1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Η ασφαλιστική βιομηχανία της Κίνας θα φτάσει τα 313 δισεκατομμύρια δολάρια...

Η ασφαλιστική βιομηχανία της Κίνας θα φτάσει τα 313 δισεκατομμύρια δολάρια το 2025

Η ασφαλιστική βιομηχανία της Κίνας θα φτάσει τα 313 δισεκατομμύρια δολάρια το 2025
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ο Γενικός κλάδος ασφάλισης στην Κίνα προβλέπεται να αυξηθεί από τα 1,36 τρισεκατομμύρια CNY (196,8 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) το 2020 σε 2,13 τρισεκατομμύρια CNY (313,0 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) το 2025, όσον αφορά τα άμεσα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα (DWP), σύμφωνα με την εταιρεία δεδομένων και αναλύσεων GlobalData.

Τα τελευταία στοιχεία της GlobalData για την περίοδο 2020-2025 δείχνουν ότι ο κλάδος της γενικής ασφάλισης στην Κίνα αναμένεται να αναπτυχθεί με σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 9,5%.

Ωστόσο, οι προβλέψεις επισκιάζονται από τις κανονιστικές αλλαγές, τις συνεχιζόμενες οικονομικές προκλήσεις και την αναζωπύρωση της πανδημίας COVID-19.

“Παρά το γεγονός ότι είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος κλάδος γενικών ασφαλίσεων παγκοσμίως, η διείσδυση της γενικής ασφάλισης της Κίνας στο 1,3% είναι πολύ χαμηλότερη από το μέσο όρο των ανεπτυγμένων αγορών του 4%”, δήλωσε η Deblina Mitra, Ανώτερη Ασφαλιστική Αναλύτρια στην GlobalData.

“Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι η ανάπτυξη του κλάδου γενικών ασφαλίσεων εξαρτάται δυσανάλογα από την ασφάλιση αυτοκινήτων, η οποία έχει επηρεαστεί αρνητικά τα τελευταία χρόνια από τους ρυθμιστικούς περιορισμούς, τις οικονομικές προκλήσεις καθώς και την πανδημία”.

Η ασφάλιση αυτοκινήτων ήταν ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός κλάδος που αντιπροσώπευε το 60,7% της γενικής ασφάλισης το 2020, με σταθερή αύξηση 0,7% λόγω αλλαγών στους κανονισμούς, οι οποίες μείωσαν τις υποχρεωτικές τιμές ασφαλίστρου αστικής ευθύνης έως και 50%.

Ο κλάδος προσωπικών ατυχημάτων και υγείας (PA&H) και η ασφάλιση ακινήτων ήταν η δεύτερη και τρίτη μεγαλύτερη γενική ασφαλιστική γραμμή το 2020 με μερίδιο 12,2% και 11,3%, αντίστοιχα.

Η ασφάλιση προσωπικών ατυχημάτων και υγείας που παρέχεται από τις ασφαλιστικές εταιρείες γενικού κλάδου κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση 21,2% το 2020 και επωφελήθηκε από τις αυξανόμενες ιατρικές δαπάνες και τις φορολογικές απαλλαγές. Ο συγκεκριμένος κλάδος αναμένεται να διατηρήσει διψήφια ανάπτυξη τόσο το 2021 όσο και το 2022.

Η ασφάλιση ακινήτων κατέγραψε επίσης ισχυρή αύξηση 14,0% το 2020 η οποία οφειλόταν κυρίως  στην ασφάλιση γεωργίας, η οποία αντιπροσώπευε πάνω από το 50% της ασφάλισης ακινήτων την συγκεκριμένη χρονιά, αναφέρει η GlobalData.

Αναλυτές σημείωσαν επίσης ότι τόσο οι κρατικές επιδοτήσεις στις τιμές των ασφαλίστρων όσο και η κάλυψη συχνών απωλειών από τις εταιρείες στήριξαν την ανάπτυξη της γεωργικής ασφάλισης στην Κίνα.

Οι νέες πρωτοβουλίες ανάπτυξης προϊόντων, όπως η πρόσφατα προτεινόμενη ασφάλιση σιτηρών, αναμένεται να ενισχύσουν την κάλυψη της γεωργικής ασφάλισης στην χώρα τα επόμενα χρόνια.

Συνολικά, η ασφάλιση ακινήτων αναμένεται να αυξηθεί περισσότερο από 11% το 2021 και το 2022, με τη βοήθεια της αυξανόμενης ζήτησης από τη γεωργική βιομηχανία, καθώς και τα μεγάλα οδικά έργα αλλά και έργα που αφορούν πηγές ανανεώσιμης ενέργειας.

“Η ανάπτυξη του κλάδου γενικών ασφαλίσεων κατά το προσεχές έτος θα εξαρτηθεί από τις non-motor επιχειρηματικές δραστηριότητες, καθώς η κερδοφορία του κλάδου ασφάλισης μηχανοκίνητων οχημάτων θα εξακολουθήσει να αμφισβητείται με τον κλάδο να μάχεται με ζητήματα εφοδιαστικής αλυσίδας, τους ρυθμιστικούς περιορισμούς στην τιμολόγηση ασφαλίστρων και τη νέα έξαρση της πανδημίας”, κατέληξε η Deblina Mitra.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.