1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Η Atlantic Insurance δεν επηρεάζετε για την ώρα από τον πόλεμο...

Η Atlantic Insurance δεν επηρεάζετε για την ώρα από τον πόλεμο στην Ουκρανία

Η Atlantic Insurance δεν επηρεάζετε για την ώρα από τον πόλεμο στην Ουκρανία
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η ασφαλιστική εταιρεία Atlantic Insurance ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι με βάση και τις πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν τον πόλεμο στην Ουκρανία, τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αλλά και τα άλλα μέτρα που έχουν ληφθεί εναντίων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αυτά δεν έχουν επηρεάσει στο παρόν στάδιο την λειτουργία της εταιρείας.

Όπως αναφέρετε στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η εταιρεία όσο αφορά την επενδυτική της δραστηριότητα, η έκθεση της εταιρείας στην Ρωσία και την Λευκορωσία περιορίζετε μόνο σε ομόλογα ενός επενδυτικού χαρτοφυλακίου το οποίο αποτελεί μόλις το 0.7% των συνολικών περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας.

Η εταιρεία τονίζει ότι παρόλες τις σημαντικές απώλειες στην αξία των συγκεκριμένων ομολόγων και της γενικής απόκλισης των διεθνών αγορών, το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο της εταιρείας  παραμένει κερδοφόρο στην διάρκεια του τρέχοντος έτους σαν αποτέλεσμα της ευρείας διασποράς του χαρτοφυλακίου και των αυξημένων επενδύσεων στους τομείς της ενέργειας, των εμπορευμάτων και των πρώτων υλών.

Συνεχίζει λέγοντας ότι οποιεσδήποτε έμμεσες επιπτώσεις θα εξαρτηθούν από την διάρκεια και την ένταση της κρίσης αλλά και της επίπτωσης της στην Κυπριακή οικονομία η οποία παραμένει αβέβαιη στο παρόν στάδιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οι 10 κορυφαίες εταιρείες του Γενικού Κλάδου το 2023

Είναι λοιπόν, καταλήγει η εταιρεία, δύσκολο να καθορίσουμε με ακρίβεια αυτή τη στιγμή τις πιθανές έμμεσες οικονομικές επιπτώσεις στις δραστηριότητες της εταιρείας ενώ τονίζει ότι το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις για να πάρει όλες τις αναγκαίες ενέργειες για περιορισμό πιθανών αρνητικών επιδράσεων που μπορεί να προκύψουν.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.