1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Οικονομια
  6. »
  7. Μεγαλώνει το δίκτυ προστασίας γύρω από την καταβολή του μισθού

Μεγαλώνει το δίκτυ προστασίας γύρω από την καταβολή του μισθού

Μεγαλώνει το δίκτυ προστασίας γύρω από την καταβολή του μισθού
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Την κατάθεση από την Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, τροποποιητικού νομοσχεδίου που στοχεύει στην προστασία της καταβολής του μισθού του εργοδοτουμένου με τη συμπερίληψη διατάξεων, ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίαση, την Παρασκευή, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Όπως αναφέρεται σε γραπτή δήλωση της Αναπληρώτριας Κυβερνητικού Εκπροσώπου Νιόβης Παρισινού, οι διατάξεις προβλέπουν την υποχρέωση καταβολής του μισθού του εργοδοτουμένου σε τραπεζικό λογαριασμό της επιλογής του, καθώς και την τήρηση γραπτών στοιχείων και εύκολης τεκμηρίωσης εξαρτημένης σχέσης εργασίας, με εξαίρεση τις περιπτώσεις όπου βάσει συλλογικής σύμβασης, η συχνότητα πληρωμής γίνεται σε εβδομαδιαία βάση στο χώρο εργασίας, στις οποίες περιπτώσεις η πληρωμή μπορεί να γίνεται σε μετρητά ή με επιταγή.

Συμπεριλαμβάνεται ότι οποιασδήποτε αποκοπή μισθού του εργοδοτουμένου συμφωνείται γραπτώς μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών.

Τέλος προνοείται η υποχρέωση του εργοδότη για έκδοση και ενημέρωση του εργοδοτουμένου για μηνιαία/εβδομαδιαία κατάσταση μισθοδοσίας (payslip). 

Πηγή: inbusinessnews

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.