1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Η σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας οδηγεί σε αύξηση των εξαιρέσεων στην ασφάλιση

Η σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας οδηγεί σε αύξηση των εξαιρέσεων στην ασφάλιση

Η σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας οδηγεί σε αύξηση των εξαιρέσεων στην ασφάλιση
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η σύγκρουση ΡωσίαςΟυκρανίας οδηγεί στην προσθήκη περισσότερων εξαιρέσεων στην αντασφάλιση, με τη Munich Re συγκεκριμένα να σχεδιάζει, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, νέες διατυπώσεις στα ασφαλιστήρια συμβόλαια κυβερνοασφάλειας για να αποκλείσει τον πόλεμο, και να αποφύγει διαφωνίες με τους πελάτες της σχετικά με το τι καλύπτεται και τι όχι.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει προκαλέσει φόβους για κυβερνοεπιθέσεις, με κίνδυνο να στοχοποιηθούν δυτικές επιχειρήσεις ή κυβερνητικοί οργανισμοί.

Τα περισσότερα συμβόλαια κυβερνοασφάλισης καλύπτουν τις ασφαλισμένες εταιρείες κατά των απωλειών διακοπής των επιχειρήσεων τους και της επισκευής των χακαρισμένων δικτύων τους μετά από μια κυβερνοεπίθεση, αλλά αποκλείουν τον πόλεμο.

Ωστόσο, οι γκρίζες ζώνες στις διατυπώσεις αφήνουν τους ασφαλιστές εκτεθειμένους σε αξιώσεις ως αποτέλεσμα κυβερνοπολέμου.

Η S&P Global δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι οι ασφαλιστικές απώλειες από τη σύγκρουση στην Ουκρανία θα μπορούσαν να ανέρχονται συνολικά σε 35 δισεκατομμύρια δολάρια, με τον κυβερνοχώρο να είναι μία από τις κατηγορίες ασφάλισης που είναι πιο εκτεθειμένες.

Η Munich Re επιδιώκει σαφέστερες ρήτρες αποκλεισμού από τον πόλεμο στα συμβόλαια κυβερνοασφάλισης, με βάση τη διατύπωση που αναπτύχθηκε πέρυσι στην αγορά από τους  lloyd’s of London.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Lloyd's για GenAI: Ο ασφαλιστικός κλάδος να λάβει προληπτικά μέτρα

Ο Juergen Reinhart, επικεφαλής Underwriter για την κυβερνοασφάλιση στην Munich Re σχολίασε: «Η εισβολή στην Ουκρανία δεν ήταν ένας “κλασικός κυβερνοπόλεμος. «Ας μην περιμένουμε… αλλά να ενεργήσουμε άμεσα.»

Η Munich Re δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι τερματίζει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία ενώ σύμφωνα με το Reuters, και ο ασφαλιστικός κολοσσός AIG εξετάζει το ενδεχόμενο διακοπής παροχής κάλυψης για τη Ρωσία και την Ουκρανία.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.