1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Η Atlantic Insurance συμβουλεύει τους πελάτες της για αναθεώρηση της Ασφαλισμένης...

Η Atlantic Insurance συμβουλεύει τους πελάτες της για αναθεώρηση της Ασφαλισμένης Αξίας της κατοικίας τους

Η Atlantic Insurance συμβουλεύει τους πελάτες της για αναθεώρηση της Ασφαλισμένης Αξίας της κατοικίας τους
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Εν μέσω της αύξησης των κατασκευαστικών υλικών και στα πλαίσια της διαχρονικής της φιλοσοφίας για διαφάνεια και αντικειμενική ενημέρωσή των πελατών της, η εταιρεία Atlantic Insurance ενημερώνει τους πελάτες της για το θέμα της ασφαλισμένης αξίας της κατοικίας τους.

Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση της Atlantic Insurance.

Αγαπητέ Πελάτη,

Ενόψει της ανανέωσης του ασφαλιστηρίου σας και στα πλαίσια της διαχρονικής μας φιλοσοφίας για διαφάνεια και αντικειμενική ενημέρωσή των πελατών με γνώμονα την πληρέστερη προστασία τους, επικοινωνούμε μαζί σας για να σας ενημερώσουμε σχετικά με ένα σοβαρό θέμα που αφορά την ασφαλισμένη αξία της κατοικίας σας.

Όπως ενδεχομένως ήδη γνωρίζετε, το κατασκευαστικό κόστος έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία 2 χρόνια λόγω ανατιμήσεων στο κόστος των κατασκευαστικών υλικών. Σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία, η αύξηση από το Νοέμβριο του 2020 ήταν 33%, ανεβάζοντας το κατασκευαστικό κόστος πέραν των €1500 ανά τετραγωνικό μέτρο.

Παράδειγμα:

  1. Κατοικία 200 τ.μ.- η ασφαλισμένη αξία πρέπει να είναι τουλάχιστον: 200Χ1500=€300.000
  2. Διαμέρισμα 100 τ.μ.- η ασφαλισμένη αξία πρέπει να είναι τουλάχιστον: 100Χ1500=€150.000

Ασφαλισμένη αξία κατοικίας
Πηγή: Δελτίο Τύπου Στατιστικής Υπηρεσίας 18/10/22

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η βάση ασφάλισης καθώς και αποζημίωσης της κατοικίας σας σε περίπτωση ζημιάς είναι η Αξία Αποκατάστασης, δηλαδή το κόστος ανακατασκευής ως να ήταν καινούργια, αντιλαμβάνεστε ότι τα πιο πάνω επηρεάζουν σημαντικά την ασφαλιστική σας κάλυψη. Επομένως, θα ήταν φρόνιμο να αναθεωρηθεί το ασφαλισμένο ποσό του κτιρίου σας με βάση τις τρέχουσες κατασκευαστικές αξίες για να αποφύγετε τον κίνδυνο υποασφάλισης. Παραθέτουμε ένα απλό παράδειγμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Στο 1,8% αυξήθηκε ο πληθωρισμός τον Φεβρουάριο

Αν το ποσό ασφάλισης της κατοικίας σας παραμείνει στις €200.000, ενώ η αξία αποκατάστασης με τα σημερινά δεδομένα είναι €300.000, τότε σε περίπτωση ολικής απώλειας το ποσό αποζημίωσης (€200.000) δεν θα αρκέσει για να αποκαταστήσετε πλήρως τη ζημιά σας. Επίσης, σε περίπτωση μερικής ζημιάς, π.χ. €75.000, τότε, με βάση τον αναλογικό όρο ο οποίος περιλαμβάνεται σε όλα ανεξαιρέτως τα ασφαλιστήρια περιουσίας, θα αποζημιωθείτε για ποσό €50.000 και όχι €75.000 (200.000/300.000Χ75.000=50.000).

Με βάση λοιπόν τη σημερινή πραγματικότητα, σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα όπως αναθεωρήσετε την αξία ασφάλισης της κατοικίας ή του διαμερίσματός σας. Εξάλλου, είμαστε σίγουροι ότι θα θέλατε να προστατεύσετε με κάθε δυνατό τρόπο αυτό που αποκτήσατε με πολύ μόχθο και αποτελεί ίσως το πιο πολύτιμο περιουσιακό σας στοιχείο.

Παρακαλούμε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή βοήθεια χρειαστείτε εν σχέση με τα πιο πάνω.

Με εκτίμηση,

Αιμίλιος Ζ. Πυρίσιης
Διευθύνων Σύμβουλος

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.