1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αυτοκινηση
  6. »
  7. Leasing αυτοκινήτου: Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Leasing αυτοκινήτου: Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Leasing αυτοκινήτου: Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Eίναι γεγονός ότι το leasing κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος ως επιλογή για όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν νέο όχημα. Και αυτό γιατί αποτελεί την εναλλακτική λύση αντί για αγορά αυτοκινήτου, παρέχοντας ευελιξία αλλά και σημαντικά οικονομικά πλεονεκτήματα. Ωστόσο, η μίσθωση έχει τα δικά της συν και πλην που θα πρέπει να λάβεις υπόψη σε περίπτωση που σε ενδιαφέρει.

Πλεονεκτήματα leasing 

Χαμηλότερα μηνιαία έξοδα: Μία από τις πιο ελκυστικές πτυχές του leasing σε σύγκριση με την αγορά είναι οι χαμηλότερες μηνιαίες δαπάνες. Δεδομένου ότι ουσιαστικά νοικιάζεις το όχημα για μια καθορισμένη περίοδο, πληρώνεις μόνο για την απόσβεση κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου αντί για ολόκληρο το κόστος του αυτοκινήτου.

Πρόσβαση σε νεότερα μοντέλα: Το leasing σου δίνει τη δυνατότητα να οδηγείς νέο αυτοκίνητο πιο συχνά, συνήθως κάθε δύο έως τρία χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να απολαύσεις την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, τα χαρακτηριστικά ασφάλειας και τη βελτιωμένη απόδοση καυσίμου χωρίς την ταλαιπωρία της πώλησης και μεταβίβασης του παλιού σου οχήματος.

Κάλυψη εξόδων συντήρησης: Οι περισσότερες συμφωνίες μίσθωσης αυτοκινήτων καλύπτουν την τακτική συντήρηση και επισκευή, προσφέροντας σιγουριά και εξοικονομώντας χρήματα από έξοδα που μπορεί να προκύψουν.

Ευελιξία και αποφυγή διαδικασίας μεταπώλησης: Όταν τελειώσει το συμβόλαιο μίσθωσης, μπορείς να εξαγοράσεις το όχημα ή απλά να το επιστρέψεις και να πάρεις άλλο, χωρίς επιπλέον χρεώσεις και χωρίς να ασχοληθείς με τη μεταπώλησή του όπως στην περίπτωση που το όχημα ήταν δικό σου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Έρχεται το σύστημα εντοπισμού υπνηλίας οδηγού σε οχήματα

Μειονεκτήματα leasing

Περιορισμός χιλιομέτρων: Οι περισσότερες συμφωνίες μίσθωσης συνοδεύονται από χιλιομετρικά όρια, η υπέρβαση των οποίων μπορεί να οδηγήσει σε επιπλέον χρεώσεις. Εάν κάνεις πολλά δρομολόγια ή συχνά οδικά ταξίδια, το leasing μπορεί να μην είναι η ιδανική επιλογή για σένα.

Το αυτοκίνητο δεν σου ανήκει: Μόλις λήξει η διάρκεια της μίσθωσης, επιστρέφεις το όχημα στην αντιπροσωπεία. Είναι περίπου όπως όταν νοικιάζεις ένα σπίτι, στο τέλος του συμβολαίου πρέπει να το επιστρέψεις σε καλή κατάσταση και χωρίς να χρωστάς.

Πιθανές χρεώσεις και κυρώσεις: Τα συμβόλαια μίσθωσης μπορεί να είναι περίπλοκα και να έχουν διάφορες χρεώσεις και κυρώσεις για πρόωρο τερματισμό, υπερβολική φθορά ή τροποποιήσεις στο όχημα. Επιπλέον, έχουν συνήθως αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις, γεγονός που καθιστά δύσκολη την πραγματοποίηση αλλαγών ή την πρόωρη έξοδο από τη συμφωνία χωρίς να έρθουμε αντιμέτωποι με οικονομικές συνέπειες.

Επομένως, είναι σημαντικό να σταθμίσεις προσεκτικά τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα και να λάβεις υπόψη τις ατομικές σου ανάγκες πριν δεσμευτείς στην επιλογή του leasing.

Πηγή: Anytime Blog

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Χρύσα Πράντζαλου

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.