1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τεχνολογία
  6. »
  7. IOCTA 2023: Ξεχάστε τους χάκερ με κουκούλα, το έγκλημα στον κυβερνοχώρο...

IOCTA 2023: Ξεχάστε τους χάκερ με κουκούλα, το έγκλημα στον κυβερνοχώρο έχει εξελιχθεί σε μια μεγάλη επιχείρηση!

IOCTA 2023: Ξεχάστε τους χάκερ με κουκούλα, το έγκλημα στον κυβερνοχώρο έχει εξελιχθεί σε μια μεγάλη επιχείρηση!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Κυκλοφόρησε η 9η έκθεση εκτίμησης απειλών της Europol για το οργανωμένο έγκλημα στο Διαδίκτυο.

Ξεχάστε το κλισέ μιας μοναχικής φιγούρας με φούτερ με κουκούλα σκυμμένο πάνω από ένα πληκτρολόγιο σε ένα σκοτεινό δωμάτιο που τσακίζει γραμμές κωδικών. Είναι μια εικόνα που δεν αντικατοπτρίζει πλέον με ακρίβεια το σημερινό τοπίο του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο, όπου οι εγκληματίες λειτουργούν ως επιχειρηματικά συνδικάτα πέρα από τα σύνορα.

Η ένατη έκθεση εκτίμησης απειλών για το οργανωμένο έγκλημα στο Διαδίκτυο (IOCTA), της οποίας η πρώτη ενότητα δημοσιεύεται σήμερα, εξετάζει σε βάθος το διαδικτυακό εγκληματικό οικοσύστημα, εξετάζοντας αξιόλογους παράγοντες, τους φορείς επιθέσεων και τα θύματά τους.

Το ηλεκτρονικό έγκλημα έχει γίνει μια μεγάλη επιχείρηση, με μια ολόκληρη παράνομη οικονομία που έχει δημιουργηθεί για να το υποστηρίξει με παρόχους υπηρεσιών, υπαλλήλους προσλήψεων και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. Αυτό καθιστά τη διερεύνηση των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο ακόμη πιο δύσκολη για την επιβολή του νόμου, με πολλούς εξειδικευμένους παράγοντες που εργάζονται σε μέρη της ποινικής διαδικασίας από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Η IOCTA της Europol στοχεύει στην παροχή και την κατανόηση του σύγχρονου εγκλήματος στον κυβερνοχώρο για να εξοπλίσει τις αρχές επιβολής του νόμου με τη γνώση για την αντιπολίτευση. Αυτή η έκθεση και οι συνοδευτικές ενότητες βασίζονται σε επιχειρησιακές πληροφορίες που έχουν συνεισφέρει στο Ευρωπαϊκό Κέντρο για το Έγκλημα στον κυβερνοχώρο της Europol, σε συνδυασμό με γνώσεις εμπειρογνωμόνων και πληροφορίες ανοιχτού κώδικα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Έρχεται το Μάϊο το 2nd Thessaloniki Cyber Security Conference

Επίκεντρο της έκθεσης

  • Οι υπηρεσίες κυβερνοεγκληματικότητας είναι αλληλένδετες
  • Παρόμοιες τεχνικές για διαφορετικούς στόχους
  • Το κεντρικό εμπόρευμα είναι τα κλεμμένα δεδομένα
  • Ίδια θύματα, πολλαπλά αδικήματα
  • Οι υπόγειες κοινότητες να εκπαιδεύουν και να στρατολογούν εγκληματίες στον κυβερνοχώρο
  • Τι γίνεται με τα εγκληματικά κέρδη;
  • Υποστήριξη της Europol

Η τρέχουσα περίληψη παρουσιάζει τα κύρια γενικά ευρήματα σχετικά με τις διαφορετικές τυπολογίες του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο, δηλαδή τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, τα διαδικτυακά προγράμματα απάτης και τη διαδικτυακή σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών. Θα ακολουθήσει μια σειρά από δημοσιεύσεις που θα καλύπτουν σε βάθος κάθε μια από τις περιοχές του εγκλήματος.

Δείτε εδώ αυτούσια την έκθεση

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.