1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Ideal Insurance Blog: Η προστασία της οικογένειας

Ideal Insurance Blog: Η προστασία της οικογένειας

Ideal Insurance Blog: Η προστασία της οικογένειας
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ποιο είναι το κοινό χαρακτηριστικό που εμφανίζεται σε όλες τις ανθρώπινες κοινωνίες από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα; Φυσικά, η απάντηση βρίσκεται στον θεσμό της οικογένειας, ο οποίος αναμφίβολα θεωρείται ο πρώτος και ο σημαντικότερος κοινωνικός θεσμός στη ζωή του ανθρώπου. Στους βασικότερους στόχους του θεσμού της οικογένειας συγκαταλέγεται η αμοιβαία προστασία και υποστήριξη των μελών της, που πηγάζουν από την αγάπη και τη στοργή που τα συνδέει.

Πώς μπορεί όμως να εξασφαλιστεί η προστασία και η υποστήριξη των μελών της οικογένειας;

Στους δύσκολους και απρόβλεπτους καιρούς που διανύουμε, ο τρόπος διασφάλισης της προστασίας και υποστήριξης της οικογένειας μπορεί να επιτευχθεί κυρίως μέσω της προνοητικότητας των γονέων. Αυτό γιατί, εάν οι γονείς προνοήσουν το μέλλον των παιδιών τους, κανένας εξωτερικός παράγοντας δεν θα μπορέσει να περάσει τα τείχη προστασίας και να επηρεάσει καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών τους. Όπως διαφαίνεται κατωτέρω, υπάρχουν εύκολοι και γρήγοροι τρόποι που μπορούν οι γονείς να διασφαλίσουν χωρίς κανένα απολύτως άγχος το μέλλον της οικογένειας τους.

Βήμα 1ο – Ασφάλεια ζωής

Σκοπεύει την προστασία της οικογένειας όταν επέλθει το μοιραίο, είτε αυτό μπορεί να συμβεί ένεκα ενός ατυχήματος ή μιας αρρώστιας. Δεν μπορεί φυσικά να απαλύνει τον όποιο πόνο βιώσει η οικογένεια, μπορεί ωστόσο να βοηθήσει να απαλλαγούν τα μέλη της οικογένειας από μια πρόσθετη έννοια την κακιά εκείνη ώρα που βρεθούν αντιμέτωπα με απρόσμενα συμβάντα. Ίσως ο καταλληλότερος τρόπος διασφάλισης της προστασίας της οικονομικής ασφάλειας και ηρεμίας της οικογένειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ideal Insurance Blog: Τι ισχύει για την ασφάλιση κοινόκτητων οικοδομών;

Άλλες επιπρόσθετες καλύψεις, εξίσου σημαντικές, είναι η ασφάλεια προσωπικού ατυχήματος ή ασφάλεια για απώλεια καριέρας, προνοώντας με αυτόν τον τρόπο ότι κανένα απρόβλεπτο συμβάν δεν μπορεί να διαπεράσει την ισορροπία της οικογένειας.

Βήμα 2ο – Ασφάλεια κατοικίας

Κύριος σκοπός της κατοικίας είναι να προφυλάσσει τη ζωή και την υγεία του ανθρώπου. Ταυτόχρονα, συνδέεται άρρηκτα με το θεσμό της οικογένειας, αποτελώντας χώρο αγάπης και συντροφικότητας μεταξύ των μελών της. Παρά το ότι η ασφάλεια κατοικίας δεν είναι δια νόμου υποχρεωτική, είναι πλέον απολύτως αναγκαία δεδομένων των νέων απρόσμενων καιρικών φαινομένων που παρατηρούνται συνεπεία της κλιματικής αλλαγής.

Καθόλου λίγες δεν ήταν οι φορές που τα ακραία καιρικά φαινόμενα άφησαν το αποτύπωμα τους στις κατοικίες οικογενειών με αποτέλεσμα να βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα ανυποψίαστο πρόβλημα που ποτέ προηγουμένως δεν είχαν προνοήσει να αντιμετωπίσουν. Μέσω της ασφάλειας κατοικίας, διασφαλίζεται στο ακέραιο ο χώρος της οικογένειας ώστε κανένα φαινόμενο, φυσικό, καιρικό ή άλλο να μπορεί να διαπεράσει τα τείχη προστασίας.

Βήμα 3ο – Αποταμιευτική ασφάλεια

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, στόχος του θεσμού της οικογένειας είναι η υποστήριξη των μελών της. Εκτός από την συναισθηματική υποστήριξη, οι γονείς καλούνται να στηρίξουν τα παιδιά τους και οικονομικά, πράγμα που δημιουργεί δυσβάστακτο βάρος, άγχος και προβληματισμό στους γονείς, ειδικότερα στην εποχή που ζούμε, όπου η ακρίβεια αποτελεί το σημαντικότερο ίσως πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά. Ωστόσο, μέσω ενός σταθερού και συνεπή αποταμιευτικού πλάνου μπορεί να επιτευχθεί ένας σωστός οικονομικός προγραμματισμός σε βάθος χρόνου, ώστε οι γονείς να μπορούν να σταθούν στα παιδιά τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και όπως ονειρεύονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ideal Insurance: Συμμετείχε στην Έκθεση Καριέρας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου

Η αξία της οικογένειας είναι και θα είναι ανεκτίμητη. Τα σύγχρονα όμως δεδομένα καλούν ειδικότερα τους γονείς να σκέφτονται προνοητικά και να διασφαλίσουν το μέλλον των παιδιών τους προστατεύοντας τα από τους κινδύνους που μπορεί να εκτεθούν, εξασφαλίζοντας έπειτα την μελλοντική τους πορεία.

Η Ideal Insurance είναι δίπλα σε σας και στις οικογένειές σας, στηρίζοντας το θεσμό της οικογένειας. Αποταθείτε στην ομάδα της Ideal Insurance για την εξεύρεση του καλύτερου και πιο ευέλικτου πλάνου προστασίας της οικογένειάς σας.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Χρύσα Πράντζαλου

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.