1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Η πρώτη επίσημη τοποθέτηση της CNP για τα σενάρια εξαγοράς

Η πρώτη επίσημη τοποθέτηση της CNP για τα σενάρια εξαγοράς

Η πρώτη επίσημη τοποθέτηση της CNP για τα σενάρια εξαγοράς
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Την πρώτη επίσημη τοποθέτηση της CNP Cyprus για τα σενάρια εξαγοράς που κυκλοφόρησαν πρόσφατα στον τύπο, έδωσε μέσα από τη συνέντευξη του στον Φιλελεύθερο, ο CEO του Ομίλου, Τάκης Φειδία.

Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά στη συνέντευξη του ο κ. Φειδία, «ένας τέτοιος όμιλος, με συνεχιζόμενα πολύ θετικά επιχειρησιακά, λειτουργικά και οικονομικά αποτελέσματα, αποτελούσε και αποτελεί -διεθνώς- ισχυρή ελκυστική επενδυτική επιλογή» ενώ διαβεβαίωσε τις χιλιάδες των πελατών του ομίλου ότι παραμένουν προσηλωμένοι στην αποστολή της εταιρεία, να προσφέρει ασφάλεια και σιγουριά σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου κατά πόσον δόθηκε η εντύπωση, μετά από δημοσιεύματα, ότι ο Όμιλος διάγει μια μεταβατική περίοδο, αναμένοντας εξελίξεις ως προς το ιδιοκτησιακό του καθεστώς και τη σχέση του με τη μητρική εταιρεία στη Γαλλία και εάν αυτό επηρέασε αυτό καθόλου τις εταιρείες του ομίλου, ως προς τις εργασίες τους και τις υπηρεσίες προς τους ασφαλισμένους, ο κ. Φειδία ξεκίνησε με μία σύντομη ιστορική αναδρομή.

Όπως είπε «Έχουμε διανύσει μια «χρυσή» δεκαετία, παρά τις αντίξοες συνθήκες της οικονομικής κρίσης και των επακόλουθων γεγονότων με το κλείσιμο της Λαϊκής Τράπεζας. Οι εταιρείες του Ομίλου, CNP CYPRIALIFE και CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, έχουν κατακτήσει, για συνεχόμενες χρονιές, την πρώτη θέση στην παραγωγή νέων ασφαλίστρων ζωής και ασφαλίστρων γενικού κλάδου αντίστοιχα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ο ΟΠΑΠ Διεθνής Μαραθώνιος Λεμεσού «τρέχει» με τη Δύναμη Ασφάλειας της CNP Ασφαλιστική

«Αυτό είναι αποτέλεσμα», συνέχισε, «της στρατηγικής που έχει χαραχθεί και της σκληρής κοινής προσπάθειας τής ιδιαίτερα ικανής διευθυντικής μας ομάδας, των εξειδικευμένων επαγγελματιών – εργαζομένων μας και του κορυφαίου δικτύου των ασφαλιστικών μας συμβούλων σε όλη την Κύπρο. Δίκτυο που διακρίνεται για την επαγγελματική του δύναμη, την ποιότητα, την εκπαίδευση και την αφοσίωση στην επίτευξη (μα και υπέρβαση) στόχων».

Συμπλήρωσε ότι «Είναι λοιπόν προφανές ότι ένας τέτοιος όμιλος, με συνεχιζόμενα πολύ θετικά επιχειρησιακά, λειτουργικά και οικονομικά αποτελέσματα, αποτελούσε και αποτελεί -διεθνώς- ισχυρή ελκυστική επενδυτική επιλογή. Εμείς παραμένουμε προσηλωμένοι στην αποστολή μας, να προσφέρουμε ασφάλεια και σιγουριά σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους».

«Νιώθουμε καθημερινά την ευθύνη της εμπιστοσύνης των ασφαλισμένων μας και της ανταπόκρισης στις ανάγκες και προσδοκίες τους. Είμαστε, λοιπόν, προσηλωμένοι στους στρατηγικούς μας στόχους που δεν είναι άλλοι από την ανάπτυξη των εργασιών μας, την ενδυνάμωση της τεχνολογίας μας και την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πελατών μας» κατέληξε.

Δείτε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη του Διευθύνοντος Συμβούλου της CNP Cyprus.

Τα σενάρια για το μέλλον της CNP Cyprus

Τα σενάρια για την εξαγορά του ομίλου της CNP Cyprus, ξεκίνησαν πριν μερικές βδομάδες μετά από δημοσίευμα στον τοπικό τύπο ότι υπάρχουν συζητήσεις για πώληση της CNP Cyprus.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Στα 182 εκατομμύρια το τίμημα εξαγοράς της CNP Cyprus από την Ελληνική Τράπεζα

Οι δύο μνηστήρες είναι η ο γερμανικός ασφαλιστικός κολοσσός, ERGO Insurance Group και η Ελληνική Τράπεζα. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα οι συζητήσεις έχουν φτάσει «μακριά» και αποδεικνύεται πως υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον για μία εκ των μεγαλύτερων ασφαλιστικών εταιρειών της Κύπρου.

Ποια είναι η ERGO Germany

Η ERGO είναι ένας από τους μεγαλύτερους ασφαλιστικούς ομίλους στη Γερμανία και την Ευρώπη που εκπροσωπείται σε περισσότερες από 25 χώρες παγκοσμίως, με έμφαση στις βασικές και αναπτυσσόμενες αγορές της Ευρώπης και της Ασίας.

Το 2022, η ERGO εισέπραξε συνολικά ασφάλιστρα ύψους 20 δισεκατομμυρίων ευρώ και κατέβαλε στους πελάτες της καθαρές παροχές συμβολαίων ύψους 15 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η κατάσταση στην Ελληνική Τράπεζα

Η Ελληνική Τράπεζα έχει ήδη 2 ασφαλιστικές εταιρείες κάτω από την ομπρέλα της, την Παγκυπριακή και την Hellenic Life. Πιθανώς το ενδιαφέρον για την απόκτηση της CNP Cyprus να σχετίζεται και με τις αλλαγές που αναμένονται εντός της Ελληνικής, δηλαδή από τις αλλαγές που θα φέρει ο μεγαλομέτοχος της Τράπεζας, η Eurobank.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.