1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Η AXA επεκτείνει τις εξαιρέσεις Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου για να...

Η AXA επεκτείνει τις εξαιρέσεις Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου για να στηρίξει την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Η AXA επεκτείνει τις εξαιρέσεις Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου για να στηρίξει την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ο ασφαλιστικός κολοσσός AXA ανακοίνωσε νέα ορόσημα όσο αφορά την προσέγγιση της εταιρείας στον Κλάδο της Ενέργειας. Ένα από αυτά είναι η ενίσχυση των υφιστάμενων εξαιρέσεων Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου, με ιδιαίτερη έμφαση σε μη συμβατικές δραστηριότητες και στις νέες εξερευνήσεις.

Αρχικά η AXA θα σταματήσει να επενδύει αλλά και να αναλαμβάνει κινδύνους σχετικά με έργα εξερεύνησης πετρελαϊκών πεδίων, εκτός εάν εκτελούνται από εταιρείες με αξιόπιστα και εκτενή σχέδια μετάβασης όσο αφορά την κλιματική αλλαγή.

Η εταιρεία έχει ήδη σταματήσει να επενδύει σε μετοχές και ομόλογα που αφορούν εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου που δραστηριοποιούνται σε ανεπτυγμένες αγορές.

Ωστόσο, από το 2023, η AXA θα εφαρμόζει την ίδια διαδικασία επιλογής και για την αναδοχή νέων ασφαλιστικών κινδύνων που αφορούν νέα έργα εξερεύνησης πετρελαιοειδών.

Επιπλέον από το 2022 η AXA σχεδιάζει να μειώσει σημαντικά την επενδυτική και ασφαλιστική της έκθεση σε αντισυμβατικές εξερευνήσεις.

‘Όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της AXA Thomas Buberl, «Η κλιματική αλλαγή απαιτεί από εμάς να εντείνουμε τις ενέργειες μας και να υποστηρίξουμε τη μετάβαση προς μία οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα. Ο άνευ προηγουμένου και περίπλοκος μετασχηματισμός που απαιτείται για την επίτευξη αυτού του στόχου, μπορεί να συμβεί μόνο επιτρέποντας σε εταιρείες του κλάδου της Ενέργειας να εφαρμόσουν φιλόδοξα σχέδια μετάβασης»,

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Swiss Re: Αυτές είναι οι πιο εκτεθειμένες χώρες σε οικονομικές απώλειες λόγω κλιματικής αλλαγής

Συνέχισε ότι «Στο μέλλον, η AXA είναι αποφασισμένη να επικεντρώσει την στήριξή της μόνο σε φορείς που εφαρμόζουν τις πιο εκτεταμένες και αξιόπιστες στρατηγικές μετάβασης. Με περισσότερα από 10 χρόνια εμπειρίας και μακροχρόνια δέσμευση να προσαρμόσει τις δραστηριότητές της και να αξιοποιήσει τις δυνάμεις της στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής, η AXA συνεχίζει να ενισχύει τα κριτήρια της όσο αφορά τις επενδύσεις και την αναδοχή κινδύνων, τα οποία είναι σήμερα από τα πιο απαιτητικά στον κλάδο μας»

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.