραλείψει να τονίσει σε αυτό το σημείο και τη σημαντικότητα της εξέλιξης της τεχνολογίας, διότι αν μια εταιρεία βασίζεται σε ένα νέο σύστημα χρειάζεται η κατάλληλη εκπαίδευση σε αυτό, ώστε ο εργαζόμενος να είναι ενημερωμένος και άρτια εκπαιδευμένος στην εκτέλεση των καθηκόντων του.

Συγκεκριμένα, στην Κόσμος Ασφαλιστική, όπως ανάφερε η κα Ταλιώτη, το κομμάτι των εκπαιδεύσεων είναι ενταγμένο στο σύστημα αξιολόγησης προσωπικού, το οποίο τίθεται εξαρχής ένα πλάνο γύρω από τους τομείς που θα εκπαιδευτεί ο κάθε εργαζόμενος και αυτό στη συνέχεια βοηθά στην παρατήρηση της εξέλιξής του.

Η σύγχρονη εποχή αλλά και οι νεότερες γενιές όμως διαφέρουν σημαντικά και διαμορφώνουν το επαγγελματικό τοπίο ανάλογα. Όπως αναφέρθηκε η HR Manager της Κόσμος Ασφαλιστικής, «Ο κόσμος έχει όνειρα και στόχους πλέον σε σχέση με παλιότερα που μπορεί να ήταν σε μια θέση εργασίας και να ήταν ικανοποιημένος χωρίς να ζητά το κάτι παραπάνω. Έτσι, στη σύγχρονη εποχή αν δεν ικανοποιηθούν αυτά που ζητά ο εργαζόμενος από τον εργοδότη, τότε ο πρώτος αναζητά κάτι διαφορετικό. Πολλοί σκέφτονται και την ολοκληρωτική αλλαγή κατεύθυνσης και το τολμούν!»

Το εργασιακό περιβάλλον δε μπορεί φυσικά να μείνει ανεπηρέαστο και από τις αλλαγές που υπήρξαν αλλά και σε άλλες που είναι ήδη εδώ και απαιτούν την ευελιξία και προσαρμοστικότητα εκ μέρους εργαζόμενων και εργοδοτών.

Πάνω σε αυτό η κα Ταλιώτη σχολίασε ότι «Οι αλλαγές είναι πάρα πολλές, ο Covid-19 και η τεχνολογία έφεραν πολλές αλλαγές στον τρόπο που εργαζόμαστε εσωτερικά. Παλιότερα δεν υπήρχε στον τομέα μας τόσο έντονα το φαινόμενο εργασία από το σπίτι και με τον Covid-19 αυτό ήταν κάτι που ανατράπηκε και αποδείχθηκε ότι μπορεί να λειτουργήσει σε συγκεκριμένες θέσεις.»  Η Κόσμος Ασφαλιστική, συνέχισε, προσαρμόζεται στις αλλαγές αφού την εταιρεία ενδιαφέρει να ικανοποιείται ο εργοδοτούμενος με εκείνα που και μπορεί και χρειάζεται να προσφέρει ο εργοδότης από μεριάς του. «Γίνονται μελέτες και συναντήσεις από κοντά, προσπαθούμε μέσα από τις συναντήσεις με τους διευθυντές μας να συζητούμε προβλήματα που προκύπτουν και να βρίσκουμε λύσεις. Ακολουθούμε μια δομημένη διαδικασία για κάθε θέμα που προκύπτει» συμπλήρωσε.

Η εξέλιξη της τεχνολογίας δε θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο τον τρόπο προσέγγισης ανθρώπινου δυναμικού αφού πλατφόρμες όπως το LinkedIn αποτελούν το δεξί χέρι των recruiters πλεόν. Η κα. Ταλιώτη ανάφερε ότι δυνατότητες όπως τα φίλτρα στο LinkedIn που εμφανίζουν συγκεκριμένους υποψηφίους οι οποίοι πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια και η δυνατότητα να επικοινωνήσει μαζί τους ακόμη κι αν σε αυτή τη φάση δεν αναζητούν κάποια άλλη θέση εργασίας αφού προβάλλουν το προφίλ τους δημόσια.

Ως προς την επιλογή του κατάλληλου υποψηφίου ένας Recruiter έχει διάφορα εργαλεία στα χέρια του πέρα από τη συνέντευξη. Όμως η συμβατότητα είναι ένας ιδιαίτερα κρίσιμος παράγοντας ακόμα και αν στο επίπεδο των πρακτικών δεξιοτήτων κάποιος κατέχει το απαιτούμενο πακέτο.

Όπως χαρακτηριστικά είπε η κα Ταλιώτη «Πολλές φορές μπορεί να βλέπεις ότι ένας υποψήφιος είναι πολύ καλός αλλά δεν ταιριάζει με την ομάδα σου και αυτό είναι κάτι στο οποίο χρειάζεται να δίνεις σημασία. Λειτουργεί όπως στο ανδρόγυνο…δε μπορείς να αλλάξεις τον άλλον. Οι αξίες του εργαζομένου χρειάζεται να συμφωνούν με τις αξίες της εταιρείας».

Ένα θέμα που συζητήθηκε στο podcast είναι το γεγονός ότι οι εταιρείες στην Κύπρο στις αγγελίες τους δεν έχουν μισθό και τον λόγο συμβαίνει αυτό.

Αυτό, όπως εξήγησε η κα Ταλιώτη, γίνεται για να μην αποκλείονται υποψηφίοι από τη διαδικασία λόγω μισθολογικών κριτηρίων. Μπορεί να βρεθεί ένας υποψήφιος, ο οποίος είναι λίγο πιο πάνω από το budget σου, αλλά μπορείς να τον συμπεριλάβεις.

Στο κλείσιμο της εκπομπής η HR Manager της Κόσμος Ασφαλιστικής άφησε ένα δυνατό μήνυμα προς όλους όσους δραστηριοποιούνται στον τομέα του HR, λέγοντας ότι ο άνθρωπος πρέπει να είναι η προταιρειότητα και μετά τα υπόλοιπα που μπορεί να αφορούν τα τεχνικά κομμάτια. Όπως είπε «Αν έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι έχουμε να κάνουμε με τον άνθρωπο,  πλέον όλα γίνονται με το σωστό τρόπο χωρίς να γινόμαστε δικαστές της όλης διαδικασία». Έκλεισε τονίζοντας ότι «Μια εταιρεία για να έχει αποτέλεσμα χρειάζεται να φροντίζει να έχει καλά τον άνθρωπο που φέρνει αποτελέσματα!»

Δείτε όλο το επεισόδιο εδώ:

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.