1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Λύσεις τηλεματικής, τεχνητής νοημοσύνης και βιομηχανικής παρουσίασε η Lambros Papasavvas &...

Λύσεις τηλεματικής, τεχνητής νοημοσύνης και βιομηχανικής παρουσίασε η Lambros Papasavvas & Co Ltd

Λύσεις τηλεματικής, τεχνητής νοημοσύνης και βιομηχανικής παρουσίασε η Lambros Papasavvas & Co Ltd
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Σε μία άκρως επιτυχημένη εκπαιδευτική ημερίδα, η εταιρεία Lambros Papasavvas & Co Ltd παρουσίασε σε στελέχη ασφαλιστικών εταιρειών τα νέα ψηφιακά προϊόντα της DAT Γερμανίας που αφορούν τα τμήματα αποδοχής κινδύνων οχημάτων και απαιτήσεων ασφαλιστικών εταιρειών όπως επίσης την παρουσίαση της νέας μεθοδολογίας Biomechanical ανάλυσης αυχενικών τραυματισμών απάτης.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, στο ξενοδοχείο Κλεοπάτρα στην Λευκωσία, και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον στελεχών σχεδόν από όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.

Την έναρξη της ημερίδας έδωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lambros Papasavvas & Co Ltd, κ. Λάμπρος Παπασάββας όπου αφού ευχαρίστησε τόσο όσους έδωσαν το παρών τους στην παρουσίαση αλλά και τους εκπρόσωπους της DAT Hellas για την συνεργασία, αναφέρθηκε στο περιεχόμενο της παρουσίασης.

Ακολούθως στο βήμα βρέθηκε ο Γενικός Διευθυντής της DAT Hellas, κ Σάββας Σιδηρόπουλος, όπου έκανε μία σύντομη παρουσίαση της DAT και DAT Hellas. Όπως τόνισε ο κ. Σιδηρόπουλος η DAT είναι ένας οργανισμός που δεν ανήκει σε κάποιο φυσικό πρόσωπο, αλλά ανήκει σε 3 φορείς, οι οποίοι είναι η Ένωση Γερμανικής Αυτοκινητοβιομηχανίας, η Ένωση των Εισαγωγέων Διεθνών Κατασκευαστών Οχημάτων και η Γερμανική Ομοσπονδία Συνεργείων και Επισκευαστών.

Η DAT Hellas όπως ανάφερε ο κ. Σιδηρόπουλος, είναι από το 2015 θυγατρική εταιρεία της DAT Hellas και έχει μία πολύ πετυχημένη πορεία στον χώρο της υλικής αποζημίωσης των οχημάτων μέσα από τις λύσεις που δίνει για ασφαλιστικές εταιρείες αλλά και εταιρείες μίσθωσης και ενοικίασης οχημάτων όπως και συνεργία επιδιόρθωσης.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Managing Director της DAT Hellas, κ. Δημήτρης Βαλαβάνης, όπου έκανε μία αναλυτική παρουσίαση 3 λύσεων που προσφέρει αυτή τη στιγμή η εταιρεία.

Η πρώτη λύση αφορούσε τη χρήση της τεχνολογίας της τηλεματικής, που αποτελεί ένα καινούργιο τομέα δραστηριοποίησης για την εταιρεία, και αφορά την αξιοποίηση των δεδομένων τηλεματικής που αυτή τη στιγμή τα σύγχρονα οχήματα καταγράφουν από τον κατασκευαστή τους, για τις ανάγκες μίας ασφαλιστικής εταιρείας. Ένα ενδεικτικό παράδειγμα είναι η δυνατότητα μέσω της τεχνολογίας αυτής, η εταιρεία να λαμβάνει ειδοποίηση σε πραγματικό χρόνο για ένα ατύχημα ξεκινώντας έτσι άμεσα τις διαδικασίες που απαιτούνται για χειρισμό του.

Η δεύτερη λύση ήταν το Fast Track ΑΙ, μία λύση τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο με τη λήψη φωτογραφιών μπορεί και δημιουργεί αυτοματοποιημένα μία εκτίμηση ζημιάς. Πρόκειται για ένα προϊόν που έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια και συνεχίζει να αναβαθμίζεται συνεχώς με γοργούς ρυθμούς. Όπως λέχθηκε τόσο από τον κ. Βαλαβάνη αλλά και τον κ. Παπασάββα, η λύση αυτή είναι ιδανική για τον χειρισμό απλών υποθέσεων με μικρές ζημιές έτσι ώστε να κερδίσει χρόνο στους λειτουργούς απαιτήσεων αλλά και κόστος για τις εταιρείες που θα μπορεί να διοχετευτεί στις πιο σοβαρές υποθέσεις.

Τέλος, η τελευταία λύση που παρουσιάστηκε είναι η νέα πλατφόρμα της εταιρείας με την ονομασία«We DAT», που αφορά την εκτίμηση ζημιών οχημάτων και το Fast Track ΑΙ δίνοντάς την ευχέρεια στον χρήστη να κάνει όλες τις λειτουργίες μέσα από το κινητό του τηλέφωνο σε ένα πολύ εύχρηστο και λειτουργικό περιβάλλον.

Στη συνέχεια της παρουσίασης, ο Δρ. Ανδρέας Λοίζου, Διευθυντής του τμήματος Αναπαράστασης Ατυχημάτων της Lambros Papasavvas & Co LTD, παρουσίασε την μεθοδολογία της βιο-μηχανικής ανάλυσης. Με τη συγκεκριμένη μεθοδολογία πραγματοποιείται ανάλυση των κριτήριων αυχενικού τραυματισμού έτσι ώστε να καθοριστεί εάν υπήρχε το ενδεχόμενο για αυχενικό τραυματισμό των επιβατών ενός οχήματος που ενεπλάκη σε ατύχημα.

Πιο κάτω μπορείτε να δείτε φωτογραφικό υλικό από την εκπαιδευτική ημερίδα της Lambros Papasavvas & Co Ltd καθώς και δηλώσεις των κ.κ. Δημήτρη Βαλαβάνη, Σάββα Σιδηρόπουλου και Λάμπρου Παπασάββα.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.