1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Συνεντεύξεις
  6. »
  7. Κατερίνα Παυλίδου: «Διάλεξα το επάγγελμα του ασφαλιστικού συμβούλου συνειδητά»

Κατερίνα Παυλίδου: «Διάλεξα το επάγγελμα του ασφαλιστικού συμβούλου συνειδητά»

Κατερίνα Παυλίδου: «Διάλεξα το επάγγελμα του ασφαλιστικού συμβούλου συνειδητά»
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Κάνουμε σήμερα συνέχεια στη σειρά συνεντεύξεων «Η Φωνή του Διαμεσολαβητή» που στόχο έχει να αναδείξει το επάγγελμα του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή αλλά και να προβάλει νεαρούς, κυρίως, ανθρώπους του επαγγέλματος.

Η σημερινή μας φιλοξενούμενη μπορεί να είναι στο επάγγελμα λιγότερο από 4 χρόνια αλλά έχει καταφέρει ήδη να διακριθεί για τα αποτελέσματα της ενώ με μία σύντομη συνομιλία μαζί της αντιλαμβάνεσαι εύκολα το πάθος που έχει για τον θεσμό της ασφάλισης.

Η Κατερίνα Παυλίδου, εξασκεί το επάγγελμα του Ασφαλιστικού Συμβούλου από τον Σεπτέμβριο του 2019 και ξεχωρίζει ως το «μυστικό» της μέχρι τώρα επιτυχίας της, την ικανότητα της να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις του επαγγέλματος. Η Κατερίνα είναι σχεδόν μόνιμα στους Top Producers της εταιρείας που συνεργάζεται ενώ σε μία κορυφαία μέχρι σήμερα στιγμή της, έχει βρεθεί στη σκηνή ως ομιλήτρια σε ένα από τα κορυφαία συνέδρια του ασφαλιστικού κλάδου στην περιοχή μας, αυτό του BLIS που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στον Λίβανο.

Όπως μας λέει η ίδια, διάλεξε το επάγγελμα του ασφαλιστικού συμβούλου συνειδητά επειδή ένιωσε ότι είναι σημαντικό για την ίδια να έχει επαφή με κόσμο, να δημιουργεί νέες γνωριμίες και να απασχολείται σε μία βιομηχανία που εξασφαλίζει συνθήκες σταθερότητας και συνέχειας σε κάθε επαγγελματική, επιχειρηματική και κοινωνική δραστηριότητα.

Διαβάστε πιο κάτω ολόκληρη τη συνέντευξη!

katerina-pavlidou-5

Μίλησε μας λίγο για τα πρώτα δικά σου βήματα στον ασφαλιστικό κλάδο, γιατί διάλεξες το επάγγελμα του ασφαλιστικού συμβούλου και πως ήταν η πορεία μέχρι σήμερα;

Διάλεξα το επάγγελμα του ασφαλιστικού συμβούλου συνειδητά, παρόλο που έχω σπουδάσει Accounting & Finance στο Ηνωμένο Βασίλειο διότι στην πορεία ένιωσα ότι είναι σημαντικό για εμένα να έχω επαφή με τον κόσμο, να δημιουργώ νέες γνωριμίες και να ασχολούμαι σε μία βιομηχανία που εξασφαλίζει συνθήκες σταθερότητας και συνέχειας σε κάθε επαγγελματική, επιχειρηματική και κοινωνική δραστηριότητα. Μία βιομηχανία που τα πάντα έχουν να κάνουν με το customer service & customer experience. Η πορεία μου μέχρι σήμερα είναι ανοδική με βάση τους στόχους που έχω θέσει.

Ποιες είναι οι δυσκολίες ή οι προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει ένας νέος επαγγελματίας, τόσο στα πρώτα του βήματα αλλά και στη συνέχεια;

Οι δυσκολίες και οι προκλήσεις είναι να μπορέσεις να υιοθετήσεις τις αρετές ενός καλού επαγγελματία ασφαλιστικού διαμεσολαβητή και να προσαρμοστείς το γρηγορότερο  με τις κυριότερες  που κατά την άποψη μου που είναι το να είσαι καλός ακροατής και να σκέφτεσαι πάντα τον καλό σχεδιασμό/προγραμματισμό με βάση τις ανάγκες της οικογένειας και των ανθρώπων που έχεις απέναντι σου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  MetLife: Φαντασμαγορική βραδιά βραβεύσεων

Είσαι μία ασφαλιστική σύμβουλος που αν και νεαρή έχεις στο ήδη βιογραφικό σου αρκετές βραβεύσεις και επιτυχίες. Ποιο είναι το «μυστικό» της επιτυχίας;

Το «μυστικό» της επιτυχίας θεωρώ πως είναι η ικανότητα μου να προσαρμόζομαι στις απαιτήσεις του επαγγέλματος, η οργάνωση, η αγάπη που έχω για το επάγγελμα μου και η θέληση μου για μάθηση. Ακόμη η ανάλυση κάθε συνάντησης που έχω με τους υποψήφιους πελάτες πριν και μετά ενώ προσπαθώ να πετυχαίνω τα πιο πάνω κρατώντας μια ισορροπία με αυτά που είναι εξίσου σημαντικά για εμένα όπως το να αφιερώνω χρόνο στην οικογένειά μου, στους φίλους μου και στον εαυτό μου. Μεγάλο ποσοστό της επιτυχίας του καθενός πιστεύω έχει να κάνει με την προσωπικότητα του και την ικανότητα του να επικοινωνεί.

