1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Howden: 2,4 δισ. λίρες έσοδα το προηγούμενο έτος και 56 στρατηγικές...

Howden: 2,4 δισ. λίρες έσοδα το προηγούμενο έτος και 56 στρατηγικές εξαγορές

Howden: 2,4 δισ. λίρες έσοδα το προηγούμενο έτος και 56 στρατηγικές εξαγορές
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ο παγκόσμιος μεσίτης αντασφαλίσεων, Howden Group Holdings, ανακοίνωσε οργανική ανάπτυξη 13% και αύξηση 33% στα έσοδα στα 2,44 δισεκατομμύρια λίρες για το οικονομικό έτος που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2023.

Η οργανική ανάπτυξη κατά 13% είναι χαμηλότερη από το προηγούμενο έτος του 19%, ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν από τα 1,84 δισεκατομμύρια λίρες που αναφέρθηκαν για το 2022, καθώς το προσαρμοσμένο ενοποιημένο EBITDA αυξήθηκε κατά 30% από 599 εκατομμύρια λίρες σε 780 εκατομμύρια λίρες.

Η εταιρεία ολοκλήρωσε 56 στρατηγικές εξαγορές το έτος, συμπεριλαμβανομένων πέντε συναλλαγών άνω των 25 εκατομμυρίων λιρών το FY23, ενισχύοντας τη θέση της Howden σε βασικές αγορές: TigerRisk στις ΗΠΑ, March RS στην Ισπανία, Apex στη Νέα Ζηλανδία, Théorème στη Γαλλία και Reich Insurance στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο David Howden λέει ότι 1.000 νέοι υπάλληλοι εντάχθηκαν στην εταιρεία το 2023. Ο Όμιλος έχει υποστηρικτικούς μετόχους που έχουν συνεισφέρει πάνω από 1 δισεκατομμύριο λίρες μετοχικού κεφαλαίου το FY23 για να στηρίξουν τις επενδύσεις για ανάπτυξη. Ο Όμιλος συγκέντρωσε επίσης 1,1 δισεκατομμύρια λίρες πρόσθετου χρέους για να υποστηρίξει το επενδυτικό του πρόγραμμα του FY23.

Κοιτάζοντας μπροστά, η Howden σημειώνει πως αναμένει ότι οι μακροοικονομικές και γεωπολιτικές προκλήσεις που αντιμετώπισαν πολλοί από τους πελάτες της το 2023 θα επιμείνουν, αλλά προσθέτει ότι σε αυτό το περιβάλλον, πιστεύει ότι η ασφάλιση μπορεί να προσφέρει τη μεγαλύτερη αξία και να λειτουργήσει ως δύναμη για το καλό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Νέα ασφαλιστική κάλυψη για προστασία φορτηγών πλοίων από πόλεμο λανσάρει η Howden

Ο David Howden, Διευθύνων Σύμβουλος (CEO), σχολίασε: «Έχουμε αναπτυχθεί εκτελώντας με συνέπεια και αδιάκοπα μια στρατηγική για την προσέλκυση και την ενδυνάμωση των καλύτερων ταλέντων – τόσο μεμονωμένα άτομα όσο και μέσω υψηλής ποιότητας, ευθυγραμμισμένων εξαγορών – για να επιτύχουμε ξεχωριστή οργανική ανάπτυξη μακροπρόθεσμα.

«Αν κοιτάξουμε πίσω μόλις τρία χρόνια, όταν είχαμε μόλις ξεπεράσει το όριο εσόδων του 1 δισεκατομμυρίου λιρών, ξεκαθαρίσαμε τις προθέσεις μας να είμαστε ηγέτης στην εγχώρια αγορά μας, το Ηνωμένο Βασίλειο, να είμαστε ισχυροί στην αντασφάλιση, να ενισχύσουμε την ευρωπαϊκή πλατφόρμα μας και να επιταχύνουμε τις παγκόσμιες εξειδικευμένες δραστηριότητές μας.»

«Τρία χρόνια αργότερα και είμαστε ο δεύτερος μεγαλύτερος μεσίτης ασφαλίσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο – ο μεγαλύτερος σε εμβέλεια. Έχουμε μετακομίσει για να γίνουμε ένας από τους τέσσερις κορυφαίους μεσίτες αντασφαλίσεων, και είμαστε ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος παγκόσμιος παίκτης στην Ευρώπη· Και, στην παγκόσμια ειδικότητα, έχουμε προσλάβει εκατοντάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, δημιουργώντας μια ομάδα 2.000 ατόμων».

«Ο CAGR εσόδων τριετίας είναι 46%, ο CAGR EBITDA 47% και ο μέσος όρος οργανικής ανάπτυξης τριών ετών είναι 17%. Είμαι απίστευτα περήφανος για αυτό που χτίζουμε».

«Κοιτάζουμε μπροστά, από μια θέση κλίμακας και ισχύος και ενωμένοι κάτω από το νέο μας εμπορικό σήμα, με την ίδια συνεπή και αδιάκοπη εστίαση στην ενδυνάμωση σπουδαίων ανθρώπων για να προσφέρουμε όλες τις δυνατότητες του Ομίλου στους πελάτες μας, όπως κάναμε στην αρχή», κατέληξε ο Διευθύνων σύμβουλος της Howden.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Νέα ασφαλιστική κάλυψη για προστασία φορτηγών πλοίων από πόλεμο λανσάρει η Howden
tags:

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.