1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Συνεντεύξεις
  6. »
  7. Λούκας Τσούκας: To MDRT είναι ο οργανισμός με τους πιο πετυχημένους...

Λούκας Τσούκας: To MDRT είναι ο οργανισμός με τους πιο πετυχημένους ασφαλιστικούς συμβούλους στον κόσμο

Λούκας Τσούκας: To MDRT είναι ο οργανισμός με τους πιο πετυχημένους ασφαλιστικούς συμβούλους στον κόσμο
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Πρόκειται για το κλαμπ με τους πιο καταξιωμένους ασφαλιστικούς σύμβουλους ζωής στον κόσμο. Το Million Dollar Round Table ή σε συντομία MDRT πραγματοποίησε την πρώτη του συνάντηση πριν σχεδόν 100 χρόνια, το 1927 στο Μέμφις των Ηνωμένων Πολιτειών με τη συμμετοχή των πρώτων 32 μελών του, που είχαν παραγωγή ασφαλίστρων ζωής άνω του 1 εκατομμυρίου δολαρίων. Στην Κύπρο ήρθε πριν από μερικές δεκαετίες ενώ τα τελευταία χρόνια γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη και αποδοχή ανάμεσα στους ασφαλιστικούς συμβούλους του κλάδου.  

Όπως μας λέει στην αποκλειστική του συνέντευξη στο Cyprus Insurance News ο σημερινός πρόεδρος του MDRT Κύπρου, κ. Λούκας Τσούκας, η κεντρική ιδέα του MDRT είναι ότι «αν εσύ και εγώ έχουμε μία καλή ιδέα, τότε ο καθένας μας έχει από μία καλή ιδέα. Εάν όμως την μοιραστούμε μεταξύ μας τότε ο καθένας μας θα έχει δύο καλές ιδέες».

Όπως μας λέει ο κ. Τσούκας «το MDRT είναι ένας οργανισμός που συγκεντρώνει τους πιο πετυχημένους επαγγελματίες ασφαλιστικούς συμβούλους του κλάδου ζωής και σκοπός μας όσο αφορά το MDRT Κύπρου είναι να κάνουμε τον κόσμο να καταλάβει τη σημαντικότητα του επαγγέλματος μας».

Κύριε Τσούκα, αρχικά πείτε μας πότε ξεκίνησε η λειτουργία του MDRT στη χώρα μας και πόσα μέλη έχετε σήμερα;

Το MDRT είναι στην Κύπρο εδώ και μερικές δεκαετίες με αρκετούς συναδέλφους στη συνέχεια και ειδικότερα τα τελευταία χρόνια να δουλεύουν για να ενισχύσουν και να μεγαλώσουν το MDRT στη χώρα μας.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι το MDRT Κύπρου έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια και έχει ίσως τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση μελών στον κόσμο. Συγκεκριμένα, τον περασμένο χρόνο ήμασταν 64 μέλη ενώ τη φετινή χρονιά φτάσαμε τους 85 σημειώνοντας μία αύξηση 33%. Αυτό αποτελεί ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα για εμάς, ειδικότερα αν αναλογιστούμε ότι υπάρχουν χώρες με πολύ μεγαλύτερη παραγωγή ασφαλίστρων που έχουν λιγότερα μέλη.

Τέλος, είναι με ικανοποίηση που παρατηρούμε ότι και οι ασφαλιστικές εταιρείες  τα τελευταία χρόνια έχουν αντιληφθεί τα οφέλη και το κύρος που έχει ένας ασφαλιστικός σύμβουλος με τη συμμετοχή του στο MDRT και βλέπουμε χωρίς ανταγωνισμό να προωθούν τη συμμετοχή των ασφαλιστικών τους συμβούλων.

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να γίνει κάποιος μέλος του MDRT στη χώρα μας και πόσα κοστίζει η ετήσια συνδρομή;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Δείτε την εκπομπή του Insurance Talks για το ανεπανάληπτο MDRT στην Πάφο

Υπάρχουν τρία κριτήρια για να γίνει κάποιος μέλος του MDRT. Ο πρώτος τρόπος είναι με βάση την προμήθεια, o δεύτερος με βάση τα εισοδήματα και ο τρίτος με βάση την παραγωγή ασφαλίστρων, με τα ποσά να διαμορφώνονται από χρόνο σε χρόνο και από χώρα σε χώρα. Για τo 2022 στη χώρα μας τα ελάχιστα όρια ήταν ως εξής: Προμήθεια 31,200, Εισόδημα 54,000 και Παραγωγή 62,400 ενώ για το 2023 διαμορφώνονται στα 33,800, 58,500 και  67,600 αντίστοιχα. Η ετήσια συνδρομή για τα μέλη είναι 550 δολάρια Αμερικής.

