1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Υγεία
  6. »
  7. Κλινική υιοθετεί την βραβευμένη εφαρμογή blockchain ARIA Patient

Κλινική υιοθετεί την βραβευμένη εφαρμογή blockchain ARIA Patient

Κλινική υιοθετεί την βραβευμένη εφαρμογή blockchain ARIA Patient
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΝΗΣ ΠΙΕΡΗ

Ολο και περισσότερο νοσοκομεία και κλινικές στην Κύπρο υιοθετούν τις αποκεντρωμένες τεχνολογίες (blockchain) στις λειτουργίες τους. Ειδικά στην διαχείριση των προσωπικών δεδομένων και την διαχείριση αρχείων. Η Πολυκλινική ΥΓEΙΑ είναι το πιο πρόσφατο νοσοκομείο που υιοθέτησε τη βραβευμένη εφαρμογή blockchain Aria για να προσφέρει στους ασθενείς τους άνευ προηγουμένου πρόσβαση και διαχείριση των ιατρικών τους αρχείων.

Η εφαρμογή «Aria Patient» επιτρέπει στους πολίτες να λαμβάνουν και να κατανοούν τα εργαστηριακά τους αποτελέσματα μέσα σε λίγα λεπτά, από το σπίτι. Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Blockchain, έχουν ενεργοποιήσει το πλήρες απόρρητο αυτών των πληροφοριών διασφαλίζοντας ότι μόνο οι ασθενείς μπορούν να δουν και να επιτρέπουν την πρόσβαση σε άλλους για να δουν τα αποτελέσματά τους.

Ο κ. Σάββας Ζεϊντάν, Διευθυντής Πληροφορικής και Κινδύνων στην Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αυτό είναι μόνο το πρώτο βήμα στο ταξίδι μας προς την ενδυνάμωση των ασθενών μας ώστε να έχουν καλύτερη πρόσβαση στην υγεία τους και να επιτρέψουν τα οφέλη της ψηφιακής υγείας».

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Aria Health, Τζωρτζίνα Κυριακούδη, το επανέλαβε εξηγώντας πώς «χρησιμοποιώντας την τεχνολογία blockchain θέσαμε τα θεμέλια για ριζική διαφάνεια και δίνουμε τη δυνατότητα στους ασθενείς να κατέχουν πραγματικά τα ιατρικά τους δεδομένα. Αυτή η τεχνολογία θα επιτρέψει ένα συναρπαστικό μέλλον συνδεδεμένων καινοτομιών υγείας και ιατρικής. Τα ιατρικά ιδρύματα που το χρησιμοποιούν σίγουρα θα έχουν πλεονεκτήματα και ένα καλύτερο μέλλον στο χώρο της υγείας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οι 10 κορυφαίες προβλέψεις για τον ασφαλιστικό κλάδο για το 2024

Ένα όραμα που έγινε πραγματικότητα

Οπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου: 
«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει σκιαγραφήσει 3 προτεραιότητες για την ηλεκτρονική υγεία: ασφαλή πρόσβαση των πολιτών στα δεδομένα υγείας τους, μεταξύ άλλων και διασυνοριακά. εξατομικευμένη ιατρική μέσω κοινής ευρωπαϊκής υποδομής δεδομένων και ενδυνάμωση των πολιτών με ψηφιακά εργαλεία για την ανατροφοδότηση των χρηστών και την ανθρωποκεντρική φροντίδα.

Μέχρι στιγμής, αυτό ήταν δύσκολο να επιτευχθεί λόγω των ρυθμιστικών φραγμών και των ανησυχιών σχετικά με το απόρρητο και την ασφάλεια των δεδομένων. Τα δεδομένα υγειονομικής περίθαλψης είναι 10 φορές πιο πολύτιμα από μια πιστωτική κάρτα στη μαύρη αγορά και είναι τα δεδομένα που έχουν κλαπεί περισσότερο από χάκερ, με τις παραβιάσεις του απορρήτου και τις περιπτώσεις πώλησης δεδομένων να αυξάνονται σημαντικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Το Blockchain έχει αναγνωριστεί διεθνώς ως μοναδική λύση. Επιτρέπει την ενοποίηση των δεδομένων, αλλά καθιστά σχεδόν αδύνατη την πρόσβαση χωρίς τη ρητή άδεια του ασθενούς. »


Αυτό έρχεται να επιλύσει η εφαρμογή της ARIA. Με την πρώτη της κυκλοφορία στο Αμερικανικό Ιατρικό Κέντρο (AHI) και με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Κυπριακή Δημοκρατία μέσω του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας, η λύση Aria φέρνει πραγματικότητα σε αυτό το όραμα και για πρώτη φορά δίνει στους ασθενείς τη δυνατότητα φιλικό τρόπο να βιώσουν τα οφέλη της τεχνολογίας και να φροντίσουν καλύτερα την υγεία τους και των αγαπημένων τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οι 10 κορυφαίες προβλέψεις για τον ασφαλιστικό κλάδο για το 2024

Πολυκλινική ΥΓEΙΑ και Aria φέρνουν περισσότερη καινοτομία στο χώρο της υγείας.

Η Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ είναι το μεγαλύτερο ιδιωτικό νοσοκομείο στην Κύπρο και δεσμεύεται να φέρει καινοτομία μέσω της ψηφιοποίησης και αυτοματοποίησης των διαδικασιών για να μεταμορφώσει την εμπειρία του ασθενούς και να παρέχει υπηρεσίες παγκόσμιας κλάσης.

Η Aria Health, ως Καινοτόμος ΜΜΕ πιστοποιημένη από το Υπουργείο Οικονομικών, στηρίζει την Κύπρο στην αποστολή της να επιταχύνει τη θέση του νησιού ως παγκόσμιου ηγέτη στην τεχνολογία.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη δωρεάν στο App και στο Playstore, με τίτλο «Aria Patient». Οι ασθενείς αυτών των νοσοκομείων μπορούν να ζητήσουν τα αρχεία τους εξ αποστάσεως και άμεσα.

Κατά τη διάρκεια του πιλοτικού της, περισσότεροι από 200 ασθενείς άρχισαν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή με περισσότερα από 2.000 ιατρικά αρχεία να σταλούν. Η Tala, ασθενής της Πολυκλινικής ΥΓΙΑ, περιέγραψε την εφαρμογή ως «Η πιο πρακτική και ουσιαστική εφαρμογή που έχω στο τηλέφωνό μου».

Πηγή: brief.com.cy

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.