1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Κοινωνία
  6. »
  7. Εβδομάδας Πυρασφάλειας: Χαιρετισμός Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως

Εβδομάδας Πυρασφάλειας: Χαιρετισμός Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως

Εβδομάδας Πυρασφάλειας: Χαιρετισμός Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Για 21η συνεχόμενη χρονιά, η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου ενώνουν τις δυνάμεις τους στον κοινό αγώνα που στόχο έχει την ενημέρωση του κοινού για την πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Στη δημοσιογραφική διάσκεψη που διοργανώθηκε στις 16 Μαΐου, στα Κεντρικά Γραφεία του Ομίλου CNP CYPRUS, χαιρετισμό απηύθυνε μεταξύ άλλων και η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κα Στέφη Δράκου.

Χαιρετισμός Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κας Στέφης Δράκου στην τελετή έναρξης της Εβδομάδας Πυρασφάλειας

Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι σήμερα μαζί σας για να χαιρετίσω την έναρξη της Εβδομάδας Πυρασφάλειας.

Είναι μεγάλης σημασίας, οργανισμοί όπως η CNP Ασφαλιστική, να στηρίζουν πρωτοβουλίες, που βοηθούν στη δημιουργία συνείδησης ώστε τα όνειρα μιας ζωής να μην γίνουν στάχτη. Για αυτό θα ήθελα ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο, τον Γενικό Διευθυντή και όλη την ομάδα της CNP που εργάζονται και σταθερά στηρίζουν τις προσπάθειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου προς αυτή τη κατεύθυνση. Έμπρακτα αποδεικνύοντας την πολιτική κοινωνικής ευθύνης που χαρακτηρίζει τον οργανισμό.

Η εβδομάδα αυτή έχει καθιερωθεί ως η ετήσια εκστρατεία διαφώτισης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την πυροπροστασία.

Στόχος μας, και φέτος, η ευαισθητοποίηση του κοινού σε ότι αφορά τους κινδύνους από πυρκαγιές, τόσο σε αστικές περιοχές όσο και στην ύπαιθρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ: Νέα σειρά διαλέξεων για την Ασφάλεια και Υγεία στην εργασία

Ο σεβασμός προς την ανθρώπινη ζωή, η προστασία των περιουσιών μας και η μέριμνα για προστασία της φύσης από τις καταστροφικές συνέπειες των πυρκαγιών, αποτελεί ευθύνη όλων μας.

Η Κυβέρνηση, από την ανάληψη των καθηκόντων της, έμπρακτα ενισχύει τον τομέα της πυρασφάλειας του τόπου, τόσο με την προώθηση πολιτικών αποφάσεων και μέτρων, όσο και με τη συνεχή αξιολόγηση του συστήματος πρόληψης και κατάσβεσης πυρκαγιών.

Η περσινή καταστροφική πυρκαγιά στις ορεινές κοινότητες της Επαρχίας Λάρνακας και Λεμεσού, οδήγησε στη άμεση λήψη δέσμης μέτρων, που σκοπεύουν στην περαιτέρω ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας για την αντιμετώπιση πυρκαγιών.

Μεταξύ αυτών, ήταν και η ανάθεση, σε ειδική επιτροπή, εκπόνησης εμπεριστατωμένης μελέτης για την εισαγωγή ενός ολιστικού Συστήματος Επιτήρησης και Άλλων Σύγχρονων Τεχνολογιών.

Συγκεκριμένα, η εγκατάσταση και λειτουργία του συστήματος αυτού θα παρέχει την ικανότητα και δυνατότητα ελέγχου και λήψης εικόνας σε πραγματικό χρόνο για την επικρατούσα κατάσταση κατά την εκδήλωση και εξέλιξη μιας πυρκαγιάς. Θα συμβάλει στην βελτίωση του συντονισμού όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών κατά την αντιμετώπισή της.