Γενικά τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι στο MDRT συμμετέχει παγκόσμια το 6% των κορυφαίων ασφαλιστικών συμβούλων και σίγουρα η επιτυχία να συμπεριληφθεί ένας ασφαλιστικός σύμβουλος σε αυτό δημιουργεί αισθήματα ικανοποίησης και χαράς.

Ολοκληρώνοντας, να πούμε ότι εκτός του κανονικού μέλους, υπάρχουν άλλες δύο βαθμίδες. Συγκεκριμένα υπάρχει το «Court of the table» που κάποιος πρέπει να έχει τριπλάσια αποτελέσματα σε ένα από τα κριτήρια που αναφέραμε πιο πριν και το «Top of the Table» που απαιτούνται εξαπλάσια αποτελέσματα. Στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια έχουμε την ευτυχία να έχουμε συναδέλφους που καταφέρνουν να συμμετέχουν και στις δύο αυτές ανώτερες βαθμίδες.

Ποια είναι τα ωφελήματα που αποκομίζει ένας Ασφαλιστικός Σύμβουλος όντας μέλος του MDRT;

Με την συμμετοχή του ένας ασφαλιστικός σύμβουλος στο MDRT, γίνεται μέλος μίας οικογένειας που απαριθμεί περισσότερα από 80,000 μέλη σε όλο τον κόσμο, μέλη που ανήκουν όπως είπαμε στο κορυφαίο 6% των ασφαλιστικών συμβούλων παγκοσμίως. Για να δώσω και ένα ποδοσφαιρικό παράδειγμα, είναι όπως ένας Κύπριος ποδοσφαιριστής να έχει τη δυνατότητα να κάνει προπονήσεις και να έχει συναναστροφές με τον Μέσι ή τον Ρονάλντο. Αυτό από μόνο του είναι ικανό να βελτιώσει και να κάνει καλύτερο τον κάθε ασφαλιστικό σύμβουλο.

Παράλληλα, τα μέλη του MDRT έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στο παγκόσμιο συνέδριο του MDRT που γίνεται κάθε χρόνο στο εξωτερικό, συνήθως στην Αμερική ή τον Καναδά το οποίο αποτελεί μία μοναδική εμπειρία για κάθε ασφαλιστικό σύμβουλο. Η πράξη δείχνει ότι τα μέλη του MDRT μέσα από ακριβώς την συναναστροφή τους με τους κορυφαίους του επαγγέλματος επιτυγχάνουν από τον πρώτο κιόλας χρόνο να πολλαπλασιάσουν την παραγωγή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Δείτε την εκπομπή του Insurance Talks για το ανεπανάληπτο MDRT στην Πάφο

Κλείνοντας να πούμε ότι τα μέλη του MDRT λαμβάνουν πρόσβαση στο MDRT Academy, μία ιστοσελίδα του οργανισμού με μεγάλο όγκο γνώσης και εκπαιδευτικού υλικού που μπορεί κάποιος να εκμεταλλευτεί έτσι ώστε να βελτιώσει τις γνώσεις και δεξιότητες του ενώ επιπρόσθετα έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν mentoring από ένα έμπειρο μέλος του MDRT, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πως κρίνετε τη φήμη που έχουν σήμερα οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι στη χώρα μας και ποια η συμβολή του MDRT σε αυτό;

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια τόσο οι Ασφαλιστικές Εταιρείες αλλά και οι Ασφαλιστικοί Σύμβουλοι, μέσα από την επαγγελματική δουλειά καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα πολύ καλό όνομα στην αγορά και ο κόσμος πλέον εμπιστεύεται τον ασφαλιστικό του σύμβουλο πολύ περισσότερο από το παρελθόν. Είμαστε σήμερα θα έλεγα σε ένα σημείο όπου οι Ασφαλιστικές Εταιρείες είναι ίσως η πρώτη επιλογή του κοινού για αποταμίευση των χρημάτων τους. Αυτό το κερδίσαμε γιατί δεν είμαστε ανταγωνιστές μεταξύ μας αλλά συναγωνιστές και πιστεύουμε ότι το να πηγαίνουν καλά όλες οι εταιρείες και όλοι οι συνάδελφοι είναι κάτι που βοηθά το επάγγελμα μας.

