1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Οικονομια
  6. »
  7. Μαρκ Ζάκερμπεργκ: Ασύλληπτη αξία περιουσίας – Στη Χαβάη η καταπακτή διαφυγής

Μαρκ Ζάκερμπεργκ: Ασύλληπτη αξία περιουσίας – Στη Χαβάη η καταπακτή διαφυγής

Μαρκ Ζάκερμπεργκ: Ασύλληπτη αξία περιουσίας – Στη Χαβάη η καταπακτή διαφυγής
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Aθόρυβα φαίνεται πως κινούνταν για χρόνια ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ και σε έναν άλλο κλάδο εκτός της τεχνολογίας, όπου εξειδικεύεται από το Φεβρουάριο του 2004, όταν αποφάσισε να δημιουργήσει ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης για τους φοιτητές του Χάρβαρντ.

Ο δισεκατομμυριούχος της τεχνολογίας έχει επιδοθεί σε συνεχείς αγορές τεράστιων κομματιών ακίνητης περιουσίας εδώ και χρόνια, αγοράζοντας εκατοντάδες στρέμματα γης στη Χαβάη, αλλά και μεγάλα σπίτια στη Silicon Valley της Καλιφόρνια και στη λίμνη Τάχο.

Ο άνθρωπος πίσω το Facebook εκτιμάται ότι αξίζει περίπου 180 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Forbes, και μέρος αυτής της περιουσίας περιλαμβάνει περιουσιακά στοιχεία όπως ένα εκτεταμένο κτιριακό συγκρότημα στην Καλιφόρνια και στρέμματα καταπράσινης γης σε ένα νησί της Χαβάης.

Οι συναλλαγές του Ζούκερμπεργκ με ακίνητα συχνά καλύπτονται από το απόρρητο, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης εταιρειών περιορισμένης ευθύνης και διευθύνσεων που συνδέονται με την εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων Iconiq Capital.

Με την πάροδο των ετών, έχει αγοράσει και πουλήσει σπίτια σε όλη τη χώρα, ενώ φέρεται επίσης να έχει κατασκευάσει μερικά, όπως ένα ράντσο στη Χαβάη που έχει προκαλέσει εντύπωση και πολλά ερωτήματα για την ύπαρξή του. Μόνο το χαρτοφυλάκιο ακινήτων του Ζάκερμπεργκ έχει εκτιμώμενη αξία περίπου 200 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με υπολογισμούς του Business Insider.

Ωστόσο, η εκτιμώμενη αξία των ακινήτων μπορεί να είναι χαμηλότερη από τις αναφερόμενες τιμές αγοράς (ή την τρέχουσα αγοραία αξία), οπότε οι συμμετοχές του Ζάκερμπεργκ είναι πιθανό να αξίζουν σημαντικά περισσότερο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  SoEasy Insurance: Πώς να καταχωρήσεις το ακίνητό σου στην Airbnb;

Ta Carousel Estate και Brushwood Estate στη λίμνη Τάχο

Στο Πάλο Άλτο

Ο Ζάκερμπεργκ είναι ιδιοκτήτης ενός συγκροτήματος κατοικιών στο Πάλο Άλτο, που πριλαμβάνει πέντε σπίτια με συνολική εκτιμώμενη αξία άνω των 36,2 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τα φορολογικά αρχεία.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ένας τεχνολογικός τιτάνας έχει περισσότερα από ένα ακίνητα στη Silicon Valley. Ο διευθύνων σύμβουλος της Meta διαθέτει σήμερα πέντε σπίτια στη γειτονιά Crescent Park του Πάλο Άλτο, αγοράζοντας το πρώτο ακίνητο στο Crescent Park τον Μάιο του 2011 έναντι 7 εκατομμυρίων δολαρίων. Το 2016, μετέφερε μια εικόνα του εσωτερικού ενός σπιτιού απ’ αυτά στους ακολούθους του, προκειμένου να παρουσιάσει και έναν ειδικά κατασκευασμένο βοηθό τεχνητής νοημοσύνης, σύμφωνα με το CNBC.

Το σπίτι απέχει μόλις 10 λεπτά με το αυτοκίνητο από τα κεντρικά γραφεία της Meta στο Menlo Park. Το Architectural Digest μάλιστα το περιέγραψε ως μια κατοικία «χωρίς φρου φρου κι αρώματα» που επιλέγει τη λειτουργικότητα έναντι της υπερβολής.  Στη συνέχεια, ο Ζάκερμπεργκ δαπάνησε πάνω από 43 εκατομμύρια δολάρια για τα τέσσερα σπίτια που περιβάλλουν την αρχική του κατοικία στο Crescent Park, ανέφερε η Wall Street Journal.

Η περίπτωση του Σαν Φρανσίσκο

Το οικόπεδο των 9.800 τετραγωνικών μέτρων έχει ένα σπίτι και βρίσκεται κοντά στο Dolores Park (φωτογραφία). Tayfun Coskun/Anadolu Agency via Getty Images Το σπίτι με τέσσερις κρεβατοκάμαρες και τέσσερα μπάνια βρίσκεται κοντά στο Dolores Park του Σαν Φρανσίσκο.