Η μελέτη έχει ολοκληρωθεί και περιλαμβάνει την υλοποίηση του συστήματος σε δύο φάσεις. Στόχος μας είναι η πρώτη φάση που αφορά σε αγορά εξοπλισμού και υπηρεσιών συνολικού κόστους άνω των 4.000.000 ευρώ, να είναι στη διάθεση της Πυροσβεστικής, πριν την περίοδο υψηλού κινδύνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  CNP Assurances και CNP Cyprus: Αποτελέσματα 2023 με στέρεες επιχειρηματικές επιδόσεις και επιτυχημένη ανάπτυξη

Βρίσκεται στη Βουλή και έχει ξεκινήσει η συζήτηση για το νομοσχέδιο που αποσκοπεί στην ενίσχυση της προστασίας, στην εκπαίδευση, τον συντονισμό και την πρόληψη ατυχημάτων για τους εθελοντές πυροσβέστες μας.

Παράλληλα, μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο, τέθηκε σε ισχύ ο νόμος με τον οποίο αυτονομήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, και ο οποίος αποτελούσε μία από τις προτεραιότητες του Προγράμματος Διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η αυτονόμηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αναμένεται να δώσει περαιτέρω ώθηση στην εκπλήρωση της αποστολής και των στρατηγικών της στόχων. Λειτουργώντας αυτόνομα, καθίσταται πιο λειτουργική, ευέλικτη και αποτελεσματική στον πολυδιάστατο ρόλο της.

Λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί, συνεχώς ενισχύονται οι υποδομές πυρόσβεσης και προωθείται η ανέγερση νέων Πυροσβεστικών Σταθμών, τόσο σε αστικές περιοχές όσο και στην ύπαιθρο ενώ προωθείται και αναβάθμιση άλλων.

Ταυτόχρονα, έχει τροχιοδρομηθεί η διαδικασία κατασκευής ελικοδρομίου στη Λινού, ένα έργο το οποίο θα συμβάλει στις επιχειρήσεις έρευνας, διάσωσης και αεροπυρόσβεσης στην ευρύτερη περιοχή του Τροόδους.

Επίσης, η προσπάθεια στελέχωσης και ενδυνάμωσης του ανθρώπινου δυναμικού της Υπηρεσίας είναι συνεχής.

Παράλληλα, βρισκόμαστε στη διαδικασία δημιουργίας σημαντικού αριθμού νέων θέσεων, εντός του επόμενου προϋπολογισμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για το 2023.

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Παρά τις προσπάθειες του οργανωμένου κράτους και οργανισμών όπως η CNP, η προστασία από τις πυρκαγιές παραμένει υπόθεση όλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  CNP Ασφαλιστική: Παγκύπριο Συνέδριο 2024 «Θωρακίζουμε το σήμερα...κτίζουμε το αύριο!»

Δεν αρκούν τα μέσα και ο σχεδιασμός από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Προτρέπω όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ειδικότερα τους μήνες του καλοκαιριού, όπου το άναμμα φωτιάς για οποιοδήποτε λόγο απαγορεύεται.

Παράλληλα, σας καλούμε να γίνεται συμμέτοχοι σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια και όπου εντοπίζεται καπνό ή φωτιά να το αναφέρετε άμεσα καλώντας το 112 ή το 1407.

Το τίμημα των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν τον περασμένο Ιούλιο ήταν τεράστιο. Κόστισε τη ζωή σε τέσσερις συνανθρώπους μας ενώ οι απώλειες ήταν ανυπολόγιστες για το περιβάλλον.

Μάλιστα, κατά το περσινό καλοκαίρι το υπολογιζόμενο κόστος μόνο από τις αστικές πυρκαγιές ανέρχεται στα 11 εκατομμύρια ενώ από τις δασικές πυρκαγιές ανέρχεται στα 18,6 εκατομμύρια, με τεράστιες ζημιές στην οικονομία και τη ζωή όλων μας.

Το μήνυμα λοιπόν είναι ξεκάθαρο. Πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις για να επιτύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα τόσο στην πρόληψη όσο και στον αγώνα ενάντια στη φωτιά.

Κηρύττοντας λοιπόν την έναρξη της Εβδομάδας Πυρασφάλειας, καλώ όλους να εργαστούν και να συνεργαστούν για να προστατεύσουμε την πατρίδα μας από τον εφιάλτη των πυρκαγιών.

Σας ευχαριστώ.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.