Η συμβολή του MDRT ήταν φυσικά σημαντική. Η φιλοσοφία που προσπαθεί το MDRT να μεταλαμπαδεύσει στα μέλη του είναι φυσικά αρχικά η σωστή και επαγγελματική εργασία αλλά δίνει ιδιαίτερη έμφαση και στην ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής αλλά και της ευεξίας των μελών του. Για παράδειγμα, το να δουλεύει κάποιος 18-20 ώρες την ημέρα και να αφήνει μόνο λίγες  για ξεκούραση και την οικογένεια του είναι κάτι που στο MDRT δεν θεωρούμε ούτε φυσιολογικό ούτε σωστό.  Για να υπάρξει πραγματική ευτυχία πρέπει να υπάρχει μέτρο και ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.  

Να πούμε τέλος ότι όλα τα μέλη του MDRT που συμμετέχουμε ενεργά στον οργανισμό, δεν έχουμε να κερδίσουμε οποιοδήποτε χρηματικό όφελος αντιθέτως αφιερώνουμε χρόνο από την εργασία μας, από την οικογένεια μας για να βρεθούμε με συναδέλφους όλων των εταιρειών και να μοιραστούμε τις εμπειρίες που έχουμε. Πιστεύω ότι τα μέλη μας συνειδητοποιούν και εκτιμούν τη χρησιμότητα του έργου που γίνετε στο MDRT.

Ποια η δράση του MDRT Κύπρου; Τι να αναμένουν τα μέλη σας για το επόμενο διάστημα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Δείτε την εκπομπή του Insurance Talks για το ανεπανάληπτο MDRT στην Πάφο

Το MDRT Κύπρου είναι ένα από τα πιο ενεργά σε όλο τον κόσμο. Λόγο και των μικρών αποστάσεων ανάμεσα στις πόλεις, ίσως να είμαστε και οι μοναδικοί που σχεδόν κάθε μήνα κάνουμε συναντήσεις, στις οποίες γίνετε ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών. Κάθε μήνα προσπαθούμε να έχουμε μία εκδήλωση είτε με φυσική παρουσία, όπως το πιο πρόσφατο που κάναμε τον Ιούλιο στον Πρωταρά, είτε διαδικτυακά. Σε κάποιες από αυτές τις συναντήσεις φιλοξενούμε διακεκριμένους ομιλητές ενώ άλλες συναντήσεις πραγματοποιούνται καθαρά για ανταλλαγή γνώσεων και ιδεών μεταξύ των μελών μας.

Όπως ανακοινώσαμε ήδη, στις 4 Νοεμβρίου 2022 στη Λεμεσό θα πραγματοποιηθεί η ετήσια εκπαιδευτική ημερίδα των μελών του MRDT στην Κύπρο, με τίτλο «Dream, Believe … Achieve» η οποία θα έχει την έγκριση του MDRT Αμερικής και στην οποία θα φιλοξενήσουμε και διακεκριμένους ομιλητές από το εξωτερικό.  

Να πω ακόμη ότι όσα κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια για το MDRT είναι καθαρά από αγάπη για το επάγγελμα μας και είναι με χαρά που παρατηρούμε ότι δεν υπάρχει ανταγωνισμός ανάμεσα στα μέλη μας αλλά αντίθετα κυριαρχεί το συναδελφικό κλίμα.  

Κλείνοντας πείτε μας λίγα λόγια για τον τρόπο λειτουργίας και την δομή του MDRT Κύπρου.

Το MDRT Κύπρου διοικείτε από μία 14μελή επιτροπή που είναι υπεύθυνη να παίρνει όποιες αποφάσεις απαιτούνται όπως για παράδειγμα οι λεπτομέρειες της διοργάνωσης της εκπαιδευτικής ημερίδας που αναφέραμε πριν. Υπάρχει ακόμη ένα 5μελές προεδρείο που μαζί με τον πρόεδρο «τρέχουν» όλα τα καθημερινά που απαιτούνται.  Για την ανάδειξη τόσο του προέδρου αλλά και των μελών του προεδρείου και της επιτροπής, υπάρχει ένα σύστημα από το κεντρικό MDRT στην Αμερική όπου ο κάθε πρόεδρος βαθμολογεί και συστήνει κάποια άτομα για να μπουν στην επιτροπή και εφόσον δεν υπάρχουν αντιρρήσεις από την κεντρική διοίκηση του MDRT προχωρούμε με αυτές τις εισηγήσεις. Ο κάθε πρόεδρος μπορεί να κατέχει τη θέση για δύο χρόνια και μετά συστήνει στον οργανισμό στην Αμερική τον επόμενο πρόεδρο. Στόχος μας είναι να εμπλέκουμε συνεχώς νέα άτομα με όρεξη για να προσφέρουν στον οργανισμό.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.