Ήταν το 2010 όταν ο ίδιος και η σύζυγός του, Priscilla Chan, φέρεται να δαπάνησαν 10 εκατομμύρια δολάρια για να αγοράσουν ένα αρχοντικό που χρονολογείται από το 1928 σε ένα οικόπεδο 9.800 τ.μ. κοντά στο Dolores Park στο Σαν Φρανσίσκο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Μείωση στις αγοραπωλησίες ακινήτων το 1ο τρίμηνο του 2024

Κατά τη στιγμή της πώλησής του το 2022 έναντι 31 εκατ. δολαρίων, ήταν η μεγαλύτερη οικιστική συμφωνία ακινήτων στην πόλη.

Η λίμνη Τάχο

Ομοίως το 2019, ο Ζάκερμπεργκ αγόρασε δύο γειτονικά κτήματα στην όχθη της λίμνης Τάχο, έναν εξαιρετικά δημοφιλή προορισμό διακοπών για τους πλούσιους Καλιφορνέζους τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα. Και ο Zuckerberg και η οικογένειά του δεν αποτελούν εξαίρεση.

Τα φορολογικά αρχεία των δύο ακινήτων – γνωστά ως Carousel Estate και Brushwood Estate – εμφανίζουν την ίδια διεύθυνση με τα φορολογικά αρχεία άλλων ακινήτων που συνδέονται με τον Ζάκερμπεργκ, σύμφωνα με έγγραφα που είδε το Business Insider. Ο ιδρυτής της σημερινής Meta φέρεται να πλήρωσε 59 εκατομμύρια δολάρια για να προσθέσει και τα δύο ακίνητα στο χαρτοφυλάκιό του. Το Brushwood Estate που βρίσκεται στη λίμνη Τάχο έχει εκτιμώμενη αξία πάνω από 39.681.000 δολάρια.

Στα 5.322 τ.μ., το Brushwood Estate διαθέτει έξι υπνοδωμάτια, πέντε μπάνια και δύο μισά μπάνια, σύμφωνα με το SF Gate. Στο εσωτερικό υπάρχουν ψηλά ταβάνια με δοκάρια και παράθυρα με εικόνες, ενώ εξωτερικά υπάρχουν καταπράσινα δέντρα, μια ιδιωτική μαρίνα και ένα υδρομασάζ. Υπάρχει επίσης ένας ξενώνας 2.293 τ.μ.

To Κauai στη Χαβάη

Τι δημιούργησε στη Χαβάη

Ο Ζάκερμπεργκ κατέχει πάνω από 1.200 στρέμματα γης στη Χαβάη, ενώ με την πάροδο των ετών -ξεκινώντας από το 2014-, έχει προσθέσει στο χαρτοφυλάκιό του τεράστια οικόπεδα στη Χαβάη. Σε σημείο τέτοιο μάλιστα που δεν είναι σαφές πόσα ακριβώς στρέμματα γης κατέχει σήμερα στο Kauai.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Μείωση στις αγοραπωλησίες ακινήτων το 1ο τρίμηνο του 2024

Το Business Insider εντόπισε τουλάχιστον 1.200 στρέμματα μεταξύ 17 αγροτεμαχίων που έχουν την ίδια φορολογική διεύθυνση με άλλα ακίνητα που αναφέρθηκαν παραπάνω, αλλά ανήκουν σε LLCs όπως οι Kahu’aina Holdings LLC και Pila’a International LLC.

Από τα 1.200 στρέμματα, για τα 750 φέρεται να πλήρωσε 100 εκατομμύρια δολάρια το 2014, ανάμεσά τους και μια έκταση γης άνω των 350 στρεμμάτων στην παραλία Pila’a.

Η ακίνητη περιουσία του στη Χαβάη έχει εκτιμώμενη αξία άνω των 41 εκατομμυρίων δολαρίων, ωστόσο ο Ζάκερμπεργκ πλήρωσε πολύ περισσότερα για να αγοράσει και να χτίσει στη γη. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σχεδόν 600 στρεμμάτων γης στη βόρεια ακτή του Καουάι, τα οποία φέρεται να του κόστισαν περίπου 53 εκατομμύρια δολάρια το 2021.

Σε ένα από τα αγροτεμάχια του στη Χαβάη, φέρεται να χτίζει ένα τεράστιο συγκρότημα που λέγεται ότι περιλαμβάνει ένα υπόγειο καταφύγιο 5.000 τ.μ. με καταπακτή διαφυγής. Έχει ονομαστεί «Koolau Ranch» και σύμφωνα με τον Wired η αγορά της γης και η δημιουργία του συγκροτήματος κόστισε στο Ζάκερμπεργκ περίπου 270 εκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: ot.gr

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.