1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αρθρογραφία
  6. »
  7. Η τηλεματική είναι το μέλλον για την ασφάλιση αυτοκινήτου!

Η τηλεματική είναι το μέλλον για την ασφάλιση αυτοκινήτου!

Η τηλεματική είναι το μέλλον για την ασφάλιση αυτοκινήτου!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Οι τεχνολογίες τηλεματικής ολοένα και περισσότερο υιοθετούνται στις ασφαλίσεις αυτοκινήτων, με οφέλη τόσο για τους οδηγούς όσο και για τις ασφαλιστικές εταιρείες!

Η αξιοποίηση της τηλεματικής είναι ένας από τους πολλούς τρόπους τους οποίους οι ασφαλιστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν στα συμβόλαια αυτοκινήτου. Με τεχνολογίες αιχμής, οι συσκευές της τηλεματικής μπορούν να βοηθήσουν τους ασφαλιστές να καταγράψουν και αργότερα να αναλύσουν πληροφορίες όπως η ταχύτητα του οδηγού, η απόσταση που διανύθηκε, το απότομο φρενάρισμα, την χρήση του κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση κ.α.

Μάλιστα στη σύγχρονη εποχή με την διαδεδομένη χρήση των smartphone, η όλη διαδικασία ελέγχου απλοποιείται. Η τηλεματική μέσω smartphones επιτρέπει την συγκέντρωση των παραπάνω πληροφοριών πολύ πιο εύκολα. Χάρη στην πληθώρα των αισθητήρων, οι πάροχοι ασφαλίσεων μπορούν να συλλέξουν χρήσιμα δεδομένα, χωρίς την εγκατάσταση πρόσθετων συσκευών και υλικολογισμικού, χωρίς επιπλέον έξοδα. Το μόνο που χρειάζεται είναι το smartphone του οδηγού!

Πρόκειται για μία πρωτοπορία που ωφελεί και τις δύο πλευρές, αναδεικνύοντας την σημασία της ασφαλούς οδήγησης. Από την μία, οι προσεκτικοί οδηγοί επωφελούνται των χαμηλών ασφάλιστρων και από την άλλη, οι ασφαλιστές καθορίζουν το ποσό αποζημίωσης βάση της συμπεριφοράς του οδηγού. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, ιδίως εάν σκεφτεί κανείς ότι τα 2/3 των ασφαλίστρων διατίθενται για την κάλυψη κόστους των αποζημιώσεων. Από πλευράς λοιπόν των ασφαλιστών, χάρη στην τηλεματική, η σχέση κόστους αποζημίωσης και κέρδους είναι αντιστρόφως ανάλογη. Το συνολικό κόστος αποζημίωσης μειώνεται ενώ το ποσοστό κέρδους αυξάνεται. Ανάλογα λοιπόν με την οδική συμπεριφορά του πελάτη τους, οι πάροχοι ασφάλισης μπορούν να προσαρμόσουν την κοστολόγηση του συμβολαίου ανάλογα.

Τα ασφαλιστήρια συμβόλαια βάση χρήσης, συμφέρουν περισσότερο ένα μεγάλο μέρος των οδηγών στην Ελλάδα, καθώς ο ίδιος ο πελάτης είναι υπεύθυνος για τον καθορισμό του κόστους του ασφαλιστήριου συμβολαίου. Σε έρευνες μάλιστα, έχει αποδειχθεί ότι οι πελάτες που συμμετέχουν σε τέτοια προγράμματα, είναι περισσότερο ικανοποιημένοι από την ασφάλισή τους!

Η τηλεματική αποτελεί μία καινοτομία της εποχής και η χρήση της στα ασφαλιστήρια συμβόλαια αποδεικνύεται συμφέρουσα. Όλο και περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες αντιλαμβάνονται την πρακτικότητα της χρήσης της ενώ ταυτόχρονα, όλο και περισσότεροι οδηγοί προτιμάνε τέτοιου είδους ασφαλιστήρια.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

insuranceforum.gr

To Insuranceforum.gr είναι μια κλαδική ιστοσελίδα που απευθύνεται σε επαγγελματίες και στελέχη του ασφαλιστικού κλάδου. Είναι online από το 2010 και είναι το μοναδικό κλαδικό site για τον Ασφαλιστικό Κλάδο με έδρα την Βόρεια Ελλάδα. Με ρεπορτάζ, συνεντεύξεις και αποκαλυπτικό περιεχόμενο ενημερώνει καθημερινά πάνω από 2.500 μοναδικούς επισκέπτες.

Από τον Νοέμβριο του 2021 το insuranceforum.gr και το Cyprus Insurance News συνεργάζονται στενά μέσω της δημιουργίας και ανταλλαγής πρωτογενούς περιεχομένου για την Ασφαλιστική αγορά σε Ελλάδα και Κύπρο.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.