1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Ηλεκτρικά Σκούτερ: Υποχρεωτική η ασφάλιση τους

Ηλεκτρικά Σκούτερ: Υποχρεωτική η ασφάλιση τους

Ηλεκτρικά Σκούτερ: Υποχρεωτική η ασφάλιση τους
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Το υπουργείο μεταφορών ετοιμάζετε να θέσει ενώπιον του υπουργικού συμβουλίου νομοσχέδιο που θα θεσμοθετεί την χρήση για τα Ηλεκτρικά Σκούτερ που πλέον θα ονομάζονται «Συσκευές Κινητής Κινητικότητας».

Όπως δήλωσε στην τηλεόραση του Alpha ο υπουργός μεταφορών Γιάννης Καρούσος, μεταξύ των προνοιών του νομοσχεδίου είναι η υποχρέωση ασφάλειας έναντι τρίτων των ηλεκτρικών σκούτερ στην περίπτωση επιχειρήσεων που ενοικιάζουν τέτοιες συσκευές.

Ακόμη με βάση το νομοσχέδιο:

  • Θα υπάρχει όριο ηλικίας (Για παράδειγμα για να χρησιμοποιεί κάποιος αυτές τις συσκευές θα πρέπει να είναι 16 ετών και άνω)
  • Θα υπάρχει ανώτατο όριο ταχύτητας
  • Θα είναι υποχρεωτική η χρήση κράνους
  • Θα δικαιούνται να κυκλοφορούν σε ποδηλατόδρομους, ποδηλατολωρίδες ή και πλατείες, νοουμένου ότι θα δώσει έγκριση η τοπική αρχή

Ακόμη ο υπουργός ανάφερε ότι «Θα ρυθμιστούν πώς θα καταγγέλλονται. Θα μπορεί και η αστυνομία να καταγγέλλει και οι τροχονόμοι. Μια ολοκληρωμένη πρόταση. Ουσιαστικά η χώρα μας θα καταστεί μια από τις πρώτες χώρες στην ΕΕ που θα έχει νομοθετικό πλαίσιο για αυτά τα σκουτεράκια.»

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του υπουργού.

Πληροφορίες από alphanews.live

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.