1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Η Hellenic Life στηρίζει την Παγκύπρια Συμμαχία Σπάνιων Παθήσεων και τον...

Η Hellenic Life στηρίζει την Παγκύπρια Συμμαχία Σπάνιων Παθήσεων και τον Αντρέα Τζακούρη!

Η Hellenic Life στηρίζει την Παγκύπρια Συμμαχία Σπάνιων Παθήσεων και τον Αντρέα Τζακούρη!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Την έναρξη μιας «σπάνιας αποστολής για σπάνιους ανθρώπους», ανακοίνωσε την περασμένη βδομάδα η Παγκύπρια Συμμαχία Σπάνιων Παθήσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της συμμαχίας, ο 42χρονος αθλητής Ανδρέας Τζιακούρης θα συμμετάσχει τον Απρίλιο στον 37ο Marathon des Sables ή Μαραθώνιο της Ερήμου, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στην Έρημο Σαχάρα, στο Μαρόκο τον ερχόμενο Απρίλιο.

Την προσπάθεια της Παγκύπριας Συμμαχίας Σπάνιων Παθήσεων και του Ανδρέα Τζιακούρη στηρίζει ως Χρυσός Χορηγός η ασφαλιστική εταιρεία Hellenic Life, μέλος του ομίλου της Ελληνικής Τράπεζας.

Ο ΥπερΜαραθώνιος 250 χιλιομέτρων, διάρκειας 7 ημερών είναι ίσως ο σκληρότερος αγώνας δρόμου στον κόσμο που απαιτεί σπάνιες αντοχές, τόσο σωματικές όσο και ψυχικές.

Με τη συμμετοχή του στον Μαραθώνιο της Ερήμου, ο Αντρέας αποφάσισε να στηρίξει την Παγκύπρια Συμμαχία Σπάνιων Παθήσεων (ΠαΣΣΠ) τόσο οικονομικά καθώς και με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση για τα σπάνια νοσήματα και τις προεκτάσεις τους στην καθημερινή ζωή των ασθενών και των οικογενειών τους. Οι άνθρωποι με σπάνια νοσήματα πολύ συχνά αντιμετωπίζουν κοινωνικά προβλήματα λόγω της άγνοιας της κοινωνίας.

Η συμμετοχή σε ένα αθλητικό γεγονός, παγκόσμιου βεληνεκούς, μπορεί να προσφέρει τεράστιες ευκαιρίες για ενημέρωση του ευρύ κοινού αναφορικά με τα σπάνια νοσήματα. Ένα από αυτά είναι και η κυστική ίνωση. Μία ασθένεια από την οποία πάσχει ο μικρός Στέφανος και ο λόγος για τον οποίο ο Αντρέας Τζιακούρης αποφάσισε να αφιερώσει τον αγώνα του στο σκοπό αυτό καθώς προέρχεται από το στενό οικογενειακό του περιβάλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Έπεσαν οι επίσημες υπογραφές για την εξαγορά της CNP Cyprus από την Ελληνική

Η προσπάθεια του Αντρέα, έχει πρωταρχικό στόχο την οικονομική ενίσχυση των προγραμμάτων και υπηρεσιών της Παγκύπριας Συμμαχίας Σπάνιων Παθήσεων τα οποία αφορούν τους τομείς της υποστήριξης, ενημέρωσης και εκπαίδευσης των ασθενών με σπάνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.

Σημειώνεται ότι ο οικογενειάρχης, πυροσβέστης και αθλητής υπεραποστάσεων Ανδρέας Τζακούρης, έχει συμμετέχει και διακριθεί στο παρελθόν σε Παγκύπριες και Παγκόσμιες διοργανώσεις όπως το Τρίαθλο IRONMAN, τον αγώνα ορεινού Τρεξίματος Olympus Mythical Trail 100km στην Ελλάδα (4η θέση, 2020), τον αγώνα Sea to Sky 130km στην Κύπρο (2η θέση 2021) και το πιο πρόσφατο UTMB Ultra Trail Mont Blanc 170km που έγινε το Σεπτέμβριο στη Γαλλία.

Είναι η πρώτη φορά όμως που θα συμμετέχει σε ένα αγώνα που μόνο λίγα άτομα μπορούν να ολοκληρώσουν. Ο Αντρέας θα τρέχει για ώρες μόνος στην έρημο έτσι όπως και οι σπάνιοι ασθενείς πορεύονται στους δικούς τους καθημερινούς αγώνες.

Όπως αναφέρει η συμμαχία στην ανακοίνωση της, η σπάνια αποστολή αφιερωμένη σε σπάνιους ασθενείς δε θα ήταν δυνατό να υλοποιηθεί χωρίς τη στήριξη των χορηγών και των υποστηρικτών αυτής της προσπάθειας.

Χρυσός χορηγός της αποστολής είναι η Hellenic Life, Ασφαλιστική Εταιρεία Κλάδου Ζωής, μέλος του Ομίλου της Ελληνικής Τράπεζας. 

Τη δράση στηρίζουν ακόμα οι οργανισμοί AON, Cablenet, Chr. Kapodistrias & Sons, ECOMMBX, I Brush και KPMG Κύπρου. Επίσης, η Get Fresh ως Fuelling Partner θα προσφέρει μεταξύ άλλων υγιεινά γεύματα για την κατάλληλη προετοιμασία του αθλητή. Τέλος, σημειώνεται ότι τον αθλητή στηρίζουν διαχρονικά οι εταιρίες AWOL, Synergy και RYL.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οι 5 top ασφαλιστικές του κλάδου ζωής το πρώτο τρίμηνο του 2024

Μάθετε περισσότερα για τη δράση αυτή στον πιο κάτω σύνδεσμο.

https://gogetfunding.com/RareMissionForRarePeople/ Περισσότερα για το πολύτιμο έργο της Παγκύπριας Συμμαχίας Σπάνιων Παθήσεων στην ιστοσελίδα του οργανισμού https://raredisorderscyprus.com/

hellenic

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.