Τι είναι αυτό που εσένα προσωπικά σε παρακινεί να συνεχίζεις καθημερινά;

Η κινητήρια δύναμη μου είναι η επίτευξη ενός ευρέως φάσματος στόχων πέραν της παραγωγικότητας. Αυτοί είναι η ανάπτυξη καινούριων γνωριμιών, η εξυπηρέτηση των υφιστάμενων πελατών χτίζοντας μία μακροχρόνια σχέση εμπιστοσύνης, η συνεχής εξέλιξη και μόρφωση μέσω συνεδριών και ταξιδιών/διαγωνισμών. Μου αρέσει πολύ να ταξιδεύω και να γνωρίζω διαφορετικούς τρόπους ζωής. Στα αξιοσημείωτα της πορείας μου όπου αποκόμισα πολλές γνώσεις και εμπειρίες είναι η συμμετοχή μου σε συνέδριο στη Βοστώνη μαζί με 4-5 χιλιάδες διακεκριμένους συναδέλφους από 100 διαφορετικές χώρες και η πρόσκληση μου να παρευρεθώ στην ομάδα των εισηγητών σε συνέδριο στο Λίβανο μαζί με θρύλους του επαγγέλματος όπως τον Tony Gordon, Solomon Hicks, Joe Jordan και τον Naji Haddad.

katerina-pavlidou-1

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου μελλοντικοί επαγγελματικοί στόχοι;

Η δικοί μου επαγγελματικοί στόχοι είναι να διατηρηθώ στην επίλεκτη κατηγορία τον ασφαλιστικών σύμβουλων της εταιρείας μου, να συνεχίσω να προσαρμόζομαι με τις ανάγκες του επαγγέλματος λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα και τις αλλαγές της εποχής και να διατηρήσω μακροχρόνια σχέση με ικανοποιημένους πελάτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Μαρία Λιόλη: «Η αγάπη για το επάγγελμα και τον άνθρωπο, σημαντικοί παράγοντες για την επιτυχία»

Μιλώντας γενικότερα, ποια είναι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που πιστεύεις ότι πρέπει να έχει ένας ασφαλιστικός σύμβουλος σήμερα;

Θεωρώ πως ένας καλός σύμβουλος πρέπει να είναι καλός ακροατής, να έχει την ικανότητα να βοηθά τον άνθρωπο απέναντί του να προσδιορίσει τις ανάγκες του και πρέπει να ακολουθείται με μία σωστή και τίμια εισήγηση/λύση. Ο ασφαλιστικός σύμβουλος είναι υπεύθυνος για την ενημέρωση, την ασφάλιση, την διασφάλιση και την περαιτέρω ανάπτυξη και ευημερία της κοινωνίας διότι αποτελεί τα «μάτια και τα αυτιά» της ασφαλιστικής αγοράς από και προς τους καταναλωτές. Μεταφέρει την εικόνα των αναγκών και προσδοκιών, κινητοποιώντας τον υγιή ανταγωνισμό μεταξύ των ασφαλιστικών εταιρειών, για την βελτίωση και την περαιτέρω ανάπτυξη των προϊόντων τους, και αναλαμβάνει να «φέρει» αυτά τα προϊόντα σε γνώση του καταναλωτή και να τον ευαισθητοποιήσει απέναντι στο όφελος και την χρησιμότητα τους.

Γίνεται συχνά μεγάλος λόγος για το εάν έχουμε Ασφαλιστική Κουλτούρα σαν λαός. Πως το βλέπεις εσύ μέσα από την καθημερινή τριβή σου με τους καταναλωτές/πελάτες σου; Ποιος ο ρόλος πιστεύεις των ασφαλιστικών συμβούλων  στην ενίσχυση της ασφαλιστικής συνείδησης στην κοινωνία;

Οι νέες γενιές έχουν αρχίσει να υιοθετούν ασφαλιστική κουλτούρα σε μεγαλύτερο εύρος από τις προηγούμενες γενιές. Θέματα όπως η κρατική/ιδιωτική ασφάλιση, ταμεία σύνταξης, ΓΕΣΥ, φυσικές καταστροφές, πανδημίες, ίση μεταχείριση των φορέων της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, προστασία του καταναλωτή και διαφάνεια αποτελούν μέρος της καθημερινότητας μας.

Οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν παντού δεν αντιλαμβάνονται την οικονομική κρίση, τον κορονοϊό τους πολέμους τις φυσικές καταστροφές που μας ταλαιπωρούν, και το κακό δυστυχώς δεν αναστέλλει την δραστηριότητα του και ούτε διακατέχεται από αίσθημα συμπόνιας. Είμαστε ο θεσμός που στηρίζει και ενθαρρύνει την επιχειρηματική δράση, παρέχοντας στις επιχειρήσεις την απαραίτητη κάλυψη ώστε να τολμήσουν, να αναλάβουν νέες πρωτοβουλίες, σε τομείς που γίνονται όλο και πιο αναγκαίοι.

Σημαντικότατος ο ρόλος των ασφαλιστικών συμβούλων στην ενίσχυση αυτή και θα ήταν καλό να αφιερώσουμε ώρες για να ενημερώσουμε τον κόσμο ασφαλιστικά, ίσως μέσω ενημερωτικών επιμορφωτικών/σεμιναρίων και μέσω των κοινωνικών δικτύων σε συνεργασία με το κράτος και τις ασφαλιστικές μας εταιρείες. Την ασφάλιση παγκοσμίως, παρέχουν τόσο δημόσιοι όσο και ιδιωτικοί φορείς μεταξύ των οποίων δεν υπάρχει ανταγωνισμός παρά μόνο συμπληρωματικότητα. Θα ήταν τουλάχιστον φαιδρό ο οποιοσδήποτε πυλώνας της ασφαλιστικής βιομηχανίας να σκεφτεί έστω ότι θα καταφέρουμε να αυξήσουμε την ασφαλιστική μας κουλτούρα χωρίς σκληρή δουλειά και συνεργασία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Με βραβείο Best Workplace διακρίθηκε η MetLife

Πως βλέπεις το μέλλον για τους ασφαλιστικούς σύμβουλους; Ποιες θα είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις και ποιος ο ρόλος της τεχνολογίας;

Υπάρχουν νέα δεδομένα, νέα εργαλεία. Η συμπεριφορά των καταναλωτών έχει αλλάξει, όμως υπάρχει μέλλον για τους ασφαλιστικού συμβούλους και θεωρώ την τεχνολογία σύμμαχο μας. Ένα προϊόν είναι εύκολο να αντιγράφει, όμως βάση μίας έρευνας που έγινε στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ οι εμπειρίες μας πολύ δύσκολα αναπαράγονται. Η εμπειρία είναι το θέμα μας, ανθρώπινη επικοινωνία είναι το μέλλον, δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από αυτό. Αποκτάς ένα σύμβουλο και ένα φίλο ο για πάντα, αυτή είναι μία σχέση η διαχρονική.

Ποια συμβουλή σου σε ένα νέο που σκέφτεται να μπει στο επάγγελμα;

Θα σας αναφέρω κάποιες από τις συμβουλές που βοήθησαν εμένα.

Ξεκίνησα με το να κάνω μία λίστα με το πως θα ήθελα να είναι η εργασία μου, όπως παράδειγμα το περιβάλλον, η ανέλιξη, το ωράριο, η αμοιβή, το αρχικό κεφάλαιο, οι γνώσεις και η προσφορά προς το γενικό σύνολο. Δημιούργησα μία εικόνα βάσει τον στόχων μου για την προσωπική και επαγγελματική μου εξέλιξη. Έψαξα επαγγέλματα που ικανοποιούσαν τις περισσότερες παραμέτρους. Μίλησα με επιτυχημένους αλλά και δυσαρεστημένος του επαγγέλματος και κατέληξα στο επάγγελμα του ασφαλιστικού Συμβούλου.

Το συγκεκριμένο επάγγελμα σου προσφέρει επιλογές, σου επιβάλλει αρμοδιότητες αλλά και σοβαρές ευθύνες. Η δουλειά μας προσφέρει ουσιαστικό νόημα. Όσοι αποφασίσουν να ακολουθήσουν το επάγγελμα, θα ήταν καλό να αναλογιστούν όλες τις παραμέτρους.

Ποια είναι η Κατερίνα Παυλίδου;

Πότε ξεκίνησες: Σεπτέμβριο 2019

Κλάδοι που ασχολείσαι: Ασφάλειες Ζωής, Υγείας, Επιχειρήσεων & Χρηματοοικονομικού σχεδιασμού

Αγαπημένο Προϊόν: Όλες οι ασφάλειες 😀 

Μέντορας: Ο Πατέρας μου, Μάριος Παυλίδης

Συνεργαζόμενες Εταιρείες: MetLife

Έδρα: Λευκωσία, αλλά εξυπηρετώ πελάτες Παγκύπρια

Αγαπημένο Motto: Intelligence is the ability to adapt to change – Stephen Hawking

Email: [email protected]

Τηλέφωνο: 99814593

Διεύθυνση Γραφείου: Λεωφόρος Στροβόλου 47, Kyros Tower, 3τος όροφος, 2018

Facebook Page: https://www.facebook.com/pavlidouk.insurance

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.