1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Howden: Παρατηρείται επιδείνωση των αποθεματικών

Howden: Παρατηρείται επιδείνωση των αποθεματικών

Howden: Παρατηρείται επιδείνωση των αποθεματικών
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η Howden εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με τα αποθεματικά που προέρχονται από τις απροσδόκητες αυξήσεις του κόστους αποζημιώσεων και τον υψηλότερο πληθωρισμό.

Ο Wolfram Schultz, επικεφαλής του τμήματος ατυχημάτων για την ηπειρωτική Ευρώπη της Howden Tiger, μοιράζεται τις απόψεις του σχετικά με τα αποθεματικά, χαρακτηρίζοντάς τα “αβέβαια”.

Ο Schultz εκφράζει ανησυχίες για πιθανή επιδείνωση των αποθεματικών λόγω απροσδόκητων εξελίξεων στις αποζημιώσεις και καθυστερήσεων που προκαλούνται από τον COVID-19.

Επιπλέον, ο Schultz αναφέρει ότι ορισμένοι αντασφαλιστές προβλέπουν μελλοντικές ζημίες και παρατεταμένη εξέλιξη μεγάλων ζημιών, οι οποίες θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να γίνουν αντιληπτές.

Επιπλέον, ο Schultz σημειώνει ότι οι μειώσεις των αποθεματικών επηρεάζονται επίσης από το υψηλότερο κόστος πληθωρισμού που ενδεχομένως συνδέεται με πολιτικές αναταραχές.

Ο Σουλτς προειδοποιεί επίσης ότι τα αποθεματικά μετά το 2019 μπορεί να υποεκτιμηθούν. “Αυτό είναι μια άλλη ανησυχία, διότι πολλά από τα αποθεματικά που αφορούν τα έτη 2021, 2022, 2023 βασίζονται στην υπόθεση του 2020, αλλά αν τα αποθεματικά ζημιών των προηγούμενων ετών πρέπει να αλλάξουν, η υπόθεση για το 2020 ήταν ενδεχομένως πολύ χαμηλή”, εξηγεί.

Ο George Hughes, διευθύνων σύμβουλος της Howden Tiger, συμφωνεί με τον Schultz, αλλά πιστεύει ότι “πρόκειται για ένα θέμα που φαίνεται να είναι υπό έλεγχο”, οπότε τα αποθεματικά δεν θεωρούνται σοβαρό πρόβλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Νέα ασφαλιστική κάλυψη για προστασία φορτηγών πλοίων από πόλεμο λανσάρει η Howden

Ο David Flandro, Επικεφαλής Ανάλυσης Κλάδου και Στρατηγικών Συμβουλών στην Howden Tiger, μοιράζεται την άποψή του για το περιβάλλον των αποθεματικών. Παρατηρεί: “Είναι προφανές ότι αντιμετωπίζουμε αντίθετους ανέμους στις γραμμές μεσαίας και μεγάλης ουράς”.

“Ο κοινωνικός πληθωρισμός, οι δικαστικές διενέξεις, οι τάσεις χρηματοδότησης στο D&O και η αστική ευθύνη έναντι τρίτων στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, παραμένουν έντονες. Τούτου λεχθέντος, τώρα που έχουμε όλα τα νούμερα για την P&C σε όλο τον κόσμο, όταν το εξετάζουμε σε βάση λογιστικού έτους, εξακολουθούμε να βλέπουμε καθαρές απολύσεις”.

Ο Flandro καταλήγει: “Μέχρι σήμερα, δεν φαίνεται να έχει υλοποιηθεί ακόμη η κρίση αστικής ευθύνης που υπήρχε πριν από 20 χρόνια”.

tags:

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.